Skocz do zawartości
  • 0

Troć w sezonie

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to nieźle. Mariusz - gratulacje i zazdroszczę Ci brachu pierwszej rybki w Nowym Roku. Swoją trotewkę złowiłeś, teraz ją posmakujesz, a i kilka ryb widziałeś. Chyba jednak udane to otwarcie...

Czy ma ktoś jakieś wieśći z Parsęty, Wieprzy, regi itp?!? Jak na innych rzekach?

• 0

Chociaz mnie nie bylo na miejscu, to mam kilka newsow z Parsety.

Jak zwykle nie moge usiedziec w miejscu.

Goraczka rozpoczecia sezonu w Polsce, dociera tez na Wyspe.

Znajomy z Koszalina pisze:

w Głosie Koszalinskim czy Pomorza pisali w sprawie zawodów Salmo - Kolobrzeg w Ząbrowie) - 19 sztuk na 40-tu uczestników.

A poza tym na Radwi padlo tez troche ryb, takze lososki.

W niedziele na Bardach woda byla rowna z brzegami.

Mysle, ze najlepsze jeszcze przed.

W koncu kelty na Parsecie lapie sie az do kwietnia.

Mysle, ze spotkanie Salmo za dwa tygodnie moze wypasc naprawde dobrze.

'Rafal:)

• 0

Za to na Redze nadzwyczaj dobry początek,sześciu moich znajomych trafiło siedem ryb,z których warte odnotowania są trzy .łoś 92cm i dwie trocie pow.80, reszta od 50 do 65cm.Następnego dnia ta sama ekipa dostała tylko jedną trotkę.Dziś inny kumpel dostał troć 70cm i tęczaka63cm.Miałem być dziś na rybach, ale wczoraj zaliczyłem dachowanie i jestem trochę uziemiony. Spróbuję w czwartek.Ciekaw jestem relacji mifka, bo słyszałem że na jego rzece złowiono ok.25 sztuk. :unsure:

• 0

Heniutek a skad masz takowe wieści???/ Ja wiem o pewnych 7 rybach - pewnych bo zlowiionych bezposrednio przez moim znajomych. byl jeden komplet. dodatkowo byla jedna 80 ktora nie pozwolila sie zatrzymac na max dokreconym hamulcu w c3 5501. ja na moja rzeczke smigam w niedziele. moze cos tam jeszcze zostalo

heniutek do regi mozesz jeszcze dodac 62 cm ktora wyszlo na czarnej drodze przy niewielkiej pomocy mojego kolegi ze Szcz.

• 0

mifek dziś dostałem telefon od kumpla który gdzieś to usłyszał,pewnie to jak z tą rybą co rośnie za każdym opowiadaniem,niemniej chciałbym połowić w twojej rzece,ale dopiero po niedzieli, bo jadę na zawody do Zambrowa 08.01. Narazie siedzę w domu ,bo niewpada abym wędkował,kiedy kumpel poszkodowany w mojej kraksie, leży jeszcze w szpitalu.Jutro spróbuję zapytać go czy będzie mu bardzo przykro jak pojadę sam.Kiepsko jest dlatego ,że wszystkie styczniowe wypady zaplanowaliśmy razem.Zapomniałem dodać że ryby złowione w niedzielę, w większości padały w mieście przy działkach. :D pzdr.

• 0

A ja mam świeżutkie wieści znad Drwęcy.

01 stycznia było dość sporo osób, niestety padło tylko kilka ryb.

Z tego co wiem jedna trotka miała sporo powyżej 8 kg!! :D

Wszystkie ryby zostały złowione na samej górze w Lubiczu. Większość padła między zakrętami przy Unigumie.

02 i 03 stycznia totalna nędza. Podobno w tych dniach prawie nikogo nie było nad rzeką (słabe wyniki z pierwszego dnia zniechęciły wszystkich). Nie słyszałem też aby jakakolwiek ryba została złowiona w tych dniach.

Kocham Drwęcę bo to wspaniała i piękna rzeka. Jak tam pojechałem pierwszy raz w życiu byłem pod ogromnym wrażeniem jej piękna, miejscówek i dużych troci.

Teraz już tam nie jeżdżę. Rzeka jest totalnie wykłusowana i wyrybiona przez rybaków stawiających sieci w ujściu Drwęcy do Wisły :(

Tylko smutek pozostaje...

• 0

Dzisiaj sprawdzalem moje ulubione miejscowki po dkatem dojazdu w niedziele. Wszystko wyglada ok.

co wiecej woda lekko sie podniosla (idzie posniegówka chyba), ale co ciekawe jest wyjątkowo klarowna. Przynajmniej teraz... tzn dzisiaj... zobaczymy jak wyjdzie w niedziele

• 0

@heniutek

gdybys dysponowal jakims komunikatorem oraz ochota do wymiany informacji to chetnie pogadam. mnie mozna zlapac na gg oraz skype.

mialem to napisac na prv ale widze ze nie wlaczyles odbierania wiadomosci prywatnych :mellow:

