krzychun Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 W przypływie fantazji zepsułem telefon (jakiś Sony Miro - rozwaliłem "digitalizer", a gdy zacząłem go wymieniać, to zerwałem jakąś taśmę, której już kupić się nie da... podobno). Sprzedałbym w drodze licytacji na aukcji, ale boje się, że nowy nabywca odczyta dane zapisane w teflonie (a nie wiem co tam jest).Czy da się jakoś wykasować te dane, jeżeli telefonu nie da się uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Jaką taśme rozwaliłeś ? Telefon jest w miarę nowy i myśle że wszytsko da się kupić ,kwestia tego gdzie Edytowane 16 Listopada 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Podłącz kabelkiem pod kompa i wszystko możesz zrobić. Ewentualnie Phoenix i zrobić mu flasha. Nowy nabywca nie będzie miał Twoich danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Co do taśmy, jeżeli padła ta od LCD'ka to możesz ją spokojnie kupić. Cena w granicach 25-50 zł zamiennik HQ. Jeżeli zależy Ci na oryginale to już ceny powyżej 100 zł. Jeżeli ma to być na sztukę to kup tą tańszą. Wymiana jest prosta, w zwykłym serwisie około 100-120 z taśmą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie wiem czy to taśma od LCD. Ma jakieś układy scalone (coś mi się tak kojarzy) na sobie i jest jakoś dziwnie wklejona w płytkę.(pęknięte to co zaznaczone, plus po późniejszych moich "naprawach" pękło z drugiej strony (symetrycznie) Z tymi naprawami to jest tak. Idę pytac ile wymiana "gładzika". 200zł. Ok, telefon nowy 450zł, gładzik 80zl, to sobie pomyślałem, że wymienia sam... 120zl to dużo kasy. Tym bardzie wymienię, że już w laptopach taśmy przeróżne przekładałem. Ale tu jakieś małe wszystkie, to i pourywałem A co to ten Phoenix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Phoenix to program do wgrywania softów i róznych innych czarów. Możesz podać numer widniejący na taśmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ah tez tak zrobiłem. .. ale za drugim razem się udało. ... człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 phoenix kolego to tylko do nokii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Numerki na taśmie:FH22194V-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ok, "sflaszowałem" telefon, więc temat zakończony.Dziękuje wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi