Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam! Jako że do castingu czaiłem sie już od dłuższego czasu, to teraz nadarzyła mi sie wielka okazja. Mam znajomego za wielkiego oceanu(wędkarz ) który często przyjeżdża do polski. I właśnie mam taką opcje że moge sobie coś zamówić i w tym problem... Myślałem o jakimś Curado itp. ale jednak to za duży wydatek na moją kieszeń, a więc myślę o zaczęciu zabawy z jerkami.... I przeglądam katalog i chodzi mi po głowie:Cetina LP - co o nim myślicie? nadaje sie do jerków nie przekraczających 50-60gr. Megaforce - to samo pytanie co wyżej? Revo Pro Guide - .... Jeszcze mam pare innych na oku, ale co o tych myślicie? - może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje. Z góry bardzo dziękuje za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5254& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Tak chodzi mi o Daiwe a dokładniej Megaforce - 100TSHL. PS. Jeszcze mam takie jedno strasznie głupie pytanie( ). Ja jestem leworęczny, więc left-hand model jest dla mnie odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Left Hand= Lewa łapa PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Left Hand= Lewa łapa PozdrawiamSlider Czyli nie dla mnie, musze wziąć wersje 100TSH Dzięki za pomoc, ale dopiero raczkuje w castingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Multik na lewą rękę ,to znaczy ,że wędkę trzymasz w prawej ,a kręcisz lewą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 @Skin oj, to masz fajnie z tym znajomym Genralnie tak jak napisal Kolega powyzej, mulitplikator leworeczny oznacza to ze lewa reka bedzie krecil korbka. Mysle ze warto wykorzystac niski kurs dolara i szarpnac sie na cos lepszego. Nie wiem ile w dolarach przeznaczas na zakup? Generalnie, do lekkiego jerkowania, powiedzmy do 50 gram, masz w przedziale ponizej 100 dolarow: nastepce Daiwy Procaser czyli Rojo: http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-DRP.html albo ABU Garcia Revo-S http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCABUGAR-AGRS.html Nie sa ta jakies wypasione konstrukcje, ale poczatek powinny wystarczyc. Połwisz też nimi nieco lżejszymi przynętami - jakimiś większymi gumami czy woblerami. Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dobra, zdecydowałem biore Abu Garcia Revo S (znajomy powiedział że wyjdzie jeszcze troche taniej bo są przeceny - Trafiło sie ślepej kurze ziarno ) A jak już jest taka okazja to może jaka wędeczka, jeśli biorę Abu to do jakiego maksymalnego ciężaru wyrzutowego się zmieszczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Moim zdaniem w tym przypadku nie ma co przesadzac w gore w trosce o trwałoś konstrukcji. Do Sliderka 10S się nada. I taki też brałbym kijek. Z gotowców za oceanem może jakiś St.Croix Premier np. PC66MHF ? Sliderka 10S powinien wytrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Właśnie przeglądałem w katalogu i wydanie kolejnych 100$ to raczej nie w tym miesiącu...Ale znalazłem coś takiego Tournex TIMC663-2 A może jest coś dostępnego w polskim rynku? PS. Bardzo dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Multi oznaczone jako L-left sa dla wędkarzy praworęcznych!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jest też taka okuma: http://www.tacklewarehouse.com/descpageRDCOKUMA-OGSC.html 6'6' Med Hvy za $79 w przeliczeniu na polskie 200zl... od $50 na Tacklewarehouse wysyłka jest gratis do US Nie znam tej OKUMY, ale widziałem kiedys bardzo podobny kijek w ręku forumowego kolegi @Thymallusa i muszę powiedzieć że był dosyć ciekawy... jak za 200zł to bym zaryzykował chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Też dobry pomysł, tylko kolega w US się zmarnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 No, tak to już jest z tą chorobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Szczerze mówiąc kompletnie sie zagubiłem w wyborze wędki... Czy może znajde coś w miare dobrej jakości na polskim rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Znajdziesz, ale 200zł wydane w Polsce lepiej wydac w USA moim zdaniem - wiecej za nie dostaniesz po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A więc tak: Jeziora, z brzegu/łodzi, przynętami tak do 25-30gr(jakimś Slinderem większymi woblerami, gumy). Ale myśle że najczęściej bede używał woblerów. A ryby, myśle że castem będę głównie poławiał szczupce... Ps. Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 No to troche odchudziles zestaw w pierwszym poscie pisales o jerkach 50-60 gram - to spora roznica Slider 10S wazy ok 46 gram, tak na wszelki wypadek podaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Ja już nie wiem kompletnie sie pogubiłem, zostańmy przy tych 50g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi