Skocz do zawartości
  • 0

Troć w sezonie

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na Słupi to samo. W Bydlinie dużo ludzi, samochody, autokary itp. Na szczęście większość wędkarzy poszła w dół. Szliśmy dość szybko w górę w stronę Machowina, by w końcu zaznać spokoju i dzikiej, trudnej rzeki. Udało mi się sprowokować troć (chyba troć) do ataku, ale nic więcej, po sekundzie już spadła :( (Sting 9SP LPD - dobry eksepryment Rocky :D) Z rozmów z wędkarzami wiem, że powyżej mostu w bydlinie padła 71 i poniżej chyba dwie. O innych rybach nie słyszałem. Wszyscy narzekaja. Ja nie :D Poznałem nową rzekę, miałem kontakt z rybą i przyrodą...no i byłem obiektem dziwnych spojrzeń chodząc z kijem 6' i multikiem :lol: Na pewno jeszczę odwiedzę tą rzekę, ale pewnie dopiero w lutym.

Pzdr

• 0

Bylismy w piatek na Redze w Trzebiatowie - czarna droga. Paweł pojmał troć - kelt po przejściach tarłowych -65cm. Ja natomiast miałem kontakt z trocią, nie małą, ale ze mnie dupa i nie wyholowałem ryby do brzegu. Po kilku obrotach troci w wodzie i wsykoku ryba się uwolniła i tyle ja widziałem. W sobotę i niedziele zero kontaktu ..... na Słupi.

• 0

orion99,byłem tam i też próbowałem coś dostać,jednak już trzecia wyprawa na zero.Myślę,że jest w tobie wiele optymizmu,bo osiem ryb na stu dwudziestu zawodowców,wydaje się być wynikiem przeciętnym.Jednak na tle Regi i Wieprzy to królowa.Ja zwróciłem uwagę na dwa srebrniaki,złowione na zawodach,które zapowiadają wejścia do rzeki stalowych torped,jak je określił rognis oko,a co za tym idzie, ryb silnych i bardzo walecznych.W drodze powrotnej wstąpiłem na Regę,nastroje i wypowiedzi napotkanych wędkarzy nie nadają się do publikacji.Nikt nie słyszał o złowionej rybie,a jeden z nich oświetlił mnie mówiąc że 1-styćznia kończy sezon trociowy na Redze. :unsure: :(

• 0

Mifek, czyżbym czegoś niedoczytał,capnołeś coś na swojej rzece. Przyznam,że o kilku tam złowionych wiem,ale teraz jestem bez auta i muszę się podczepiać do kumpli.

Kuba, nie załamuj się takimi postami,są dyktowane rozgoryczeniem,ja proponuję ci start na parsęcie w Rozcięcinie,ostatnio większość ryb tam pada,no i oczywiście bliskość ujścia rokuje spotkanie srebrniaka.Jeśli jednak będzie kiepsko,to łatwo możesz zmienić rzekę na Regę/ok.30 km./Pamiętaj, trociarska prawda mówi że trocie trzeba sobie wychodzić.Powodzenia!!!! :mellow: :mellow: :mellow:

• 0

:mellow:

Szczerze mowic, a raczej piszac, jestem od kilku dni pod bardzo duzym wrazeniem :o wynikow na Redzie.

No i to uaktualnianie wiadomosci na stronce Wejcherowa.

Dla mnie No I.

Tak trzymac. :mellow: :mellow: :mellow:

To narazie chyba jedyna wedkarska stronka z aktualnymi wiadomosciami, a przynajmniej zdjeciami z nad wody.

Naprawde tylko pogratulowac. :mellow: B)

'Rafal :D B)

• 0

Pogoda dla bogaczy ?

Nie, na ryby oczywiscie.

Tak sobie zagladam od kilku dni na pogode.

Caly czas jest wyz.

Choc umiarkowany i caly czas sie trzyma plus, minus na tym poziomie, to jednak przydalby sie jakis spadek cisnienia do okolo 1005-1015.

I jakies chmury.

Bo teraz mozna tez lapac trocie ale mysle, ze lepsze wyniki beda po zmianie pogody.

:mellow: