admin Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam,Niestety dzisiaj w teleekspresie nie było żadnych doniesień z rzek trociowych. Był ktoś może? Widział coś?Czekam z niecierpliwością na pierwsze doniesienia. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 No to teraz powinny sie ruszyc. Czekam na Wasze wyniki. 'Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Wlasnie troche sie przestraszyle jak zobaczyle prognoze na nastepny weekend. Kurcze, chyba na Parsete to zabiore mormyszki.minusy , minusy , minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Orion99,nie przejmuj się prognozami,nasi synoptycy uprawiają coś na styl totolotka,np.jutro będzie słońce albo deszcz, co oznacza mniej więcej tyle, że jutro będzie mgła.Odkąd mieszkam nad morzem,prawie wszystkie prognozy są chybione.Być może wpływ na to ma bliskość Bałtyku,kiedy w zeszłym tygodniu słyszałem w radio,że w całej polsce nie ma szans na choćby jeden promyk słońca,to się poważnie zastanawiałem gdzie ja właściwie mieszkam,może to już NRD?,jako że za oknem błękitne niebo,bez choćby jednej chmurki.Na serio można zaryzykować zabranie sprzętu trociowego,bo w pewnej bliskości morza, temperatury nie są aż tak skrajne.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 @heniutek a może Ty powienineś oglądać prognozy i trakotowac je : jak na pewno u mnie nie będzie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 @Rocky, @Mifek, @Heniutek i reszta, jak tam było w weekend na trociach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja nie mam nic do powiedzenia,zostawię to mifkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rocky Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Totalna kicha!Woda na Słupi tak niska,że w miejscach skąd wyciągałem ryby suchy ląd Do tego żarówa i mróz.Padły pojedyńcze ryby-jedyną jaką widziałem oprócz złowionej w piątek w Kwakowie bździny o której nie warto pisać była wyjęta ręką przez bydlińskiego wyrostka zdychająca, zapleśniała 1,5-ora kilówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 krociutkie streszczenie pojawi sie wkrotce na stronie ale generalnie malizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 @Heniutek, @Rocky,a jak z pogodą na Pomorzu? Jak z rzekami? Płynie śryz, są nawisy lodowe?Zbliża się termin Warsztatów Salmo i powiem szczerze, że przez te mrozy słabo to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Masz trochę racji,woda w naszych rzekach opadła znacznie,a do tego płynie kaszka lodowa,nie są to co prawda kry,ale zaczynam się niepokoić.W niedzielę próbowałem łowić pstrąga,przy minus 6 stopni i od biedy udało mi się parę razy rzucić wobkiem.Do kiedy był w wodzie to O.K. ale w powietrzu zamarzał błyskawicznie,tak że więcej problemu było z przynętą niż z przelotkami.Myślę,że da się jednak połowić na Parsęcie, bo temperatury w dzień oscylują w okolicy zera.W końcu na warsztaty nie jadą jakieś tam wymoczki hi,hi,hi. <_< To są rybki złowione na ostatnich zawodach.Tak dla podgrzania atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KOMANCZ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Z tego co wiem na Parsęcie są jedynie lodowe nawisy. Jedyna wada takiego zjawiska to dość wąska ścieżka wody, ale nie jest tragicznie. Przy wyjmowaniu woblerów z wody tzreba szybko wyjmować przynęte z krawędzi nawisu lodowego, gdyż kotwiczki moga sie wbić w lód. Jest na to metoda..... rzucanie wszystkim co popadnie w ten fragmnet lodu z zaczepem, ale o łapaniu ryb już nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pedros Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Czyli na Warsztatach połowimy tylko teoretycznie przy barze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Moze byc i przy barze. Ale jak wpadnie na Parsete taka silna ekipa to zrobi sie tak goraco, ze stopnieja wszystkie lody. See you soon Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Niestety chyba nie połowimy zbyt dużo, więc sprawa baru jest coraz bardziej realna. Na termin warsztatów są już zapowiedziane temperatury, które skutecznie będą utrudniały łowienie i żerowanie ryb.Od piątku w Kołobrzegu ma być około -15, -20 stopni! Tragedia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Rognis a możesz powiedzięc skąd wyczarowałeś takie dane??? -15-20??? dla mnie to troche abstrakcja, szczegolnie nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jestem zdegustowany,tyle zachodu i taka klapa. Ciekaw jestem kto podjął taką decyzję i w jakim celu. Wiem,że wielu ludziom trudno będzie pojąć że ich wysiłki, aby załatwić wolny dzień w pracy,przekonć rodzinę że wyjazd to konieczność,to wszystko poszło na marne.Teraz sceptycznie będę podchodził do takich imprez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Heniutek spokojnie. Osobiście zapraszam Ciebie serdecznie na Zlot jerkbait'a. Będzie fajnie zobaczysz! Obecnie szukamy na prawdę jakiegoś dobrego miejsca nad jeziorem obfitującym w szczupaka. Miejscem gdzie będzie można połowić na spinning, casting, podżerkować albo potrollingować. Przy tym cena ma być na prawdę bardzo dobra. Na prawdę będę się starał by impreza wypaliła! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Teraz sceptycznie będę podchodził do takich imprez. Eeeeee tam co byśmy zdrowi byli. Toczę boje o piątek, może pojadę z Tobą (ja prowadzę ) Jak nie to na 90% niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 http://www.okolica.pl/index.php/miejscowosci/pogoda/action/p okaz/tp/1/id/16591/mst/Ko%C5%82obrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 PItt,te prognozy długoterminowe nijak się mają do rzeczywistości,to tak jak LOTTO,wystarczy oglądać tv i prognozy na 2-3dni.Musisz wiedzieć, że nad morzem temperatura jest bardziej łagodna niż to podają oficjalne żródła.Kilkoro z nas i tak w piątek wybiera się na ryby,choćby po to, żeby wykożystać sprzyjającą pogodę.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 dziekuje za wskazowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Widzę, że to co mówią miejscowi z Kołobrzega mało do was dociera.Dzisiaj rozmawiałem także z Dyrektorem ZOPZW w Koszalinie i powiedział mi, że nie ma jakiegokolwiek sensu przyjeżdżania na ten weekend nad Parsętę. Rzeką płynie duża kra i coraz bardziej zamarza.Rozmawiałem także z Jagiełło i z Szymańskim (oni mają swoje wtyki na Pomorzu) i twierdzą podobnie, że nie ma sensu jechać.Spotkanie miało być poświęcone łowieniu troci, a nie picu przy barze. @Mifek, dane pogodowe biorę z najlepszej strony pogodowej w Polsce. Pogoda, którą tam można zobaczyć sprawdza mi się w 90%.http://meteo.icm.edu.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 rognis,być może masz rację,jednak u mnie za oknem w tej chwili kapie z dachu i jutro napewno jedziemy nad Regę,a to jest tylko 30km. od Parsęty.Emocje związane z warsztatami już opadły,więc nie ma co wylewać łez,teraz skupiam się nad doborem przynęt na jutro,a ty nam życz powodzenia.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 ...i drogi czarne i samochód mi zapalił, wsiadajcie w pociągi moczykije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 @Heniutek, oczywiście, że życzę ci powodzenia! Trzymam kciuki. Jako mieszkaniec tych rejonów dobrze wiesz, że to co jest nad Regą, a to co jest nad Parsętą to inna para kaloszy (mimo odległości tylko kilkudziesięciu kilometrów). Każdy trociowiec wie, że Rega zawsze najpóźniej zamarza...a w tym momencie na Parsęcie idzie kra. Nie ma mnie tam teraz więc muszę polegać na tym co mówią ludzie, którzy tam są. Tak samo jak ty bardzo chciałem przyjechać w ten weekend na Parsętę ale z powodu pogody nie jadę.Mam nadzieję, że spotkamy się 17-19.02.Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Witam,
Niestety dzisiaj w teleekspresie nie było żadnych doniesień z rzek trociowych. Był ktoś może? Widział coś?
Czekam z niecierpliwością na pierwsze doniesienia.
pozdrawiam
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
19
18
13
11
Popularne dni
2 Sty
26
18 Sty
8