Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird z USA

joza67

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzwonił niedawno do mnie facet i twierdził, że ściągnął echo h 788 ze stanów i po włączeniu znalazł w menu  j. polski system metryczny i gps działa bez zarzutu.

To może niech sprowadzi dla ciebie też. Albo chociaż niech się podzieli informacją gdzie kupił. Mnie przez ostatnie kilka lat nigdy się nie trafił Humminbird  w wersji international ze stanów. Kiedy pisałem do Humminbirda udzielili odpowiedzi, że na rynku US nie sprzedają wersji International

• 0

Potwierdzam mam 788ci HD Down Imaging z USA i jest menu w naszym języku i GPS mi normalnie działa :)

W Humminbirdach GPS zawsze działa normalnie, brakuje jednak polskiego menu i metrycznego systemu miar. Może komuś udało się kupić wersję 788cxi której nie powinno być na rynku amerykańskim. 788ci jest wersją domestic i nie ma prawa w niej być fabrycznie polskiego menu. A może została przerobiona już w US ? 

• 0

cześć

ze stanów wszystko jest w ich systemie miar , ale u nas to przeprogramują

mam ze stanów humminbirda 998 csi i wszystko działa tak jak trzeba .

jak trzeba podam kontakt. do przestrojenia

pozdrawiam

Witaj Wojtku co tam u Ciebie ciekawego i jak tam z sandaczami bo mam ochotę się wybrać na małe dwa dni pływania twoją łajbą. A co do przeprogramowania to jak to wygląda ze strony finansowej ? Pozdrawiam.

• 0

W Humminbirdach GPS zawsze działa normalnie, brakuje jednak polskiego menu i metrycznego systemu miar. Może komuś udało się kupić wersję 788cxi której nie powinno być na rynku amerykańskim. 788ci jest wersją domestic i nie ma prawa w niej być fabrycznie polskiego menu. A może została przerobiona już w US ? 

Jeśli możesz to powiedz gdzie szukać na echosondzie odpowiedniego oznaczenia (cxi) np. bo ja zauważyłem, że wszystkie modele w serii 700, 800 i wyżej mają samo c lub ci

• 0

Daj sobie spokój z H i kup Eagle w US. Menu po angielsku można się nauczyć na pałę, gorzej z jednostakmi, bo trzeba przeliczać na bieżąco. Ceny obu są podobne.

Eagla ??? Coś mi się wydaje, że ewentualnie jakieś stare leżaki magazynowe. Pod marką Eagla już nic nowego nie produkują

• 0

Jeśli możesz to powiedz gdzie szukać na echosondzie odpowiedniego oznaczenia (cxi) np. bo ja zauważyłem, że wszystkie modele w serii 700, 800 i wyżej mają samo c lub ci

Na kartonie jest  czarna nalepka  z numerem seryjnym oraz podobna jest na samej echosondzie pod spodem ekranu. Poza tym ekran powitalny echosondy wyświetla czy jest to ci czy cxi.

• 0

Pewnie dlatego, że Humminbirdy np. mają ekrany o znacznie lepszej rozdzielczości, a to niektórym nie pasuje :lol:

Nie chodzi o to. Jaki jest sens kupować nowy sprzęt i dawać go od razu chałupniczej podmiany softu i jeszcze za to płacić? Ile kosztuje taka podmiana? Lepiej dołożyć tą opłatę do modelu który oferuje dane metryczne i dać sobie siana z językiem. Menu w urządzeniach są standardowe i stosunkowo łatwo je opanować. Przeliczać jednostki na bieżąco trochę gorzej. Eagle podałem jako przykład, może być dowolna inna wiodąc marka o prównywalnych parametrach, ale oferująca dane metryczne.

Edytowane przez psulek

• 0

Na kartonie jest  czarna nalepka  z numerem seryjnym oraz podobna jest na samej echosondzie pod spodem ekranu. Poza tym ekran powitalny echosondy wyświetla czy jest to ci czy cxi.

Sprawdziłem na swojej 788 i faktycznie na pudełku jest cxi ale już na ekranie powitalnym sondy jest ci. Oczywiście jest to sprzęt kupiony w Polsce u naszego dystrybutora (Normark)

• 0

Nie chodzi o to. Jaki jest sens kupować nowy sprzęt i dawać go od razu chałupniczej podmiany softu i jeszcze za to płacić? Ile kosztuje taka podmiana? Lepiej dołożyć tą opłatę do modelu który oferuje dane metryczne i dać sobie siana z językiem. Menu w urządzeniach są standardowe i stosunkowo łatwo je opanować. Przeliczać jednostki na bieżąco trochę gorzej. Eagle podałem jako przykład, może być dowolna inna wiodąc marka o prównywalnych parametrach, ale oferująca dane metryczne.

No dobrze, ale jaka inna wiodąca marka oferuje polskie menu i dane metryczne ? A co do zmiany firmware to jest robiona w pełni profesjonalnie - zapewniam. Otrzymujemy sprzęt jak z dystrybucji europejskiej tylko że w znacząco niższej cenie (pomimo opłaty za usługę). Menu oferuje tyle dostępnych funkcji i opcji że lepiej mieć dostęp do pełnego menu a nie kilku wyuczonych zachowań. No ale wybór należy do kupującego.

• 0

Sprawdziłem na swojej 788 i faktycznie na pudełku jest cxi ale już na ekranie powitalnym sondy jest ci. Oczywiście jest to sprzęt kupiony w Polsce u naszego dystrybutora (Normark)

Myślę, że po aktualizacji oprogramowania pojawi się także na ekranie. Pewności jednak nie mam :mellow:

• 0

Może rady Kolegi @psulek dotyczą echa z poziomu 100-150USD, to fakt lepiej dołożyć i kupić coś innego po update kosztuje kole 500pln, ale jeżeli mam kupić w polsze Humminbird'a 998 za ponad 8000zł to wolę dołożyć 500zł i za 3600 kupić echo w USA.

• 0

Może rady Kolegi @psulek dotyczą echa z poziomu 100-150USD, to fakt lepiej dołożyć i kupić coś innego po update kosztuje kole 500pln, ale jeżeli mam kupić w polsze Humminbird'a 998 za ponad 8000zł to wolę dołożyć 500zł i za 3600 kupić echo w USA.

Coś mi się wydaje, że w tym modelu będzie trochę więcej niż 500 zł.

• 0

A może mi ktoś doradzić jak zaktualizować oprogramowanie w HU 788

A może mi ktoś doradzić jak zaktualizować oprogramowanie w HU 788

Wejdź na stronę Humminbirda, zarejestruj urządzenie, pobierz firmware na kartę i wgraj do echosondy. Ewentualnie ściągnij na komputer program Humminbird PC i za jego pomocą poprzez kabel wgraj do echosondy.