Skocz do zawartości

Rapala Countdown

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

Masz racje walnąłem babola, Rapala Jointed CountDown jest tonaca, natomiast Rapala Jointed (też łamana) jest pływająca :D Różnią sie też sterami CDJ ma łamany, a Jointed ma taki jak w Oryginal :D

Spoko :D

Ogólnie to słabo sprzęt zapamiętuję, więc zazwyczaj nawet nie wiem jakich firm woblery mam w pudełku :unsure:

Tylko, że czasami niektóre przynęty nie pozwalają o sobie zapomnieć ;)

Miałem zwykłe jointed Rapali, oraz poźniejsze Jointed CountDown (z prostym sterem) i niestety wyniki były znacznie gorsze niż na pierwowzory. Może po prostu warunki się zmieniły i inne wabiki stały się bardziej skuteczne.

Prościej.

Różnią się sterami- wielkością steru i kątem ustawienia. Porównaj z moją fotką - ster szeroki, długi i pod sporym kątem. Masa wabka również nieco większa.

Na Twojej fotce tego dokładnie nie widać więc kłopot. Pewnie ze 4-5 bym odrzucił, jako oryginal.

Najprościej.

Wrzuć do michy z wodą i zbierz z powierzchni Oryginal-e

Spigot - z tymi wobkami są jaja. Każdy mówi co innego.

Ja ma F takie same jak S stery, wygląd, jedynie waga jest inna. F - 1,9-2,0 gram - S - 3,3 grama.

STERY IDENTYCZNE DLA WSZYSTKICH MAŁYCH F i S.

Dajmy spokój tym wobkom - ważne, że są bardzo łowne.

Pozdrawiam

Countdown- jest woblerem TONĄCYM, nawet bardzo szybko tonącym. Jego nazwa wzięła się od tego, że tonie równo i odliczając można określić na jaką głębokość zatonął- przynajmniej tak tłumaczyli to fachowcy od marketingu w Rapali.

Rapala produkuje jeszcze woblery pływające (u Ciebie to orginale) i suspending- czyli neutralne.

Kupowałem w Eurospinie(byli m.in. przedstawicielami Meppsa i Garbolino)- kiedyś sprzedali mi nieopisaną wedkę, zaklinając się, że to Garbolino. Nigdy nie odnalazłem takiej w jakimkolwiek katalogu Garbolino (szukałem z niejakim p.Markiem Kochanowskim)- to taka uwaga na temat podróbek w czasach J23 :D. Kij jednak jest bardzo OK.