maniak Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam serdecznie,Szukam kija, który będzie przeznaczony na wiślane bolenie jak i również na jeziorowe szczupaki i sandacze.Wędzisko ma współgrać z Shimano Super X 4000 GT(waga 330g).Niestety u mnie nie ma sklepach takie sprzętu jakiego potrzebuję więc będę musiał zakupić go przez internet bez możliwości sprawdzenia.Planuję zakupić kij w kwietniu.W tej chwili mam parę propozycji, oto i one:1.Daiwa PowerMesh 2,7m 5-25g.2.Dragon Millenium Super Fast 2,7 - 2,85m 5-25g3.Shakespeare Ugly Stik Graphite 2,7 - 3m 10-25g4.Team Dragon Silver Edition 2,7m 10-28g Są to kije nad którymi się mocno zastanawiam.Czekam na Wasze ciekawe propozycję i opinie na ich temat. Może ktoś z Was ma jakieś używane kije do sprzedania za max 300zł. PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 uwazam, ze wedka seryjna o katalogowym cw. do 25 gram nie nadaje sie do lowienia szczupakow z tej prozaicznej przyczyny, ze w wedkach seryjnych maks. cw. jest z reguly bezwstydnie zawyzany i co sie z tym wiaze, taki kij jest za slaby aby prawidlowo poprowadzic klasyczne przynety szczupakowe, jest tez zbyt slaby aby rybe skutecznie zaciac, szybko wyholowac i wypuscic w dobrej kondycji o sandaczach i boleniach nie bede sie wypowiadal, bo nie mam doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 @pittTen kijek ma być przeznaczony do lżejszego łowienia szczupaków i sandaczy w szczególności na jeziorach.Gumy max 15g, woblery 5-6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam,jeśli chodzi o bolki to jest taki fajny TD 2,90 10-25g ale na szczupłe to bym go już nie polecał,na szczupłe ugly stick mógłby być spoko ale znowu z bolkami będzie ciężko.Jeśli masz zamiar łapać te szczupłe z łódki,i do tego bolki w wisle to będziesz miał ciężko połączyc kijek bolowy ze szupakowym i do tego zmieścić się w 300zł. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mam pytanie,jaka jest różnica pomiędzy Team Dragon a Team Dragon Silver Edition.Przedstawiłem model 2,7 10-28g, może ten byłby dobry na te 3 gatunki ryb? http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=3&producer=27&kind=5003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Maniak, poszukaj na forum kiedyś o to również pytałem - na prawdę długi wątek a w nim opisane wiele wędek różnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapia Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ja na wislane bolenie uzywam kija 2.90 10-21g i uwazam ze na moja Wisle ta dlugosc jest min. bo trzeba bolenia czesto podejsc na otwartym terenie daleko podac przynete i poprowadzic ja w warkoczu prawie po samej powieszchni a ja potrafie to tylko dlugim kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A może Konger coś ma ciekawego na bolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 W zeszłym roku szukałem podobnego kija i w ofercie Kongera nie widziałem nic ciekawego dla siebie. Nie znam zbyt wielu opini o kijach Mistrala ale te wędki wtedy wpadły mi w oko. Niestety trafiłem na HM80 Black Hunter w bardzo atrakcyjnej cenie i nie było mi dane przetestować zadnego Mistrala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Po przejrzeniu oferty Kongera rzeczywiście nic ciekawego nie widziałem.Jeśli chodzi o Mistral to fajnie się prezentuję Shogun Spin 2,9 7-25.Podobno wykonanie Team Dragona za mniejsze pieniądze.http://www.bass-shop.pl/go/_info/?user_id=3038〈=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Jeden mój znajomy ma kijek Mistrala i bardzo go chwali.Nie pamiętam modelu ale kumpel od 2 sezonów bez problemuu radzi sobie z wiślanymi rybami od kleni do medalowych szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ginel Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Jakoś sobie Kongerami z bolkami radzę. Mam WC Kobalata, testowany porządnie na bolkach w tamtym sezonie i za te pieniążki jest OKI.kijem tym dobrze się macha przynętami nie cięższymi niż 12gr.Do