marecki8323 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam Panowie. Odkleił mi sie materiał pvc od drewnianej pawęży (trzymający ją od dołu) nad korkiem spustowym jakies 5cm x 30cm w Pro Marine. Mam klej z zestawu naprawczego ale jego to chyba z 5 tubek pójdzie. Jakim klejem można to potraktowac,co by pewnie to związało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Klej do szyb, dobrej jakości. Oczyść, odtłuść. Nie ma bata żeby puścił ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Mam taki sikaflex, który u mnie w robocie stosowali do wklejania szyb w ciężarówkach. Kupiłem bo miałem uszczelniać szybę w samochodzie, ale go sprzedałem i klej został. Jak coś to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki8323 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Mam problem ze znalezieniem kleju do szyb.Zalezy mi na czasie.Znalazłem dzis u siebie w miescinie na miejscu cos podobnego do tego http://allegro.pl/klej-montazowy-drewno-pcw-montagefix-n-310ml-i3708600210.htmltylko firmy SOUDAL za cale 15zł bez przesyłki i cala tuba;). Nadało by sie? I jeszcze jedno PCV i PVC to jest to samo? Klej do PCW sklei PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Po co kombinować, jak masz specjalistyczne kleje do pontonów. http://allegro.pl/klej-do-pontonow-pvc-przemyslowy-supermocny-i3689574751.html http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-do-pontonu-klej-i-tkanina-i3705527029.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie wiem czy to przypadkiem nie są kleje wyłącznie PVC-PVC. A paweż drewnianą już prędzej butaprenem kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Tu już jest taki temat http://jerkbait.pl/topic/28476-super-mocny-klej-do-pontonu/ Najlepiej zadzwonić i się zapytać http://www.pontony.waw.pl/ackesoria mają taki klej na stanie ( KLEJ 2 SKŁADNIKOWY PVC 100 ML ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki8323 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie wiem czy to przypadkiem nie są kleje wyłącznie PVC-PVC. A paweż drewnianą już prędzej butaprenem kleić.Wlasnie jest napisane ze DREWNO i PCV (PVC to jest to samo?) Ten z linku jest tani,dużo go i jest na miejscu od ręki. Poza tym te z tubki, z zestawu naprawczego nie wiem jak reagują z drewnem (robie próbe z deseczką),ale i tak mam go za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki8323 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Nikt nie doradzi? Nie chce zrobic babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam. Ja bym brał ten klej z Proscana,Musisz przy tym pamiętać aby dobrze oczyścić klejone powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Również polecam klej z Proscana, dobry klej podklejałem nim co prawda pvc do pvc ale odkleić teraz trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Przepraszam że zapytam ale jeśli pro marine to 5 lat gwarancji na WSZYSTKO ... Tobie rozumiem już mineło :>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xabretm Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Klej klejem, czyszczenie pawęży też swoją drogą, ale jak się odkleiło to pewnie woda podeszła. Więc przed klejeniem pawęż trzeba wysuszyć - a to tak szybko nie pójdzie.U siebie zrobiłem taki bład i za cho..... żaden klej nie chciał trzymać.Dopiero po wysuszeniu (2 tygodnie w ciepełku) złapało jak należy. Dodatkowo warto wzmocnić to miejsce - ja dałem płaskownik aluminiowy na wkręty.Cały sezon pływałem i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Racja z tym suszeniem, tą samą operację będziemy robić u kolegi w pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi