Skocz do zawartości

Bassy 2008

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pozwalam sobie otworzyc nowy watek.

Dzieki goscinnosci Luksaja , wzoraj udalo nam sie powedkowac nieco w sprawie bassow.

Warunki super trudne, wiec za wiele do pokazywania nie ma.

Ale najwazniejsze ze znow texas rig (ciezarek 1,25 grama) poradzil sobie.

Mimo mocnego wiatru, deszczu, gradu i innych historii co dzialy sie nad woda.

Guzu

post-16-1348913835,6712_thumb.jpg

post-16-1348913835,7456_thumb.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Najważniejsze że wyjąłeś na niego rybę :)A teraz jak już otworzyłeś wątek to mam nadzieję że będziemy cześciej oglądać Twoje basy :D Nie wiem czy się nie mylę, ale wydaje mi się że te europejskie basy dorastają do mniejszych rozmiarów niż amerykańskie? Prawda to?

Jerzy,

To jeszcze kilka ujec - na zyczenie.

Raczej takich oddajacych klimat z soboty, bo te z rybami wszystkie bylyby takie same :D

Remek,

Czekamy na Twoje spelnione marzenia - trzymam kciuki!

Wujek,

Tak, te w USA rosna duzo wieksze - w swoim naturalnym srodowisku jakos lepiej sie odnajduja...

post-16-1348913836,3196_thumb.jpg

post-16-1348913836,4229_thumb.jpg

Jerzy,

Jak najbardziej.

Tak sie sklada ze natura mocno ograniczyla wyspowi pirenejskiemu dostepu do gatunkow ryb.

Z oryginalnych miejscowych to maja: pstraga, brzany (kilka rodzajow - ktos musial wypelnic pustke w ekosystemach) i lososia atlantyckiego. Nawet nie wiem czy karp tu zawedrowal samodzielnie.

Szczupak, sandacz, sum, bass, ukleja - to wszystko z importu zawodnicy.

Guzu

post-16-1348913836,493_thumb.jpg

Nawet nie wiem czy karp tu zawedrowal samodzielnie.

Jak dobrze pamiętam, to karp nie jest naturalną rybą Hiszpani. Został on przyniesiony do tamtych wód przez rzymian.

PS - swoją drogą we wrześniu mam wyjazd służbowy do Hiszpani. Może udałoby mi sie wyskrobać trochę wolnego czasu, to zabrałbym ze sobą wędkę i również wyskoczyłbym na chwilę na bassy :D

fajne rybki

Pewnie zaraz mi sie dostanie ale chciałbym,żeby w naszych wodach też był TEN obcy gatunek <_<

a może Guzu przywiózł byś parkę kiedyś do Polandu :mellow:

można by wtedy nawet na małe osobniki z najwiekszymi Jerkami łazić <_< bo pyszczki maja konkretne

:mellow:

fajne rybki

Pewnie zaraz mi sie dostanie ale chciałbym,żeby w naszych wodach też był TEN obcy gatunek <_<

a może Guzu przywiózł byś parkę kiedyś do Polandu :mellow:

można by wtedy nawet na małe osobniki z najwiekszymi Jerkami łazić <_< bo pyszczki maja konkretne

:mellow:

Były takie próby, ale gatunek ten nie zadomowił się u nas na dobre... i chyba dobrze...

A ja wczoraj dostałem filmik o Bassach od kolegi ,taki około godzinki .Poprostu super ,dużo ujęc podwodnych jak bassy zasysają różne przynęty ,od spinerbaitów ,po przez woblerki ,gumowe salamandry itp. Film poprostu CUDO :mellow: .Aż żałuję ,że u nas nie ma tej super walecznej ryby ;)

Na specyficznych wodach jakies bassy u nas wystepuja... o bassach slonecznych slyszalem gdzies na jakims kanale (?) przy lektrowni w szczecienie... jest u nas kilka cieplych wod przy elektrowniach, drobnicy tam sporo - mysle ze bass moze w takim srodowisku by sie przyjal?

To jest oczywiscie skrajnie nieodpowiedzialne, nieekologiczne gdybanie <_<

spoko Friko nie tylo w kanale. W okolicy Szczecina są bassy słoneczne międzyinnymi w Kanale Elektrowni Dolna Odra (tam gdzie są też piranie) - to okolice Gryfina, w kanale Elektrociepłowni Pomorzany(w Szczecinie), oraz np. w Jeziorze Szmaragdowym... rosną nawet do 30 cm... :D i sa bardzo ładne...

spoko Friko nie tylo w kanale. W okolicy Szczecina są bassy słoneczne międzyinnymi w Kanale Elektrowni Dolna Odra (tam gdzie są też piranie) - to okolice Gryfina, w kanale Elektrociepłowni Pomorzany(w Szczecinie), oraz np. w Jeziorze Szmaragdowym... rosną nawet do 30 cm... :D i sa bardzo ładne...

Zapomniałes @mifek o moich ciepłych wodach :lol: