Skocz do zawartości

Jezioro Białe

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chcialbym zapytac czy ktos z was moglby udzielic mi jakichs informacji na temat kwater - chetnie domkow (najlepiej sprawdzonych) nad jeziorem Białym,oraz jakichs porad odnosnie miejscowek i wedkowania na tym akwenie.Konkretnie interesuje mnie szczupak i okon majowa pora. (Plany batymetryczne tego jeziora tez bardzo by mnie uszczesliwily

:D)

Pozdrawiam,

jacavip

moge NIE polecić ośrodka astur :D za domek płaciłem dobre pieniądze a łaziły wszędzie mrówki, nie dało się nic zostawić na stole na 10 minut, otwartego napoju, nic.... :wacko: jedyne co mi się u nich

podobało to dojście do wody, są w bardzo dobrym miejscu, wyjście z ośrodka niecałe 100 metrów piechotką lub 30 łódką i rozciągają sie

trzcinowiska :D ośrodek jest naprzeciwko miasta więc spokojnie też jest :D tylko te mrówki :angry: jeśli pod namiot byś sie wybierał to by przeszło ;) byle nie korzystać z ich stołówki B)

Watam!!!

A któro to BIAŁE - jak to pod Włodawą, to polecam ośrodek sanwit (chyba taka nazwa) z tego co wiem to jest on otwarty całorocznie. Zaś co do ryb to polecam (łódz - spin) miejca na przeciwko ośrodka (chyba taka nazwa) bankowy i były mswia koło 100 metrów od brzegu; oraz trzcinowiska przy ośrodku pks i od niezagospodarowanej części jeziora. Ale mogę z swojej strony podpowiedzieć, iż jest to trudna woda na drapieżnika. Z całą pewnością można powalczyć, ja głównie wedkuję jesienią, ponieważ wiosną działają tam kontrolowani odławiacze.

Dzięki i pozdrawiam.

Woda jednak warta uwagi przez cały rok.

Z tego co pamiętam w ww. ośrodku jest stołówka, łódki, pomost i, co szczególnie latem jest zaletą (względna cisza) daloko - druga strona jeziora - do miasteczka.

Pozdrawiam - co do planów jeziora to poszukaj na wcwi, nie jaki Puzio - de facto niezły grunciarz, opisywał tam to łowisko. Na marginesie zycze dużo cierpliwości na Białym - ale ta woda może naprawdę przynieść dużą rybę.