Skocz do zawartości
  • 0

Troć w sezonie

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Orion99,nie przejmuj się prognozami,nasi synoptycy uprawiają coś na styl totolotka,np.jutro będzie słońce albo deszcz, co oznacza mniej więcej tyle, że jutro będzie mgła.Odkąd mieszkam nad morzem,prawie wszystkie prognozy są chybione.Być może wpływ na to ma bliskość Bałtyku,kiedy w zeszłym tygodniu słyszałem w radio,że w całej polsce nie ma szans na choćby jeden promyk słońca,to się poważnie zastanawiałem gdzie ja właściwie mieszkam,może to już NRD?,jako że za oknem błękitne niebo,bez choćby jednej chmurki.Na serio można zaryzykować zabranie sprzętu trociowego,bo w pewnej bliskości morza, temperatury nie są aż tak skrajne.pzdr.

• 0

Totalna kicha!Woda na Słupi tak niska,że w miejscach skąd wyciągałem ryby suchy ląd :huh: :angry: Do tego żarówa i mróz.Padły pojedyńcze ryby-jedyną jaką widziałem oprócz złowionej w piątek w Kwakowie bździny o której nie warto pisać była wyjęta ręką przez bydlińskiego wyrostka zdychająca, zapleśniała 1,5-ora kilówka :(

• 0

Masz trochę racji,woda w naszych rzekach opadła znacznie,a do tego płynie kaszka lodowa,nie są to co prawda kry,ale zaczynam się niepokoić.W niedzielę próbowałem łowić pstrąga,przy minus 6 stopni i od biedy udało mi się parę razy rzucić wobkiem.Do kiedy był w wodzie to O.K. ale w powietrzu zamarzał błyskawicznie,tak że więcej problemu było z przynętą niż z przelotkami.Myślę,że da się jednak połowić na Parsęcie, bo temperatury w dzień oscylują w okolicy zera.W końcu na warsztaty nie jadą jakieś tam wymoczki hi,hi,hi. :mellow: <_<

To są rybki złowione na ostatnich zawodach.Tak dla podgrzania atmosfery.

post-125-1348913164,5439_thumb.jpg

• 0

Z tego co wiem na Parsęcie są jedynie lodowe nawisy. Jedyna wada takiego zjawiska to dość wąska ścieżka wody, ale nie jest tragicznie. Przy wyjmowaniu woblerów z wody tzreba szybko wyjmować przynęte z krawędzi nawisu lodowego, gdyż kotwiczki moga sie wbić w lód. Jest na to metoda..... rzucanie wszystkim co popadnie w ten fragmnet lodu z zaczepem, ale o łapaniu ryb już nie ma mowy.

• 0

Niestety chyba nie połowimy zbyt dużo, więc sprawa baru jest coraz bardziej realna. :wacko:

Na termin warsztatów są już zapowiedziane temperatury, które skutecznie będą utrudniały łowienie i żerowanie ryb.

Od piątku w Kołobrzegu ma być około -15, -20 stopni! Tragedia! :(

• 0

Jestem zdegustowany,tyle zachodu i taka klapa. Ciekaw jestem kto podjął taką decyzję i w jakim celu. Wiem,że wielu ludziom trudno będzie pojąć że ich wysiłki, aby załatwić wolny dzień w pracy,przekonć rodzinę że wyjazd to konieczność,to wszystko poszło na marne.Teraz sceptycznie będę podchodził do takich imprez. :angry:

• 0

Heniutek spokojnie. Osobiście zapraszam Ciebie serdecznie na Zlot jerkbait'a. Będzie fajnie zobaczysz! Obecnie szukamy na prawdę jakiegoś dobrego miejsca nad jeziorem obfitującym w szczupaka. Miejscem gdzie będzie można połowić na spinning, casting, podżerkować albo potrollingować. Przy tym cena ma być na prawdę bardzo dobra. Na prawdę będę się starał by impreza wypaliła!

Pozdrawiam

Remek

• 0

PItt,te prognozy długoterminowe nijak się mają do rzeczywistości,to tak jak LOTTO,wystarczy oglądać tv i prognozy na 2-3dni.Musisz wiedzieć, że nad morzem temperatura jest bardziej łagodna niż to podają oficjalne żródła.Kilkoro z nas i tak w piątek wybiera się na ryby,choćby po to, żeby wykożystać sprzyjającą pogodę.pzdr.

• 0

Widzę, że to co mówią miejscowi z Kołobrzega mało do was dociera.

Dzisiaj rozmawiałem także z Dyrektorem ZOPZW w Koszalinie i powiedział mi, że nie ma jakiegokolwiek sensu przyjeżdżania na ten weekend nad Parsętę. Rzeką płynie duża kra i coraz bardziej zamarza.

Rozmawiałem także z Jagiełło i z Szymańskim (oni mają swoje wtyki na Pomorzu) i twierdzą podobnie, że nie ma sensu jechać.

Spotkanie miało być poświęcone łowieniu troci, a nie picu przy barze.

@Mifek,

dane pogodowe biorę z najlepszej strony pogodowej w Polsce. Pogoda, którą tam można zobaczyć sprawdza mi się w 90%.

http://meteo.icm.edu.pl/

• 0

rognis,być może masz rację,jednak u mnie za oknem w tej chwili kapie z dachu i jutro napewno jedziemy nad Regę,a to jest tylko 30km. od Parsęty.Emocje związane z warsztatami już opadły,więc nie ma co wylewać łez,teraz skupiam się nad doborem przynęt na jutro,a ty nam życz powodzenia.pzdr.

• 0

@Heniutek,

oczywiście, że życzę ci powodzenia! Trzymam kciuki. :D

Jako mieszkaniec tych rejonów dobrze wiesz, że to co jest nad Regą, a to co jest nad Parsętą to inna para kaloszy (mimo odległości tylko kilkudziesięciu kilometrów). Każdy trociowiec wie, że Rega zawsze najpóźniej zamarza...a w tym momencie na Parsęcie idzie kra. Nie ma mnie tam teraz więc muszę polegać na tym co mówią ludzie, którzy tam są.

Tak samo jak ty bardzo chciałem przyjechać w ten weekend na Parsętę ale z powodu pogody nie jadę.

Mam nadzieję, że spotkamy się 17-19.02.

Połamania! :D