• 0

Witam wszystkich w nowym roku i zycze wszystkiego naj! W piatek wyjechalem z dowmu i dopiero dzis wieczorem wrocilem i moglem zasiasc do kompa. Jak juz Rocky napisal dla mnie otwarcie sezonu bylo poprostu zajebiste. nad woda w poniedzialek pojawilismy sie dopiero kolo 11, bo w niedziele wieczorek na kwaterze miala miesjce kulturalna impreza z kolegami z klubu i z rana nie wszyscy chcieli sie zrywac. Ostatecznie zrezygnowalem z wedkowania w Slupsku, bo tlumow raczej unikam. Pojechalismy na odcinek miedzy Wodnica a Charnowem i poszlismy od mostu kolejowego w gore. Dopieor poznym popoludniem spotkalismy pierwszego wedkarza, wiec woda nie byla przemieszana. Kolo 12 mialem pierwsze branie na salmiaka FR7DR w kolorze SBO, ale nie zacialem, bo gadalem akurat z ojcem i ryba po kilku sekundach spadla. Nie wiem co to bylo i jakich rozmiarow. Po polgodzinie kolejne branie zaciecie i fantastyczna walka. Papcio pomogl podebrac, bo byl wysoki brzeg, a wtedy okrzyk jelenia na rykowisku i taniec radosci nad 62cm grubego srebra :lol: Pokrecilismy sie jeszcze do 14:30 i bylismy swiadkiem holu kelta jedynego spotkanego wedkarza. Okazal sie producentem wahadlowek wyjatkowej urody wiec nastapila wymiana. Wyciagnal mi z pudelka nowiutkie wobki od Darka z Czarnego. Jednego bylo mi szczegolnie szkoda, bo sam mu dzien wczesniej z pudelka wyciagnalem, a to byla sprawdzona przyneta, no ale mam nadzieje, ze bedzie nowo poznanemu wedkarzowi sluzyc. Wieczorem znowu spotkanie z kolegami i wymiana informacji najpierw w Ustce Pod Strzecha a potem na kwaterze. We wtorek pojechalismy na ten sam odcinek, ale juz wiecej wedkarzy i od samego rana nic nie zlapal. Dopieor kolo 14 na moich oczach padly dwa kelty takie 50-60cm doslownie w przeciagu 10minut i to by bylo tyle. Aha z rana mialem branie w tym samym miejscu gdzie dzien wczesniej stracilem cos. Tym razem na wahadlo. I to by bylo tyle. Mam nadzieje, ze nie zanudzilem przydluga wypowiedzia. Dodam jeszcze tylko ze wszystkie ryby byly z nurtu i wcale nie gleboko.Pozdrawiam

• 0

Swoją trotke w Kwakowie złowiłem dosłownie w trzecim podejściu do rzeki i chciał nie chciał nosiłem ją przez półtorej godzny po całym odcinku :wacko: .Gdzie się zatrzymałem tam zostawał na śniegu ślad ryby z odrobiną krewki ;) .

Zobaczył to jeden gostek i opowiedział jak to 1-go w Łosinie w podobny sposób wzrosły statystyki połowów-facio nosił tak jak ja niezłą czwórkę a ci co po nim łowili wybałuszali oczy ze zdziwienia ile to pięknych ryb nałowili ludziska przed nimi!!! :lol:

Na rzece znacząco wzrosło morale i werwa wśród braci wędkarskiej-niestety jak gość wracał do samochodu to ich uświadomił i tak piękne okoliczności przyrody pękły jak bańka mydlana :( :mellow: :mellow: :mellow: :lol:

• 0

mifek mój n.r.GG to 8653227 oraz tel.kom. 0601765242 chętnie pogadam, lecz dostęp do kompa zwykle po 22.00,może mam parę info.które się przydadzą.Spróbuję być na warsztatach salmo,ale muszę narazie urobić żonę. To przecież trzy dni.Będę w Zambrowie już w tę niedzielę, więc kilka świeżych informacji też się znajdzie.

• 0

Nie wiem heniutek czy o tą relację chodzi-znalazłem krótki opis zawodów ale bez zdjęć.Bardzo podoba mi się to że pan prezes napisał to już 19-tego grudnia 2005 :mellow: :mellow: -relacja z zawodów 2006-jasnowidz jaki :lol: Faktycznie tylko wprowadzili cyfry i nazwiska 2-go stycznia ale tego że padło w samym tylko

Słupsku padło stokilkadziesiąt ryb :huh: :huh: :lol: :angry: to już nie zmienili,taki chłyt markietingowy :mellow:

Na stronce koła z Wejherowa fajne fotki z otwarcia na Redzie-na 42 startujących w zawodach padło 12 ryb!!!! :o

• 0

Tak właśnie próbowałem ;)

A nauczyciel ze środkowej Polski jest znany na swojej miejscówce pod sądem i nie tylko.Przyjeżdza na ryby pociągiem wiec nigdzie nie łazi tylko cały dzień łoi w jednym miejscu.Tak mówią :mellow:

Zawsze skubaniutki coś złowi -w ubiegłym roku obejrzałem se jak wyjął pięknego samca łososia 6,5 kg :mellow:

http://www.pzw.wejherowo.pl/info-trocredy2006.html

pow.link na otwarcie z Redy

• 0

Krew mnie zalewa, bo na jutro kiedy mogę wreszcie pojechać na Regę,nie znalazłem żadnego chętnego kumpla,a to pewnie dlatego że wszyscy którzy dziś tam byli, wrócili o kiju.Samemu to jest do d.....,ale jest alternatywa, POTOKOWCE, u nas już sezon i najlepiej jest łowić samemu.Jeśli do rana nikt się nie zgłosi, to rozpocznę sezon pstrągowy.Troć zostawię już do niedzieli. :angry: :unsure: <_<

• 0

Przed chwilą wróciłem z nad Regi,jestem rozczarowany i zły.Nie miałem choćby kontaktu,czary goryczy dopełnia fakt,że kiedy opuściłem dokładnie obrzucane stanowisko,facet który na nie wszedł, drugim rzutem zapiął srebrniaka 76cm.Pomagałem mu ją wyjąć,choć jakiś wewnętrzny głos mówił mi daj jej z kopa. oczywiście to żart, ale zazdrość była. W sumie nędza,woda niska jak w lato,przelotki zamarzają no i brak brań.Ot taka wprawa.pzdr. :angry: :angry: :angry: