TomCast Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Masz racje walnąłem babola, Rapala Jointed CountDown jest tonaca, natomiast Rapala Jointed (też łamana) jest pływająca Różnią sie też sterami CDJ ma łamany, a Jointed ma taki jak w Oryginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 no co wy!! ?? rajcuje was jakaś rapala?? Cały swiat wie, że najlepsze woblery to Salmo i Yo Zuri/Duel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Masz racje walnąłem babola, Rapala Jointed CountDown jest tonaca, natomiast Rapala Jointed (też łamana) jest pływająca Różnią sie też sterami CDJ ma łamany, a Jointed ma taki jak w Oryginal Spoko Ogólnie to słabo sprzęt zapamiętuję, więc zazwyczaj nawet nie wiem jakich firm woblery mam w pudełku Tylko, że czasami niektóre przynęty nie pozwalają o sobie zapomnieć Miałem zwykłe jointed Rapali, oraz poźniejsze Jointed CountDown (z prostym sterem) i niestety wyniki były znacznie gorsze niż na pierwowzory. Może po prostu warunki się zmieniły i inne wabiki stały się bardziej skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Popper - ale kotwice to już chyba Japan - Owner? Taka mała słabość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 To jakie to są wobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Masz tu dwa rodzaje, Oryginal i CountDown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Prościej. Różnią się sterami- wielkością steru i kątem ustawienia. Porównaj z moją fotką - ster szeroki, długi i pod sporym kątem. Masa wabka również nieco większa. Na Twojej fotce tego dokładnie nie widać więc kłopot. Pewnie ze 4-5 bym odrzucił, jako oryginal. Najprościej. Wrzuć do michy z wodą i zbierz z powierzchni Oryginal-e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Jezeli chcesz mi powiedziec TomCast ze dzisiaj robiłem testy rzutowe woblerem 1.75 g to bardzo sie ciesze ,ale chyba tam musi byc bląd były na wadze 2,7 g jak byk ,zreszta chyba nawet na opakowaniu sa opisane jako 3 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 jednak moja waga wazy super http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=20&producer=20&kind=2897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Jeszcze raz, jakie to są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 c.d. wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 wedlug mnie te po lewej cd te po prawej oryginal ..po sterach widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 miałem na mysli zdjecie nr 1 TomCast co by nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 na drugim zdjeciu te po prawej to cd generalnie ster Ci powie wszystko ten który ma ster prawie w ,,pionie,, to cd , ten który ma ster pod ostrzejszym katem to oryginal czyli własnie pływajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @LADY D wszystkie stery które maja środek steru półkolisty są SINKING i są to RAPALA Countdown reszta z płaskimi sterami to RAPALA FLOATING ORYGINAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 no tak ..tak zdecydowanie prosciej te do ktorych krople wody wlejesz CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Spigot - z tymi wobkami są jaja. Każdy mówi co innego.Ja ma F takie same jak S stery, wygląd, jedynie waga jest inna. F - 1,9-2,0 gram - S - 3,3 grama.STERY IDENTYCZNE DLA WSZYSTKICH MAŁYCH F i S. Dajmy spokój tym wobkom - ważne, że są bardzo łowne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Rapala Countdown są TYLKO tonące, jak masz inne oznaczenie to to nie jest countdown albo to jest podróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Traker - jak ja te wobki kupowałem, to słowo PODRÓBA było nieznane. Wrangle kosztowały 20 dolców, J23 piło się zamiast Coli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 A tu macie fajny filmik o rapalach : http://pl.youtube.com/watch?v=lT8f_538wTw&feature=relate d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Countdown- jest woblerem TONĄCYM, nawet bardzo szybko tonącym. Jego nazwa wzięła się od tego, że tonie równo i odliczając można określić na jaką głębokość zatonął- przynajmniej tak tłumaczyli to fachowcy od marketingu w Rapali.Rapala produkuje jeszcze woblery pływające (u Ciebie to orginale) i suspending- czyli neutralne. Kupowałem w Eurospinie(byli m.in. przedstawicielami Meppsa i Garbolino)- kiedyś sprzedali mi nieopisaną wedkę, zaklinając się, że to Garbolino. Nigdy nie odnalazłem takiej w jakimkolwiek katalogu Garbolino (szukałem z niejakim p.Markiem Kochanowskim)- to taka uwaga na temat podróbek w czasach J23 . Kij jednak jest bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @Mysha Ta z prostej ciekawości M. Kochanowski czy M.Kochański?Jeśli to ta osoba o której myślę, że myślisz , to może ja już zabył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Oczywiście, że Kochański . Masz całkowitą rację, można było Go wtedy spotkać w Bass-ie w Wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a Countdown jest robiony z drewna czy pianki?? wie ktoś może ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Jest robiony z Balsy PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi