Felo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czołem koledzy,co myślicie o tym silniku. http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-tohatsu-40km-stopa-s-i3667008297.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Rozumiesz już idę tego co napisałem? Idę o zakład, że chodziło Ci o idee . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A ja, że o ideę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Idę o zakład, że chodziło Ci o idee . A ja, że o ideę głowa mnie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A ja, że o ideę O jedną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 I są tacy co pływają tak pffff http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=U0DTHfDqVx0#t=78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 na rybki? na rybki... a, że niektóre mają silniki mercury SST od F1 boat to już drobiazg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 i kończą tak. http://www.youtube.com/watch?v=mh-nKKspWT4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A na ryby to chyba będzie dobre . Po Sanie można by popływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 taaa... ja kiedyś na 20 KM wyhaczyłem na skrzyżowaniu fal - więc w/w film mnie nie przestraszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Dokładnie zrozumiałem Horn o czym piszesz w pierwszym twoim poście na ten temat, niestety Ty mnie już nie. Przedstawiłeś dwa filmiki, które co mi mają powiedzieć? "Raz się wlekę, a raz płynę na maksa", tak to odbieram i powiedziałem to już dużo wcześniej. Wszystko zależy od odległości jaką pokonujemy, dlatego do szybkiego przemieszczania się po dużych akwenach amerykanie używają bass boat-ów z wielkimi klamotami na rufie, a po łowisku pływają wolno lub silnikiem manewrowym/elektrycznym/dziobowym, tak jak i ja.Nie będę komentował twojej wypowiedzi na temat dziury w tloku, wypowiem się jeszcze raz natomiast w kwestii zużycia paliwa. Otoż jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że silnik musi swoje wypić i tego nie da się oszukać tylko odpowiedz mi na jedno pytanie. Załóżmy, że przychodzi do Ciebie klient i chce kupić pierwszą łódkę z silnikiem i pyta "ile to pali"? Wie Pan, spalanie na godzinę przy obrotach WOT wynosi 25 litrów :lol: , tak mu odpowiesz?I jeszcze jedno. Załóżmy znowu, że wybrałem się na ryby. Na łódce mam pełny bak paliwa. Wypływałem równo 4 godziny, tak pokazuje mi licznik motogodzin. Wracając do domu zatankowałem bak do pełna wlewając 20 litrów benzyny. Więc 20:4=5 . Czy można mówić w tym wypadku o średniej?Skończyłem dyskusję w tym temacie i przepraszam za kolejny OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Nie będę komentował twojej wypowiedzi na temat dziury w tloku, wypowiem się jeszcze raz natomiast w kwestii zużycia paliwa. Otoż jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że silnik musi swoje wypić i tego nie da się oszukać tylko odpowiedz mi na jedno pytanie. Załóżmy, że przychodzi do Ciebie klient i chce kupić pierwszą łódkę z silnikiem i pyta "ile to pali"? Wie Pan, spalanie na godzinę przy obrotach WOT wynosi 25 litrów :lol: , tak mu odpowiesz? Po 1) Miło Ciebie widzieć za dnia na forum Po 2) Please...skomentuj moją wypowiedź na temat dziury w tłoku, która może powstać przy zubożeniu mieszanki paliwowo powietrznej Po 3) Jak odpowiem klientowi? hmmm... jeżeli dany silnik maksymalnie spala 25l na godzinę i na biegu jałowym spala 1 litr/godzinę to moja odpowiedź będzie do klienta - od 1 do 25l/godzinę wszystko zleży od niego Natomiast nie zaprzeczam, że Tobie może spalać 5l/godzinę bo Ty sam wiesz najlepiej ile Ci wychodzi jednak to jest najlepszy dowód na to po "kiego" Ci silnik 50KM skoro go nie wykorzystujesz... no wiem - mieć aby mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Felo Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Panowie odświeżam temat,pojawił się na horyzoncie taki silniczek do mojego kolibri 450 co o nim myślicie? http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-do-motorowki-yamaha-40-koni-i3976833995.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Te yamahy są super. I jeśli jest na prawdę dobra to cena też nie jest zła. Mam taką 50 tylko, że pod kierownicę. Przy odrobinie dbałości to nie ma co się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Felo Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dzięki kotwitz,na Ciebie zawsze można liczyć.Może ktoś jeszcze coś podpowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Kilka lat wstecz posiadałem silnik z tej serii 20km autolube. Silniki sa naprawdę bezawaryjne, pamiętać należy tylko aby kontrolować poziom oleju w zbiorniczku lub mieć zapas na łodzi bo mogą być problemy z powrotem. Raz miałem taką przygodę, zapaliła się czerwona dioda i spadły obroty silnika- to takie zabezpieczenie przed uszkodzeniem silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 To prawda, na olej trzeba uważać. Można też całkiem dozownik odłączyć i mieszać samemu. W swoim troszkę zwiększyłem ilość dozowanego oleju, tak dla świętego spokoju . Jeżeli kupisz taki silnik to proponuję Ci wyczyścić zbiorniczek, a układ przepłukać tak żeby żadnych paprochów nie było, a olej kupić quicksilver. W spodzinie też warto od razu zmienić i kontrolować co jakiś czas bo jednak silnik już swój wiek ma i siemering na wałku może być kiepski czego rezultatem będzie woda w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Felo
Czołem koledzy,co myślicie o tym silniku. http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-tohatsu-40km-stopa-s-i3667008297.html
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi