Skocz do zawartości

Multi - help.

Skin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako że do castingu czaiłem sie już od dłuższego czasu, to teraz nadarzyła mi sie wielka okazja. Mam znajomego za wielkiego oceanu(wędkarz B)) który często przyjeżdża do polski. I właśnie mam taką opcje że moge sobie coś zamówić i w tym problem...

Myślałem o jakimś Curado itp. ale jednak to za duży wydatek na moją

kieszeń, a więc myślę o zaczęciu zabawy z jerkami....

I przeglądam katalog i chodzi mi po głowie:

Cetina LP - co o nim myślicie? nadaje sie do jerków nie przekraczających 50-60gr.

Megaforce - to samo pytanie co wyżej?

Revo Pro Guide - ....

Jeszcze mam pare innych na oku, ale co o tych myślicie? - może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc...

@Skin

oj, to masz fajnie z tym znajomym B)

Genralnie tak jak napisal Kolega powyzej, mulitplikator leworeczny oznacza to ze lewa reka bedzie krecil korbka.

Mysle ze warto wykorzystac niski kurs dolara i szarpnac sie na cos lepszego. Nie wiem ile w dolarach przeznaczas na zakup?

Generalnie, do lekkiego jerkowania, powiedzmy do 50 gram, masz w przedziale ponizej 100 dolarow:

nastepce Daiwy Procaser czyli Rojo:

http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-DRP.html

albo ABU Garcia Revo-S

http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCABUGAR-AGRS.html

Nie sa ta jakies wypasione konstrukcje, ale poczatek powinny wystarczyc. Połwisz też nimi nieco lżejszymi przynętami - jakimiś większymi gumami czy woblerami.

Miłej zabawy :D

Dobra, zdecydowałem biore Abu Garcia Revo S :mellow: (znajomy powiedział że wyjdzie jeszcze troche taniej bo są przeceny - Trafiło sie ślepej kurze ziarno ;) )

A jak już jest taka okazja to może jaka wędeczka, jeśli biorę Abu to do jakiego maksymalnego ciężaru wyrzutowego się zmieszczę?

Jest też taka okuma: http://www.tacklewarehouse.com/descpageRDCOKUMA-OGSC.html

6'6' Med Hvy za $79 w przeliczeniu na polskie 200zl... od $50 na Tacklewarehouse wysyłka jest gratis do US

Nie znam tej OKUMY, ale widziałem kiedys bardzo podobny kijek w ręku forumowego kolegi @Thymallusa i muszę powiedzieć że był dosyć ciekawy... jak za 200zł to bym zaryzykował chyba :unsure: