joker Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Płocka Wisła jest bardziej postępowa i prym wiodą elektrycy Przydało by mi się nieco więcej twoich informacji na temat płockich elektryków. Pisz do mnie na priv, są tu ludzie gotowi na wojnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Tylko kontratak zmusi ich do zajęcia się innymi rzeczami niż rzucaniem kłód pod nogi spinningistom. Dopłaty do spiningu, dopłaty do łowienia z łodzi a w rezultacie zakaz od stycznia do maja, dopłaty do trollingu a w rezultacie zakazy tylko dlatego, że łowimy od nich więcej. Proponuję lobbować za zakazem łownienia na żywca. Argumenty sa znane, jakaś organizacja pozarządowa chętnie się podłączy do wniosków. Dla postronnych osób łowienie na żywca to draństwo i barbazyństwo. Gdy sprawa nabierze rozpędu i leśne dziadki stana przed wizją zabierania do domu na kolację tylko białej ryby oraz tego, co złowi się na martwe przynęty odpuszczą szukania jak dokopać spinningistom. Łatwiej zakazać uciążliwego trollingu, jak wprowadzić wymiary górne. Takie zmiany małymi kroczkami, bo nie ma wielkiego przyzwolenia na to. Nie lepiej zakazać wędkowania wogóle a ryby rozdawać przy opłacaniu karty? Edytowane 19 Listopada 2013 przez franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) nie zamierzam dużo dyskutować w tym temacie, gdyż wiadomo po której jestem stronieproszę tylko szanownych Kolegów aby pamiętali ze to wędkarz decyduje o dalszym losie złowionej ryby czy ryba zostanie złowiona na żywca w trollingu czy na muchę jakie to ma znaczenie?jeśli od samego początku założymy, ze ryba zostanie wypuszczona to metoda połowu nie stanowi problemu(oby tylko była zgodna z RAPR i przepisami) PSzanim tracić czas lepiej poczytajcie jakie Marcin połowił ostatnio łososie w trollinu Edytowane 20 Listopada 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wojti, niech się Marcin nie chwali, bo mu zakażą trolla :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Skoro nie mogłem się doprosić danych odnalazłem je sam.Gdzie tu mowa o wykroczeniach popełnionych przez osoby łowiące w legalny sposób zgodnie z RAPR czyli trolingująć. http://www.e-pulawy.pl/spoleczna-straz-rybacka-podsumowuje-zeszly-rok/ Edytowane 19 Listopada 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 nie ma mowy... tylko czy istnieją kontrole SSR na wodzie? nie jestem za zakazem trolingu, choć nie trolinguje, chciałem tylko zadać pytanie odnośnie powyższego raportu, nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek SSR kontrolowała mnie na wodzie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 wpadnij do Szczecina to Ci szybko przypomną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Mam nadzieje ze wypowiedzą sie świadkowie ,bo sa na tym forum jak to łajba na numerach lublina zabijała sumy chwaląc sie ze to już 60 szt w tym sezonie ,wiec niech sie teraz zapytają swoich członków co sie stało z rybami ,ciemnota rządzi ,ochrona ryb to wymiary i limity nie bzdurne puste zakazy które nic nie dają,i przede-wszystkim reakcja wędkarzy na kłusoli pseudo wędkarzy ,WIDZIAŁEM WIELU TROLINGOWCOW CO WYPUSZCZA RYBY<GRUNCIARZA ANI JEDNEGO ,i to nie znaczy zeby zabronić łowienia na grunt ,natomiast jedno jest pewne regulamin jest do dupy 1 sum na dobę i brak górnego wymiaru to super zestaw dla kłusoli bo da sie złowić 30sumow w miesiąc wiec po co pracować lepiej łowić i sprzedawać.Popieram działanie Krzyska jak najbardziej bo chronienie ryb nie polega na zakazach danych metod bo to błędne koło uderzające w etycznego wędkarza a kłusol ma w dupie czy jest zakaz czy nieWiec czemu ta sama większość demokratów glosująca za zakazem trola ---- nie okroi limitów do jednej ryby w miesiącu i nie ustanowi wymiaru górnego ,ano bo im nie chodzi o ochronę ryb tylko ich mięsa bo przyjeżdżają obcy i im mięso zjadają co zresztą dali popis miejscowi o których wspomniałem na początku PS.jak ktoś napisał w tym wątku przecież okręg to odzwierciedlenie wędkarzy danego okręgu,jednak coś w tym jest Edytowane 21 Listopada 2013 przez matusiak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Wiec czemu ta sama większość demokratów glosująca za zakazem trola ---- nie okroi limitów do jednej ryby w miesiącu i nie ustanowi wymiaru górnego ,ano bo im nie chodzi o ochronę ryb tylko ich mięsa bo przyjeżdżają obcy i im mięso zjadają co zresztą dali popis miejscowi o których wspomniałem na początku PS.jak ktoś napisał w tym wątku przecież okręg to odzwierciedlenie wędkarzy danego okręgu,jednak coś w tym jest Bo Piotrze przy zmniejszeniu limitu do jednej szt w miesiącu Nie będą mogli co weekend żreć podmetrowego sumka złapanego na glizde/trupa czy inne zwłoki, a od diety krąpiowo leszczowej sraki by dostali, Tak samo przy górnym wymiarze np. 130cm, w przypadku kiedy zdechlizne na haku zje ryba powyżej 130cm i trzeba będzie ją nie daj Boże puścić a przycinanie ogona nożyczkami nic nie da, by osiągnąć magiczne 129,9cm to będzie płacz, żałoba i lament. Jednak znajomy producent papieru toaletowego miał racją, że każdy robi pod siebie... A propos żaden z moich znajomych trollingowców nie zabiera złowionych ryb. żadnych! No chyba, że się boją przyznać, bo wiedzą, że to potępiam. Bo uważam , że trzeba wymagać OD SIEBIE najpierw, a potem od innych. Nie wszystko co dane, trzeba posiąść. A przez moje trollingowe wojaże zaciukaliśmy 1 sandoka, bo wypadł z ręki na podłogę i poszedł w ognisko. i jakiegoś śmierdziucha. Także da się.I zachęcam wszystkich do wypuszczania chociaż sumów WSZYSTKICH, bo potem jest, co jest. Na nas pada wyrok, zamiast szarpakowców, miejscowych i mięsiorzy. amen Edytowane 21 Listopada 2013 przez rózgaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Przekonaliście mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) mentalności ludzkiej nie zmieni się z dnia na dzień to o czym piszecie nie trwa od dziśopisane działania masowego wybijania ryb mają podłoże biedy (braku pracy) albo głupotyi na pewno nie mają one nic wspólnego z wędkarstwem a tym bardziej z profesjonalnym trollingiemproblem jest bardzo złożony zakazy nic nie pomogą, egzekwowanie przepisów (kontrole i wysokie kary)a przede wszystkim zmiana ludzkiej mentalności może coś pomogą przykro czyta się to wszystko„Ludzie ludziom zgotowali ten los” ... Edytowane 21 Listopada 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W tym przypadku wędkarze wędkarzom, a kłusownicy się śmieją. Najgorsze w tej dyskusji jest to, że środowisko się dzieli. Później skutkuje to tym, że 10 zorganizowanych pseudo kajakarzy (grzybiarzy, rowerzystów) rozpierdziela nie Koło, Okręg tylko całe PZW. Niestety w swoich działaniach przypominamy pospolite ruszenie. Czytać przykro. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 OTTT i cała filozofia ,bo trolowac tam dalej beda i mordowac ryby z mniejsza obawa, bo nie bedzie tam juz etycznych trolingowcow co by z wody chołote pogonilo ,a liczac na PSR to smialo mozna juz zapisac ze gatunki wystepujace na tamtejszej wisle dosc licznie to piasek I nikt mnie nie przekona ze to troling czyli metoda doprowadza do bezrybia ,bo beton(działacze PZW) na wodach robi prawdziwa rzes niewiniatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Grubo jedziecie po osobach o innym zdaniu od Waszego, gruuuubo...Te teksty o chamstwie, prostactwie, mięsiarstwie, kłusolach i głupocie. Ale tylko sobie wystawiacie opinię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Grubo jedziecie po osobach o innym zdaniu od Waszego, gruuuubo...Te teksty o chamstwie, prostactwie, mięsiarstwie, kłusolach i głupocie. Ale tylko sobie wystawiacie opinię.Tu nie chodzi o osoby o innym zdaniu, mnie nie przeszkadza jak komuś sie trol nie podoba bo mnie tez sie nie wszystkie metody podobają,cały pic polega na zmianie regulaminu tak żeby wszyscy mogli łowić a jednocześnie żeby to chroniło ryby ,znam przypadek gdzie beton chciał wprowadzić zakaz łowienia na kulki proteinowe bo im karpie wyłapują to taka sama bzdura ,trolingowcy łowią ale bardzo wiele ryb wraca do wody i to jest najważniejsze,gruntowcy łowie i mordują totalnie co na pewnym odcinku warty mafia watrobowa zrobiła spustoszenie ,a trolingowac tam nie wolno --to kolejny przykład ze nie tedy droga do ochrony ryb ,regulamin wola o pomstę do nieba i nie zmiana w okregach tylko regulaminu APR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Trolling to jest tak prostą i skuteczną metodą że mi na jednym wyjeździe sum przywalił jak jeszcze nie miałem rozłożonego pontonu wystarczyło że położyłem pudełko z woblerami na slipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Widzisz Smiechu, czasami lepiej nic nie mówić, niż mówić coś, co świadczy o tym, że nie wiesz o czym mówisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Z tego watku dowiedzialem sie ze winnym zabijania sumow jest M.S. Zrzucanie winy za wyrybianie Wisly z sumow na Marka S. to straszne przegiecie. Komentarz o "sprzedaniu ukochanej do burdelu" przez Marka Szymanskiego to tekst dosc wredny i niesprawiedliwy. Moze dla przykladu spalmy tez "Wedkarstwo rzeczne" na stosie, dorzucmy przy okazji Jelenskiego bo przez niego pstragowe rzeki sa wyrybiane. W koncu obaj autorzy to diably, przez nich swiadomosc wedkarska sie zwieksza wiec i ryb ubywa. Zaznaczam ze to ironia, bo ostatnio z interpretacja niektorych tekstow na forum sa male problemy. Idac tym tokiem myslenia, cale to forum z poradami jest bez sensu i z gruntu zle. Chyba nie tedy droga... Do meritum. Jezeli jest ktos, kto wierzy ze sam przepis zalatwia sprawe to znacznie skuteczniejszy bylby limit miesieczny czy roczny. Objal by trolla, kwoka, zywca oraz inne metody. Jesli ktos lamie przepisy to jakie znaczenie bedzie mial dla niego zakaz trollingu? Edytowane 24 Listopada 2013 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Trolling to w ogóle jest wędkarstwo? Biorąc pod uwagę, że przy jej stosowaniu korzysta się z wędek, można by już w tym momencie stwierdzić, że jest to wędkarstwo bez zagłębiania się w dalsze szczegóły Przecież to samołówka dla nygusa z mięśniem piwnym. Zwłaszcza w odniesieniu do osiągania powtarzalnych wyników przy łowieniu 1m+ pajków i sumów w przedziale 150(180)+ W końcu dzięki trollowaniu wędkarze mają wreszcie szanse przechytrzyć WSZYSTKIE ryby w danym zbiorniku ... Zupełnie poważnie, w trollingu też trzeba poznać wodę i wypracować swoje "trofea" a nie tylko pyrkać na silniczku z jednym woblerem przez cały rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Trolling to w ogóle jest wędkarstwo? Potrzeba tu jakiejś wiedzy, umiejętności wytropienia drapieżnika, odpowiedniego zaprezentowania mu przynęty z tej czy tamtej strony górki, na spadzie, blacie itp? Przecież to samołówka dla nygusa z mięśniem piwnym. odpowiem Ci krótko:aby to zrozumieć, trzeba to poczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 nie każdy zrozumie i poczuje to, kilka razy trolingowałem z małymi sukcesami w postaci sandaczy i nie moja bajka nie wciągnęło mnie, ale aby wciągnęło podobno trzeba mieć branie żerującego suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 ..... podobno trzeba mieć branie żerującego suma łososia +100cm czy przyzwoity sum +180cmmyślę, że wówczas każdy poczuje, zrozumie a nawet pokocha trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Hej, No to teraz na Lubelskiej Wiśle kłusole będą sobie stawiać siatki gdzie będą chcieli...trollingowcy nie będą już im przeszkadzać, tak jak to było do tej poryFajnie też będą mieli grunciarze łowiący na opaskach sumki 50cm (oczywiście na mielone)Brawo!!! POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Trolling to w ogóle jest wędkarstwo? Potrzeba tu jakiejś wiedzy, umiejętności wytropienia drapieżnika, odpowiedniego zaprezentowania mu przynęty z tej czy tamtej strony górki, na spadzie, blacie itp? Przecież to samołówka dla nygusa z mięśniem piwnym. Widzisz Smiechu, czasami lepiej nic nie mówić, niż mówić coś, co świadczy o tym, że nie wiesz o czym mówisz Wczoraj byłem po południu poniżej ujścia Widawy, trzy łódki na trola, w jednej po 5-ciu minutach holu sumek wylądował. Pytanie z drugiej łódki:- 120-cia ma?- no, dooobre...- taki najlepszy do jedzenia- noo Już chyba resztki dobijają ... Przypomnialem sobie te sytuację, gościu w jednej ręce trzymał piwko a łódką sterowała jego lalunia.Tak, trolować trza umić, hahahahahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Fido a ilu tz etycznych gumofilcow w tym samym czasie dało w ´´beret´´ sandaczom.szczupakom ??? Tego sie nie pisze i o tym sie nie mowi bo tego nie widac w przeciwienstwie do pływajacych bo tu wszystko jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi