staszek Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 W związku z planami pewnej pracy na pewnych zbiornikach na Śląsku muszę zasięgnąć opinii i informacji u niezależnego od okręgu ichtiologa . Czy na forum jest takowy ????Może na priv by mi pomógł rozwiązać pewne problemy. Planujemy z kolegami pod koniec listopada czy na początku grudnia spotkanie i fajnie by było gdyby , nawet wirtualnie, wspomagał nas ichtiolog swoją wiedzą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Witam, znajomy ma działkę w której jest kawałek starorzecza Bugu w mazowieckim. Niestety bardzo ono zarasta. Może jakiś chętny kolega mógłby pomóc? Oczywiście płatność przewidziana. Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Nie ichtiolog tylko amur Ci potrzebny Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Nie ichtiolog tylko amur Ci potrzebny Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaU nas również tak mądrze pomyśleli. Wraz ze znikającą roślinnością znikały ryby...a takie piękne liny były ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 U nas również tak mądrze pomyśleli. Wraz ze znikającą roślinnością znikały ryby...a takie piękne liny były i dla tego potrzebny jest ichtiolog żeby wpuścić amura tyle ile potrzeba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Tak czy inaczej amury trzeba będzie odłowić, bo w miarę rośnięcia będzie rósł apetyt Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Znam wodę gdzie wypuszczono amura lata temu. Teraz pływają metrowe. Niestety woda zarasta z roku na rok. Pamiętam, że lata temu czytałem o wielkiej żyzności odchodów amura i związanymi z tym problemami. Za rady wszystkim dziękuję. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Amur to nie kosiarka do trawy która wszystko wykosi. Są rośliny na które nawet nie chce spojrzeć, a co dopiero zjeść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Znam wodę gdzie wypuszczono amura lata temu. Teraz pływają metrowe. Niestety woda zarasta z roku na rok. Pamiętam, że lata temu czytałem o wielkiej żyzności odchodów amura i związanymi z tym problemami. Za rady wszystkim dziękuję. TomekTaki metrowy amur lub tolpyga , to podobno lubi opierdzielic sporo narybku innych gatunków, może akurat takiego na którym nam zależy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Taki metrowy amur lub tolpyga , to podobno lubi opierdzielic sporo narybku innych gatunków, może akurat takiego na którym nam zależy. Amur to nie ale tołpyga, jak najbardziej. Posiada spory otwór gębowy, żerując na planktonie zjada też i narybek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi