maweric Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Pytanie ?? co w tym sezonie czepiało się na tym jeziorze, temat zamilkł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wędkarsko...nie wiem, rybak działa tam prężnie, podobne jak na sąsiednim Garbasiu, szału bym się nie spodziewał, GR PZW Suwałki jest skuteczne w odławianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Owszem, ale gdzieniegdzie da się jeszcze coś złowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jak na Rospudę to kiepsko...Nocleg u Ryśka?Widzę, że brały na górce i koło wyspy....Nie pływaliście od strony Czarnego?Bawiliście się przy przesmyku na rowie jak uchodzi Rospuda do Kamiennego?Jezioro aktualnie ma 1/16 tego co było w latach 80/90...Żal dupę ściska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jezioro aktualnie ma 1/16 tego co było w latach 80/90...Żal dupę ściska.... Sąsiednie Kamienne połączone przesmykiem z Rospudą to już kompletna katastrofa. Byłem cały tydzień na obu jeziorach w 2015 w wakacje choć Rospudzie poświęciłem bardzo mało czasu z różnych względów. Od miejscowego miałem info z pierwszej ręki, że padają czasem duże Szczupaki na Rospudzie ale faktycznie w porównaniu do tego co tam pływało jeszcze w końcówce lat 90-tych to niebo a ziemia. Siaty i spore kłusownictwo. Rybaków z obu jezior nazwał kormoranami PZW:) Chyba tylko jesienią trzeba wypływać swoje by coś rozsądnego złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Luk ja te jeziora dobrze znam/znałem.Wuj mieszka nad Rospudą, wakacje od 1985 do 2001 tylko tam Kiedyś woda kryształ, teraz mleczna.Kiedyś przy trzcinach woda się gotowała, teraz ty się gotujesz szukając ryby.Było dużo odłowów z użyciem prądu. Jeden magik się nawet przysmarzył.Rospuda jest pięknym jeziorem. Ile tam było okonia, dużego szczupaka, sielawy, sieji...Miętus, węgorz, raki królewskie..Ehhh... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wspomnień czar... Ja nie znam, ale przykre to co czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (...) raki królewskie..sory że się czepiam, ale chodziło chyba o szlachetne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 U mnie się tak mówiło. Tak chodzi o to samo Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Byłem, ale nie łowiłem, tak wyszło. Przepiękne jezioro i otoczenie, aż przykro czytać, że teraz jest jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 łowiłem ostatnie kilka lat, coś tam jeszcze pływa w porównaniu z innymi jeziorami GR PZW Suwałki, ale z roku na rok coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 To dość długie i głębokie jezioro (prawie 40m) więc siatki rybackie nie wszędzie dosięgną. Piękne widoki, super się po nim pływa, z chęcią tam jeszcze wrócę ale bez robienia sobie jakiejkolwiek wędkarskiej nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 fajna głębina jest pomiędzy wyspą a północno wschodnim brzegiem.co do wypadu na ryby to warto zaliczyć jeszcze garbaś i gaładuś za sejnami, tam były fajne górki.jest sporo noclegów w Radziuciach w miare tanich i fajny, najgorzej z sanitariami.przy sejnach jest też marycha - bardzo malownicza rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 ezehiel, kiedy ostatnio "fajnie" połowiłeś na Garbasiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 No tu mnie masz... z 5-6 lat temu...Byłem na ślubie siostry. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Też pamiętam te czasy kilkadziesiąt ładnych jak na PL okoni w 2h, trafiały się wtedy jeszcze takie dni Łowię tam w wakacje co roku raczej nie z wyboru, a dlatego że mam je za oknem Stan rybności jeziora wg mnie to teraz masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Mi zazwyczaj rospuda starczała.Brodzenie lub łódź, brzegi nie pozwalały na wiele.Ehhh... siedzisz na łodzi tysiące narybku spierdzielało przed wilczymi stadami okoni...Szczupak tłukł jak głupi... Okoń 30-36 to norma była... obrotówki 4 i jedziesz. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 tak było zrzucając łódkę zawsze wolę podjechać 10 km nad Rospudę, ale o ile drobiazgu jest multum to okoni jakby mniej i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 tak było zrzucając łódkę zawsze wolę podjechać 10 km nad Rospudę, ale o ile drobiazgu jest multum to okoni jakby mniej i mniejA pływałeś może tam ostatnio w trollingu? Ja na chwilę obecną wygląda sytuacja z lodem? Złapało już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Rospuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Pumba, tylko w miesiącach letnich mam 10 km do Rospudy, teraz daleko i ostatnie lata raczej już tam się nie wybieram specjalnie na ryby Byłem nad Garbasiem tydzień temu ale bez wędek, lodu nie było, jezioro mocno falowało. ezehiel, znajomy kikut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Rospuda: To też Rospuda: Przepraszam za jakość drugiego zdjęcia, fotograf miał pierwszy raz aparat w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Pumba, tylko w miesiącach letnich mam 10 km do Rospudy, teraz daleko i ostatnie lata raczej już tam się nie wybieram specjalnie na ryby Byłem nad Garbasiem tydzień temu ale bez wędek, lodu nie było, jezioro mocno falowało. ezehiel, znajomy kikut Dobra prognoza, może do świąt suwalskie rynienki nie zamarzną, mam zamiar jeszcze trochę popływać a zawitam tam dopiero za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Stadko Kormoranów na Rospudzie i widok z mola. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi