joza67 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam serdecznie kolegów i mam pytanie. Czy wszystkie echa humminbirda sprowadzone ze stanów mają braki w postaci j. polskiego i polskiego systemu metrycznego ? Jeżeli nie to jak wyłowić te które mają j. polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ze stanów wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja mam eagle fishmark 480 ze stanów, co prawda bez polskiego, ale z systemem metrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzwonił niedawno do mnie facet i twierdził, że ściągnął echo h 788 ze stanów i po włączeniu znalazł w menu j. polski system metryczny i gps działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Wcale bym się nie zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Mam też Fish Mark 480 z systemem metrycznym , przy tym echu menu angielskie , ale łatwe do ogarnięcia i wszystkie funkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzwonił niedawno do mnie facet i twierdził, że ściągnął echo h 788 ze stanów i po włączeniu znalazł w menu j. polski system metryczny i gps działa bez zarzutu.To może niech sprowadzi dla ciebie też. Albo chociaż niech się podzieli informacją gdzie kupił. Mnie przez ostatnie kilka lat nigdy się nie trafił Humminbird w wersji international ze stanów. Kiedy pisałem do Humminbirda udzielili odpowiedzi, że na rynku US nie sprzedają wersji International Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niedzwiedz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 cześćze stanów wszystko jest w ich systemie miar , ale u nas to przeprogramująmam ze stanów humminbirda 998 csi i wszystko działa tak jak trzeba .jak trzeba podam kontakt. do przestrojeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sw.RP Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Potwierdzam mam 788ci HD Down Imaging z USA i jest menu w naszym języku i GPS mi normalnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Potwierdzam mam 788ci HD Down Imaging z USA i jest menu w naszym języku i GPS mi normalnie działa W Humminbirdach GPS zawsze działa normalnie, brakuje jednak polskiego menu i metrycznego systemu miar. Może komuś udało się kupić wersję 788cxi której nie powinno być na rynku amerykańskim. 788ci jest wersją domestic i nie ma prawa w niej być fabrycznie polskiego menu. A może została przerobiona już w US ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 cześćze stanów wszystko jest w ich systemie miar , ale u nas to przeprogramująmam ze stanów humminbirda 998 csi i wszystko działa tak jak trzeba .jak trzeba podam kontakt. do przestrojeniapozdrawiamWitaj Wojtku co tam u Ciebie ciekawego i jak tam z sandaczami bo mam ochotę się wybrać na małe dwa dni pływania twoją łajbą. A co do przeprogramowania to jak to wygląda ze strony finansowej ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 W Humminbirdach GPS zawsze działa normalnie, brakuje jednak polskiego menu i metrycznego systemu miar. Może komuś udało się kupić wersję 788cxi której nie powinno być na rynku amerykańskim. 788ci jest wersją domestic i nie ma prawa w niej być fabrycznie polskiego menu. A może została przerobiona już w US ? Jeśli możesz to powiedz gdzie szukać na echosondzie odpowiedniego oznaczenia (cxi) np. bo ja zauważyłem, że wszystkie modele w serii 700, 800 i wyżej mają samo c lub ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Daj sobie spokój z H i kup Eagle w US. Menu po angielsku można się nauczyć na pałę, gorzej z jednostakmi, bo trzeba przeliczać na bieżąco. Ceny obu są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Daj sobie spokój z H i kup Eagle w US. Menu po angielsku można się nauczyć na pałę, gorzej z jednostakmi, bo trzeba przeliczać na bieżąco. Ceny obu są podobne.Eagla ??? Coś mi się wydaje, że ewentualnie jakieś stare leżaki magazynowe. Pod marką Eagla już nic nowego nie produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Daj sobie spokój z H i kup Eagle w US. Menu po angielsku można się nauczyć na pałę, gorzej z jednostakmi, bo trzeba przeliczać na bieżąco. Ceny obu są podobne.Dlaczego ma dać spokój z humminbirdem? Pytam z czystej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeśli możesz to powiedz gdzie szukać na echosondzie odpowiedniego oznaczenia (cxi) np. bo ja zauważyłem, że wszystkie modele w serii 700, 800 i wyżej mają samo c lub ciNa kartonie jest czarna nalepka z numerem seryjnym oraz podobna jest na samej echosondzie pod spodem ekranu. Poza tym ekran powitalny echosondy wyświetla czy jest to ci czy cxi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Dlaczego ma dać spokój z humminbirdem? Pytam z czystej ciekawości.Pewnie dlatego, że Humminbirdy np. mają ekrany o znacznie lepszej rozdzielczości, a to niektórym nie pasuje Edytowane 15 Listopada 2013 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Pewnie dlatego, że Humminbirdy np. mają ekrany o znacznie lepszej rozdzielczości, a to niektórym nie pasuje Nie chodzi o to. Jaki jest sens kupować nowy sprzęt i dawać go od razu chałupniczej podmiany softu i jeszcze za to płacić? Ile kosztuje taka podmiana? Lepiej dołożyć tą opłatę do modelu który oferuje dane metryczne i dać sobie siana z językiem. Menu w urządzeniach są standardowe i stosunkowo łatwo je opanować. Przeliczać jednostki na bieżąco trochę gorzej. Eagle podałem jako przykład, może być dowolna inna wiodąc marka o prównywalnych parametrach, ale oferująca dane metryczne. Edytowane 15 Listopada 2013 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Na kartonie jest czarna nalepka z numerem seryjnym oraz podobna jest na samej echosondzie pod spodem ekranu. Poza tym ekran powitalny echosondy wyświetla czy jest to ci czy cxi.Sprawdziłem na swojej 788 i faktycznie na pudełku jest cxi ale już na ekranie powitalnym sondy jest ci. Oczywiście jest to sprzęt kupiony w Polsce u naszego dystrybutora (Normark) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Nie chodzi o to. Jaki jest sens kupować nowy sprzęt i dawać go od razu chałupniczej podmiany softu i jeszcze za to płacić? Ile kosztuje taka podmiana? Lepiej dołożyć tą opłatę do modelu który oferuje dane metryczne i dać sobie siana z językiem. Menu w urządzeniach są standardowe i stosunkowo łatwo je opanować. Przeliczać jednostki na bieżąco trochę gorzej. Eagle podałem jako przykład, może być dowolna inna wiodąc marka o prównywalnych parametrach, ale oferująca dane metryczne.No dobrze, ale jaka inna wiodąca marka oferuje polskie menu i dane metryczne ? A co do zmiany firmware to jest robiona w pełni profesjonalnie - zapewniam. Otrzymujemy sprzęt jak z dystrybucji europejskiej tylko że w znacząco niższej cenie (pomimo opłaty za usługę). Menu oferuje tyle dostępnych funkcji i opcji że lepiej mieć dostęp do pełnego menu a nie kilku wyuczonych zachowań. No ale wybór należy do kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Sprawdziłem na swojej 788 i faktycznie na pudełku jest cxi ale już na ekranie powitalnym sondy jest ci. Oczywiście jest to sprzęt kupiony w Polsce u naszego dystrybutora (Normark)Myślę, że po aktualizacji oprogramowania pojawi się także na ekranie. Pewności jednak nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Może rady Kolegi @psulek dotyczą echa z poziomu 100-150USD, to fakt lepiej dołożyć i kupić coś innego po update kosztuje kole 500pln, ale jeżeli mam kupić w polsze Humminbird'a 998 za ponad 8000zł to wolę dołożyć 500zł i za 3600 kupić echo w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Może rady Kolegi @psulek dotyczą echa z poziomu 100-150USD, to fakt lepiej dołożyć i kupić coś innego po update kosztuje kole 500pln, ale jeżeli mam kupić w polsze Humminbird'a 998 za ponad 8000zł to wolę dołożyć 500zł i za 3600 kupić echo w USA.Coś mi się wydaje, że w tym modelu będzie trochę więcej niż 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Nie wiem, tam gdzie jakiś czas temu dzwoniłem była mowa o 500. Chybaże są jakieś koszty ukryte . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A może mi ktoś doradzić jak zaktualizować oprogramowanie w HU 788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A może mi ktoś doradzić jak zaktualizować oprogramowanie w HU 788 A może mi ktoś doradzić jak zaktualizować oprogramowanie w HU 788Wejdź na stronę Humminbirda, zarejestruj urządzenie, pobierz firmware na kartę i wgraj do echosondy. Ewentualnie ściągnij na komputer program Humminbird PC i za jego pomocą poprzez kabel wgraj do echosondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
joza67
Witam serdecznie kolegów i mam pytanie. Czy wszystkie echa humminbirda sprowadzone ze stanów mają braki w postaci j. polskiego i polskiego systemu metrycznego ? Jeżeli nie to jak wyłowić te które mają j. polski ?
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi