Skocz do zawartości
  • 0

Sonary SIMRAD NSS 7 i 8

Kajtelek2

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja miałem okazję się tym pobawić trochę na targach. profesjonalny sprzęt z możliwością rozbudowania systemu na łodzi. Do jednostek z dużą ilością elektroniki fajna sprawa. Bardzo dobra jakość wyświetlacza. Jeżeli chodzi o łodzie wędkarskie to zbędny wydatek moim zdaniem. No chyba, że w połączeniu z autopilotem, radarem itd. to wtedy jak najbardziej.

• 0

Myślisz , że ten sprzęt tego producenta może być lepszy niż Humminbird czy Lowrance pod względem wykonania , działania , dokładności ?

Ekran dobrze reagował na dotyk ?

U nas chyba mało znana firma zresztą zajmują się wyższej klasy modelami , nie bawią się w sonarki za 1 tyś zł

Edytowane przez Kajtelek2

• 0

Myślisz , że ten sprzęt tego producenta może być lepszy niż Humminbird czy Lowrance pod względem wykonania , działania , dokładności ?

Ekran dobrze reagował na dotyk ?

U nas chyba mało znana firma zresztą zajmują się wyższej klasy modelami , nie bawią się w sonarki za 1 tyś zł

Simrad i Lowrance to dwie marki należące do tego samego właściciela Navico Inc. Podobnie jak Humminbird i Minn Kota (jeszcze windy Cannon mapy LakeMaster ) to marki należące Johnsons Outdors. 

Produkty Simrada skierowane są do zupełnie innego odbiorcy i mają opinię bardzo zaawansowanych. Tam płacisz za markę no ale masz Simrada a to nobilituje właściciela  :)

Warte swojej ceny ale należy pamiętać że NSS to tylko wyświetlacz, całą resztę trzeba dokupić 

• 0

Od poczatku sezonu "bawie" sie NSS8 z modulem StructureScan i C-Map na Baltyk... Nie jestem niezadowolony, obsluga mimo wielu opcji prawie intuicyjna, rozdzielczosc ekranu 800x600, dobra czytelnosc tez na sloncu, dosc szybki procesor (nie mam porownania z innymi), touchscreen jest ok, choc w obsludze pomocne jest tez kombinowane pokretlo/przycisk po prawej (jeszcze lepszy bylby joystick)...

Najwieksza wada tego jest mala mobilnosc - w wypadku lodki bez zamykanej kabiny jest sporo kabli do rozlaczenia, jesli chcesz zostawic ja poza nadzorem, a samo urzadzenie z modulem StructureScan to ze 3 kg... pozatym nie znalazlem funkcj wyswietlania napiecia akumulatora... pozatym ponad dwudziestocentymetrowy przetwornik przeszkadza w szybkim plywaniu (musze jeszcze pkombinowac z umieszczeniem)...

Chrzest bojowy przebyty na ciesninie Kattegat bez problemu, slona woda tez niestraszna (potem plukanie z soli pod kranem).

Plywajac po naszych klubowych ciurkach lodka bez ladowania baterii siegam nadal po starego Lowrance 5x i... niczego wiecej mi nie brakuje, a i napiecie pokazuje ;-)

• 0

Witam. Trochę odswieze temat. Otóż użytkuje nss7 simrad od tego sezonu i przyznam że to pierwsza sonda którą bardzo lubię. Przejrzyste menu które się obsługuje w zasadzie bez instrukcji. Obsługa mapy czy echa nie wymaga przechodzenia przez skomplikowane menu wszystko proste i szybkie w obsłudze. Urządzenie w podstawowej wersji może nie posiada tzw wodotrysków ale ma wszystko co potrzebne na wodzie (zapis Waypoints ,tras Tzw logów jak też napięcie wraz z alarmem itd),oczywiście możliwości rozbudowy urządzenia są imponujące. Wyświetlacz dotykowy wraz z przyciskami współgra perfekcyjnie. Za duży minus urządzenia uważam cenę. Dodam jeszcze że posiadam model wcześniejszy obecnie jest na rynku nowa wersja urządzenia. Dla wszystkich którzy szukają alternatywy dla urządzeń powszechnie znanych i lubianych będzie to dobre rozwiązanie.