Skocz do zawartości
  • 0

Audycja Zewu Natury

jerry hzs

Pytanie

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dla zainteresowanych podaje namiary

www.polskieradio1030.com

i tam naciskamy w gornym prawym rogu sluchanie audycji . Audycja rozpocznie sie w sobote czyli jutro okolo 6.15 rano u nas a u Was to bedzie 12.15 ...mamy obecnie 6 godzin roznicy czasowej .

zycze przyjemnego sluchania ...jerry hzs

• 0

Janusz,

Jest ikonka u góry programów, które mogą to odtwarzać - real player, winamp i windows media player. Niestety dzisiaj albo moje łącze jest strasznie obciążone albo serwer nie nadąża streamować i ... co 5 sekund rwie na minutę i ... nie da się ani nagrać ani słuchać. Szkoda wielka bo ... na prawdę świetna audycja.

Przy okazji chciałbym autorom podziękować za bardzo dla nas (jerkbait.pl) miłe słowa. Dziękuję! W takich momentach czuje się, że warto pracować wytrwale dalej.

Pozdrawiam

Remek

• 0

No to trzeba będzie pomyśleć o zmianie dostawcy netu, już niedługo Netia będzie mogła zaoferować nawet 24Mb/s, a jak ktoś ma tel. na miedzi Netii to już jest dostępne. Remku pewnie znasz ale podaję link do najlepszego miernika transferu.

http://www.dsl.cz/mereni-rychlosti

• 0

Janusz - ja mam blueconnecta z Ery oraz Aster. Pierwszy służbowo. Ostatnio okazało się, że blueconnect mimo, że bezprzewodowy chodzi szybciej w moim domu niż Aster (łącze stałe). Zatelefonowałem do Aster to mi powiedziano, że nie gwarantują szybkości a to, że mam 8Mb/sek oznacza, że to maksymalna przepustowość. Oczywiście płacisz za to, że masz 8MB/sek. Czekam kiedy zmodyfikują prawo w Polsce i nakażą gwarantowania przepustowości.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Zgodnie z miernikiem mam teraz 1.1Mb/sek, a kupuję 8Mb/sek. Jest też pakiet 1Mb/sek tańszy ... ale pewnie wtedy jest szybkość modomowa.

• 0

A co to jest ten Aster, jakiś lokalny dostawca ? I po czym ten net idzie po kablu telewizyjnym czy telefonicznym. U nas jest tak, że prędkość, którą się deklaruje, może się wachać ale nie więcej jak +/- 5-10%. O szczegółach możemy pogadać nad Drwęcą albo na priv.

Pozdro Jachu

• 0

Nasz lokalny największy dostawca internetu - oczywiście w kablówce :D

Czyli po pierwsze nie obowiązuje go ustawa o usługach telekomunikacyjnych w ogólnym rozumieniu, po drugie w umowie jest napisane tak jak powiedziałeś, maksymalny transfer 8Mb/s, ponieważ z łącza, z którego używasz korzystają również inni odbiorcy więc w sutuacji kiedy wszyscy siedzą w necie prędkość spada. Tak to ogólnie wygląda w pewnym uproszczeniu.