woblerów boleniowych z dużym oporem nie polecam.Do takich stosuje 15-40gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Hej, już kiedys Ci doradzałem w tej kwesti ...jak na sandacze i bolenie, i w kwocie do 300 Pln to z wymienionych przez Ciebie wybrałbym zdecydowanie Millenium...szybki, sprawny, dobrze uzbrojony i poradzi sobie ze średnim szczupakiem...ale to Twój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Siksa Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Pisiadam Dragona Millenium. Z boleniami do 70cm i takimi samymi szczupakami nie było żadnych problemów. Kijek jest szybki z płynnym ugięciem. Na Fishing Markcie jest dobra promocja tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No racja jest promocja i to dość ciekawa Tylko jak to jest z wagą tego kija bo waży 230g to nie za dużo?W tej chwili jeszcze w grę wchodzi Ugly Stik, trudny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Siksa Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wędkowałem tym kijem po 10 godzin dziennie i ręka nawet troszkę nie była zmęczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No racja jest promocja i to dość ciekawa Tylko jak to jest z wagą tego kija bo waży 230g to nie za dużo?W tej chwili jeszcze w grę wchodzi Ugly Stik, trudny wybór.Nie patrz na wagę kija tylko na odpowiednie wyważenie zestawu....a mocny, wielkorzeczny kij musi trochę ważyć..chyba, że kupisz cos z papierkowymi ściankami jak TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @SiksaJaki masz młynek przypięty do tego kija?Mam Super X GT, który waży 330g.Niestety nie mam możliwości kupienia go na miejscu, dlatego wyważenie kija jest dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Także zdecydowałbym się na wędke Dragona z serii Millenium.Łowię taką, jest świetna na rzeczne bolki i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Także zdecydowałbym się na wędke Dragona z serii Millenium.Łowię taką, jest świetna na rzeczne bolki i szczupaki.Masz na myśli wersję 2,85m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Chodzi mi o model Millenium Super Fast 2,70mcw 5-25 http://www.fishing-mart.com.pl/pl/popenphoto.php?file=../p/s 3/1157783847.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 oglądałem ostatnio kije i 2 przypadly mi do gustu daiwa powermech i nowość cormorana za ok 160 zł modelu nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ciężki wybór, a to dlatego, ponieważ nie mam okazji pomachać przed zakupem każdym z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniak Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 A co powiecie na Ugly Stika 3m 10-25 chyba będzie idealny na Wiślane wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie odzywalem sie do tej pory ale taraz padla wzmianka o ideale...moim tegorocznym typem-pretendentem bedzie Lamiglas serii G1000 2,75m, 12LBS, do 21g.Nadajacy sie do przynet sredniej masy, trzeba juz tu zrezygnowac z lekkich. Przeznaczenie nie tyle boleniowe co ogolnowielkorzeczne...No i wiadomo...nie fabryczny a zbrojony...dol na hardloyach LV, szczytowa SiC. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maniak
Witam serdecznie,
Szukam kija, który będzie przeznaczony na wiślane bolenie jak i również na jeziorowe szczupaki i sandacze.
Wędzisko ma współgrać z Shimano Super X 4000 GT(waga 330g).
Niestety u mnie nie ma sklepach takie sprzętu jakiego potrzebuję więc będę musiał zakupić go przez internet bez możliwości sprawdzenia.
Planuję zakupić kij w kwietniu.
W tej chwili mam parę propozycji, oto i one:
1.Daiwa PowerMesh 2,7m 5-25g.
2.Dragon Millenium Super Fast 2,7 - 2,85m 5-25g
3.Shakespeare Ugly Stik Graphite 2,7 - 3m 10-25g
4.Team Dragon Silver Edition 2,7m 10-28g
Są to kije nad którymi się mocno zastanawiam.
Czekam na Wasze ciekawe propozycję i opinie na ich temat.
Może ktoś z Was ma jakieś używane kije do sprzedania za max 300zł.
Pozdrawiam
Maciek
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi