Skocz do zawartości
  • 0

Drobna korekta?

woblery z Bielska

Pytanie

Zacznę od pewnego cytatu:

Nic się przecież nie dzieje, widzisz, że to naturalna kolej rzeczy, internetowa entropia, wiatr przemian, tak musi być, i tak trzeba. 

Jakoś przecież off topy, wojenki i wciskanie w każdy, najgłupszy nawet temat, treści nie mających nic wspólnego z wędkarstwem, muszą zostać usprawiedliwione.

Inaczej staną się winą jednostek, a tak przecież być nie może, lepiej by winni byli wszyscy a najlepiej nikt.

Szkoda tylko ludzi, którzy już dzisiaj muszą trzymać to forum za mordę.

Rozumiem ich rozżalenie, gdy kolejny raz wieszają kłódkę, lub wypierniczają na zaplecze wątek o kontrowersyjnej, ale jednak, metodzie połowu ryb. 

Dzisiaj, strzelając sobie w kolano - uważam, że nagminne OT powinno być nagradzane punkcikiem.

Może to przywróci odrobinę normalności na tym, KOLEŻEŃSKIM przecież, forum.

To, jak Dagon raczył nazwać "nagminne OT" jest bardziej zniechęcające i powoduje większą frustrację niż "wyrazy", które co bardziej niepowściągliwi w mowie rzucają w adwersarzy. Może więc czas na drobną korektę regulaminu? 

Widziałbym to tak: Autor wątku (choć może niekoniecznie tylko on?), jeśli zauważy niemerytoryczne wpisy zgłasza ten fakt z odpowiednią adnotacją Modom. Moderator ocenia, czy OT faktycznie miał miejsce i wysyła priv do osoby posądzanej o OT. Każdy kolejny niemerytoryczny wpis w tym wątku skutkuje dla niesfornego delikwenta punktem. Powinno to rozwiązanie powściągnąć nieco niektóre gorące głowy przed niszczeniem wątków ludzi, którzy chcąc podyskutować o wędkarstwie, zmuszani są do słownych utarczek z osobami niezainteresowanymi tematem, a jedynie wyższością własnych (jedynie słusznych) poglądów. Nie zawsze po koleżeńsku.

Oczywiście ten punkt nie powinien obowiązywać w salonie wolnego słowa, czyli Cafe :)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No co tu się czaić :mellow: Mam warunki na apodyktyczną zakałę , kieszonkowego dyktatorka oraz szwarccharakter :)

Ale skoro mi ulubionego wierzchowca postawiają , to chyba znów mnie poniesie :) W szerszym wymiarze cały ten fishing to jest w powszechnym odbiorze , bezstresowa , masowo uprawiana popkultura . Choć tak wcale być nie musi , ani nie powinno , co ludzie ambitniejsi  zmienić próbują , ..To co nazywamy polską szkoła spinningu , to koszmarny alians powstały w ścisłej współpracy populistycznego PZW oraz mediów uchodzących do dziś za kultowe . A wartość edukacyjną tej szkoły to widzimymy najlepiej po jej adeptach i wychowankach , rzeczywistości , obyczajach , dewastacji wód i innych lichych efektach tej prymitywnej dydaktyki i pedagogiki . Stąd moja stale rosnąca niechęć do jej symboli , oraz niewielka , ale jednak tolerancja dla ludzi nia omamionych .. i wygodnie ślepych . Wzdychać za nią i lobbować za jej skandalicznymi praktykami , to jak wzdychać za gierkowskim peerelem , kiedy też byliśmy urojoną potęgą .

Drobna korekta ?

• Like 1

• 0
 Wzdychać za nią i lobbować za jej skandalicznymi praktykami , to jak wzdychać za gierkowskim peerelem , kiedy też byliśmy urojoną potęgą .

Drobna korekta ?

...wzdychać i myśleć, wciąż to jedno,

Kiedy cię wreszcie diabli wezmą...

z Puszkina za " Dobrym wojakiem Szwejkiem" :)

• 0

Są na forum umysły różne, w tym bardziej pofałdowane. Tym coraz częściej nie wystarcza prosta dyskusja o wędkarskim hobby ( co nie oznacza że i tutaj nie zabierają głosu, wszak są wędkarzami ). Dlatego mnożą się OT, w tym polityczne i światopoglądowe. I dobrze, tak powinno być. Stąd też, jak to ładnie ujął Sławek, tworzą się " naturalne hierarchie ". Tłumienie tego trendu spowoduje miałkość i nijakość portalu, na którym zapanuje przeraźliwa nuda. Głosy nawołujące do cenzury, kastracji i banowania, to głosy ubogich duchem, głosy tych którzy się na szczyt hierarchii za nic nie mogą wdrapać ( z czego zdają sobie sprawę ) i dlatego ich uwiera.

Natomiast dziwi mnie zdanie jednego czy dwóch kolegów ( mniejsza o nicki ), którzy potrafią wyartykułować ciekawy, czasami humorystyczny przekaz i poprzeć go lekkim piórem, a mimo to pragną zabiegów chirurgicznych. 

Drzewo z poucinanymi najgrubszymi konarami i wyrównane na kuleczkę, nic nie wnosi do krajobrazu.

• 0

...Głosy nawołujące do cenzury, kastracji i banowania, to głosy ubogich duchem, głosy tych którzy się na szczyt hierarchii za nic nie mogą wdrapać ( z czego zdają sobie sprawę ) i dlatego ich uwiera....

Liczę, że mimo wszystko uda Ci się potraktować poważnie, głos wydobywający się z mojej pozbawionej ducha skorupy i nie obrazisz się na mnie, przynajmniej nie bardziej niż zwykle. :P  ;) 

Ciężko jest mi jednak potraktować Twój wpis w tym akurat temacie, inaczej, niż z przymrużeniem oka, ewentualnie jako próbę pewnego rodzaju działań zapobiegawczych, na przyszłość, bo nigdy nie wiadomo, co i komu ciąć będą.

Nie musisz się lękać, jako głos mniejszości, nie zostanę wzięty pod uwagę. Możesz spać spokojnie. :P 

Pozostaje mi podziękować jednak za tak głęboką analizę, oraz odrobinę prawdy o mnie samym, ponieważ jednak nabyta miałkość nie pozwoli mi nic z tym zrobić, pójdę pogapić się w telewizor, skrycie marząc o wyżynach, jakże odległych jednak, dla ośmielających się mieć własne zdanie.

Przeżuwając żółć i kanapkę z salcesonem - pozdrawiam. :)

• Like 8

• 0

Ty Dagonie Ty.... :o Nie zaniedbuj się ;)

Wszak ostatnie Twe zdanie powinno wyglądać mniej więcej tak....."Przeżuwając żółć i kanapkę z salcesonem popijając (jak zwykle zresztą) zupą chmielową zamkniętą w powszechnie znanym i lubiany CZTEROPAKU...." :D :lol: :D pzdr

• Like 1

• 0

Są na forum umysły różne, w tym bardziej pofałdowane. (...) Głosy nawołujące do cenzury, kastracji i banowania, to głosy ubogich duchem, głosy tych którzy się na szczyt hierarchii za nic nie mogą wdrapać ( z czego zdają sobie sprawę ) i dlatego ich uwiera.

juz widze kolejna fale ogloszen w dziale kupie: kupie na gwalt faldy umyslowe, moga byc uzywane, byle w dobrym stanie i wskazujace na hierarchie :lol: :lol: :lol:

Pozostaje mi podziękować jednak za tak głęboką analizę, oraz odrobinę prawdy o mnie samym, ponieważ jednak nabyta miałkość nie pozwoli mi nic z tym zrobić, pójdę pogapić się w telewizor, skrycie marząc o wyżynach, jakże odległych jednak, dla ośmielających się mieć własne zdanie.

o ja pieprze, az sie poplulem :lol: :lol: :lol:  o monitorze nie wspomne :lol: :lol: :lol:

• Like 3

• 0

juz widze kolejna fale oloszen w dziale kupie: kupie na gwalt faldy umyslowe, moga byc uzywane, byle w dobrym stanie i wskazujace na hierarchie :lol: :lol: :lol:

o ja pieprze, az sie poplulem :lol: :lol: :lol:  o monitorze nie wspomne :lol: :lol: :lol:

Byle nie ząbkowały  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 3

• 0

Liczę, że mimo wszystko uda Ci się potraktować poważnie, głos wydobywający się z mojej pozbawionej ducha skorupy i nie obrazisz się na mnie, przynajmniej nie bardziej niż zwykle. :P  ;) 

Ciężko jest mi jednak potraktować Twój wpis w tym akurat temacie, inaczej, niż z przymrużeniem oka, ewentualnie jako próbę pewnego rodzaju działań zapobiegawczych, na przyszłość, bo nigdy nie wiadomo, co i komu ciąć będą.

Nie musisz się lękać, jako głos mniejszości, nie zostanę wzięty pod uwagę. Możesz spać spokojnie. :P 

No i mamy tę, czasami nieznośną, lekkość pióra.:) Napisałem to co myślę, natomiast nie wiem dlaczego akurat Ty wziąłeś to sobie do serca? Drogi Dagonie, zupełnie się nie przejmuj. Ty akurat siedzisz, wraz z nielicznymi, na górnej gałęzi i nic Ci na głowę nie leci. :)

Lubisz salceson?

• 0

Im więcej ograniczeń i zakazów, tym więcej "nieprawości". 

To Forum ma najlepsze narzędzie jakie jest tylko możliwe do załatwiania pieniaczy, offtopowców, maruderów i innych osób, których wpisy nas męczą. Jest to opcja, którą ma każdy zalogowany uczestnik - IGNORUJ

Wyłącz sobie taką osobę z własnego pola widzenia i masz przyjemne Forum, takie jakie chcesz. :) 

Regulamin z punktami za pierdnięcia najlepszy jest w koszu na śmieci. ;)

• 0

Ignor to kiepskie rozwiązanie. O swoje trzeba walczyć, tłumaczyć, argumentować, nawracać. A nie prostym ignorem przyciąć świat do swoich oczekiwań.

Nie zgodzę się.

Z ludźmi się nie walczy, nie da im się niczego wytłumaczyć lub przekonać na argumenty, a nawracała inkwizycja. 

Dla ludzi można być jedynie przykładem, dobrym lub złym. Zły przykład wolę zignorować, taniej, szybciej, zdrowiej. 

"Bo ludzi dobrej woli jest więcej..."

• Like 1