LOLO Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Nie powinna tylko musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 A jesteś w stanie jakoś mi pokazać w którym miejscu i jak wygląda? mam zestaw uszczelek do mojego aero TG180 ale na planie nie widzę aby jakaś tam była - chodzi mi konkretnie o osłonę dyszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Tak to u mnie wygląda,tyle tylko że uszczelka już swoje lata ma i jest zdeformowana.Nowa jest okrągła w przekroju. Edytowane 19 Maja 2018 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 O to mi chodzilo! Dzieki ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Kolega poprosił mnie aby przemalować mu jedną z jego przynęt pod kolor jak twierdzi bardziej łowny na jego wodach, jak Wam się podoba? Mam tylko dylemat czy zostawić takiego "ślepca" czy jednak domalować oczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Wziąłem sie za stare projekty, kto pamieta tworce tych przynęt? ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Ostatnio zajmowałem się takim oto raczkiem ;] nie mogę już się doczekać pierwszego malowania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Raczek odlany... czy macie może jakąś propozycję co do lakieru który mógłbym użyć w bardzo wilgotnym miejscu? chodzi o to że obecnie wynajmuję mieszkanie i jedyne miejsce które mam dostępne to trawnik przed domem xd niestety ogranicza to moje możliwości co do lakierowania przynęt ;/ mam jeszcze envirotex niby bezwonny ale pewnie zbyt mocna chemia a z tego co czytałem to różnie z wilgocią reaguje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Nitro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Pierwsze raczki nabrały kolorów, muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z efektu, teraz tylko stery i testy. pzdr 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Jak dla mnie bomba zwłaszcza ten pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki, postaram się nagrać jakiś filmik z pracy gdy tylko uda mi się uzyskać zadowalającą ;] Edytowane 20 Listopada 2018 przez K. Trojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 25 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Trochę czasu minęło od mojego ostatniego postu, niemniej jednak przedstawiam najnowszy projekt którym się obecnie zajmuję - popper. Niestety moje doświadczenia z tworzenia tego rodzaju przynęt są bardzo małe, w związku z czym prosiłbym o pomoc lub ewentualne sugestie: jak rozłożyć ciężar, czy "dziubek" poppera musi mieć jakiś konkretny kształt itp. dzięki i pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Z popperami jest fajna zabawa, bo można wiele wersji zrobić. W zależności jak rozłożysz balast, umieścisz oczko, lub wytniesz kąt dzióbka, to będą się różnić od siebie pracą.Wydaje się, że najbardziej wskazane jest obciążenie tylnej części woblera. Tak, aby dzióbek wystawał ponad lustro wody, a tył był zanurzony. Można też ciężar rozłożyć w ten sposób, że wobler będzie w poziomie do lustra. Przy takim rozwiązaniu łatwiej uzyskać dodatkową pracę "walk the dog". To drugie rozwiązanie bardzo mi odpowiada. Czasami ryby na pociągnięcia typowo popperowe nie reagowały, a gdy zacząłem prowadzić je "wtd", to jednak udawało się, chociaż nieliczne brania zaliczyć. Dla przykładu w podanych dwóch wersjach widać, że obciążenie jest podobnie rozmieszczone, ale oczko do mocowania jest poniżej osi https://www.sheltfishingtackle.com/shelts-unpainted-big-mouth-popper-blanks-p-36.html W tym przypadku, powinno być więcej chlapania. I skrajnie wysoko https://www.sheltfishingtackle.com/shelts-quality-unpainted-fishing-popmax-blanks-p-70.html Tu popper powinien dodatkowo pracować sposobem "walk the dog". Zrobiłem kilka popperów i jeszcze się nie odważyłem umieszczać tak maksymalnie wysoko oczka. Daje je minimalnie ponad oś lub delikatnie poniżej. Jeżeli mają być to poppery, takie z "krwi i kości", to nie szalałbym zbytnio z kątem pyszczka. Skłaniam się do wersji bliżej kąta prostego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Z popperami jest fajna zabawa, bo można wiele wersji zrobić. W zależności jak rozłożysz balast, umieścisz oczko, lub wytniesz kąt dzióbka, to będą się różnić od siebie pracą.Wydaje się, że najbardziej wskazane jest obciążenie tylnej części woblera. Tak, aby dzióbek wystawał ponad lustro wody, a tył był zanurzony. Można też ciężar rozłożyć w ten sposób, że wobler będzie w poziomie do lustra. Przy takim rozwiązaniu łatwiej uzyskać dodatkową pracę "walk the dog". To drugie rozwiązanie bardzo mi odpowiada. Czasami ryby na pociągnięcia typowo popperowe nie reagowały, a gdy zacząłem prowadzić je "wtd", to jednak udawało się, chociaż nieliczne brania zaliczyć. Dla przykładu w podanych dwóch wersjach widać, że obciążenie jest podobnie rozmieszczone, ale oczko do mocowania jest poniżej osi https://www.sheltfishingtackle.com/shelts-unpainted-big-mouth-popper-blanks-p-36.html W tym przypadku, powinno być więcej chlapania. I skrajnie wysoko https://www.sheltfishingtackle.com/shelts-quality-unpainted-fishing-popmax-blanks-p-70.html Tu popper powinien dodatkowo pracować sposobem "walk the dog". Zrobiłem kilka popperów i jeszcze się nie odważyłem umieszczać tak maksymalnie wysoko oczka. Daje je minimalnie ponad oś lub delikatnie poniżej. Jeżeli mają być to poppery, takie z "krwi i kości", to nie szalałbym zbytnio z kątem pyszczka. Skłaniam się do wersji bliżej kąta prostego.Super! dzięki za odpowiedź, właśnie czegoś takiego potrzebowałem zobaczę jak będzie pracował na tak wydłubanym pyszczku, najwyżej później coś zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Coż, myślę, że prace nad ukończeniem i odlaniem poppera dobiegły końca, teraz jedyne co mi pozostało to odpowiednio go dociążyć Wczoraj powstał pierwszy odlew, a w związku, że nie potrafiłem się powstrzymać już malowanie wstępne wypróbowałem (wg. poradnika na yt Melanżyka), niestety zdecydowanie brakuje mi farb, którymi on dysponuje Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, trochę pomieszałem i jakoś wyszło Na zdjęciach umieściłem także siatkę, którą dostałem w gratisie od jednego z Allegrowiczów, ponoć ma różne wzory i jak trzeba to zrobi coś na zamówienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Coż, myślę, że prace nad ukończeniem i odlaniem poppera dobiegły końca, teraz jedyne co mi pozostało to odpowiednio go dociążyć Wczoraj powstał pierwszy odlew, a w związku, że nie potrafiłem się powstrzymać już malowanie wstępne wypróbowałem (wg. poradnika na yt Melanżyka), niestety zdecydowanie brakuje mi farb, którymi on dysponuje Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, trochę pomieszałem i jakoś wyszło Na zdjęciach umieściłem także siatkę, którą dostałem w gratisie od jednego z Allegrowiczów, ponoć ma różne wzory i jak trzeba to zrobi coś na zamówienie. Głupie pytanie, Jak się nazywa ten przyrząd którym trzymasz przynętę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Głupie pytanie,Jak się nazywa ten przyrząd którym trzymasz przynętę ?Witam, nie wiem kolego gdzie w mojej wypowiedzi znalazłeś pytanie ale ok... przyżad nazywa się "3 ręka" masz bezpośredni link: https://allegro.pl/oferta/bb81-zestaw-trzecia-reka-lupa-uchwyt-do-lutowani-6791879137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Witam, nie wiem kolego gdzie w mojej wypowiedzi znalazłeś pytanie ale ok... przyżad nazywa się "3 ręka" masz bezpośredni link: https://allegro.pl/oferta/bb81-zestaw-trzecia-reka-lupa-uchwyt-do-lutowani-6791879137 hehe źle mnie zrozumiałeś Głupie pytanie dotyczyło mojego pytania Ps. dzięki ! Edytowane 20 Października 2019 przez Mateo90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Nowy projekt czeka na kąpiel w sylikonie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Żabki odlane, wstępne malowanie już za mną, efekt jest zadowalający 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Wyglądają mega Były już jakieś testy nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Na chwilę obecną jestem w trakcie przeprowadzki, ale myślę, że w przyszłym tygodniu ogarnę. Kotwiczka będzie podwójna zabezpieczona przed zaczepami, ma to być przynęta na typowy gąszcz nad wodą ;] Edytowane 17 Marca 2020 przez K. Trojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Jak dasz niżej oczko będzie lepiej wyjeżdżała do powierzchni i ładniej chlapała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Dzięki będę miał na uwadze przy odlewaniu kolejnych przed testami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi