mrWhite7 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Mend-itNie wiem czy temat był poruszany bo nie śledziłem wątku spinningowego dokładnie ale zaryzykuję i przedstawię Wam doskonały klej do uszkodzonych przynęt gumowych.Klej jak klej na rynku sporo jest różnych klejów ale ten jest szczególny i przeznaczony specjalnie dla naszych przynęt.Ma tą właściwość że bardzo dobrze klei gumę i w miejscu klejenia nie następują prze sztywnienia .Trzyma doskonale i można w razie konieczności zreperować naszą gumkę nawet nad wodą.Zobaczcie samihttp://www.menditglue.com/http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2VfaoCiR98Q Trzy przykłady stosowania Mend-it Górna guma jest sklejona z dwóch części ponieważ szybkie i niedokładne zamykanie pudełka spowodowało przecięcie ogonka i zrobiły się dwie części. Po sklejeniu guma jest gotowa do łowienia i czeka na swoją kolejŚrodkowa gumka po dużej ilości ataków była bardzo uszkodzona w okolicy wyjścia haka i właściwie prawie się rozsypała, kilka kropel Mend-it i guma łowi dalej Dolny przykład to już sposób na popuszczenie wodzy fantazji i wykreowanie "swojej" gumy .Jest to guma sklejona z dwóch Lankerów .Bardzo łowna jesienią bo na szczupłym korpusie Fin- S Fish jest doklejony ogonek Salt Shakera przez co można ją bardzo wolno prowadzić a raczej wlec i guma ma wspaniałą dość obszerną akcję kuszącą duże sandacze . Patent sprawdzony i polecam bardzo. Edytowane 14 Listopada 2013 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Przydatny wynalazek Dzięki za info. Gdzie i za ile można toto kupić? (poza USA) Edytowane 14 Listopada 2013 przez doktorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 jaki jest koszt tego kleju? dostępny jest w Polsce? osobiście gumy sklejam za pomocą zapalniczki żarowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 O widzisz Pan to dobra alternatywa dla szybkiej wulkanizacji zapalniczką,- dzięki Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Przydatny wynalazek Dzięki za info. Gdzie i za ile można toto kupić? (poza USA)http://www.ebay.de/itm/Mend-it-Soft-Bait-Glue-Spezialkleber-Gummikoder-/171049060306?pt=DE_Sport_Angelsport_K%C3%B6der_Futter&var=&hash=item27d35187d2kupuję zawsze tu . Dwa dni i pan z Harmesa przyniesie ci klej Klej czyni cuda ( nie mylić ze Smudą) i ratowałem już takie "ogryzki" że inny wędkarz wywalił by to do śmieci a dobra guma warta jest dużo pozdrawiam Edytowane 14 Listopada 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ciekawostka, na pewno przydatna. Dotychczas stosowałem zapalniczkę lub kropelkę i efekty były mizerne. Trzeba będzie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Kurze, mam ten wynalazek i wolę kleić kropelka i zapalniczką. Nie chce kleić ..... Tutaj wątek: http://jerkbait.pl/topic/11753-czym-kleić-przynęty-miękkie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja naprawy gum wykonywałem lutownicą ale niestety nad wodą brakowało prądu także taki klej to trza miec na bank dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Kurze, mam ten wynalazek i wolę kleić kropelka i zapalniczką. Nie chce kleić ..... Tutaj wątek: http://jerkbait.pl/topic/11753-czym-kleić-przynęty-miękkie/Widocznie coś nie tak kleiłeś . Klej nie nadaje się do przyklejania gumy do główki tylko klei samą gumę ! Smaruje się dwie powierzchnie i składając je do siebie trzeba trzymać około czterech minut . Nie działa jak kropelka która jest klejem działającym parę sekund ( zresztą do bani) Po czterech minutach miejsce jest o podobnej wytrzymałości jak guma .Kiedyś były z tym klejem problemy jak występował w starych opakowaniach i firma wymieniała nawet starą wersję kleju na nową .W opakowaniu z amerykańską flagą na niebieskim tle klej jest ok ! Edytowane 14 Listopada 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 http://www.ebay.de/itm/Mend-it-Soft-Bait-Glue-Spezialkleber-Gummikoder-/171049060306?pt=DE_Sport_Angelsport_K%C3%B6der_Futter&var=&hash=item27d35187d2kupuję zawsze tu . Dwa dni i pan z Harmesa przyniesie ci klej Klej czyni cuda ( nie mylić ze Smudą) i ratowałem już takie "ogryzki" że inny wędkarz wywalił by to do śmieci a dobra guma warta jest dużo pozdrawiamDrugi raz - dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja mam taka mała próbna fiolke za dolca. Może za krótko trzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 4 minuty stać w bezruchu nad wodą i patrzeć jak guma się klei - nie dla mnie,- w domu to co innego, można sobie spokojne popołudnie zafundować komunikując uroczej małżonce, kochanie mam dziś do sklejenia 50 gum a wiesz przecież, ze z dziurawych to same nieszczęścia wynikają w tym czasie możesz mnie pokarmić i nalać do dzioba wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 4 minuty stać w bezruchu nad wodą i patrzeć jak guma się klei - nie dla mnie,- w domu to co innego, można sobie spokojne popołudnie zafundować komunikując uroczej małżonce, kochanie mam dziś do sklejenia 50 gum a wiesz przecież, ze z dziurawych to same nieszczęścia wynikają w tym czasie możesz mnie pokarmić i nalać do dzioba wina Wszystko zależy od okoliczności .Ja też myślałem że nigdy nie będę stał nad wodą i patrzył 4 minuty aż się guma sklei ale ostatnio mnie też to dotknęło. Miałem ostatnią gumę zeszłoroczną 15 cm zieloną XX i sandacze tak ją pocięły że pyszczek aż do wyjścia haka był całkowicie zdemolowany i guma nie trzymała się na haku . Dobrze że miałem klej bo cierpliwie pokleiłem gumę i jeszcze parę sandaczy złowiłem . Na inne gumy brania były bardzo mizerne więc to właśnie są te okoliczności i zapewniam cię że też byś kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 No w takiej sytuacji 4 minuty to nic,- bo zanim zamówisz i przyślą (nawet w dojczlandi) mija więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comen Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Odnawiam stary temat kleju.Jaki klej dostępny jest aktualnie do naprawy uszkodzonych przynęt gumowych (poza zapalniczką oczywiście).Chodzi o duże gumy szczupakowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Savage gear działa bardzo dobrze. Może nie działa tak szybko jak kropelka ale jak złapie to guma jak nowa. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 W decathlonie swego czasu był specjalny klej do gum ( w tubce jak kropelka) I był naprawdę dobry. Ten SG też daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comen Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 W decathlonie swego czasu był specjalny klej do gum ( w tubce jak kropelka) I był naprawdę dobry. Ten SG też daje radę.zgadza się, tylko kupić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Polecam, może nie klej, a lutownicę z alledrogo, taką na baterie. Przy odrobinie wprawy gumy naprawia się szybko i skutecznie. W przeciwieństwie do zapalniczki, która topi tylko z wierzchu, grotem lutownicy można pogmerać w dziurze, ścisnąć i wuala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi