Skocz do zawartości

Bassy 2008

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Fajne rybki Guzu. 1/32oz to jakis niecaly gram? Finezyjnie.

Łowilem Bassy sloneczne we wspomnianym kanale zrzutowym cieplej wody dolna odra. Byla to raczej zabawa...kawalek zylki, galezi zamiast wedki i koniki polne jako przyneta. Najwieksze, jakie udalo sie zaciac to cos kolo dloni dlugosci, z tym ze rybki te wygladaly jak skalary, czyli tak wygrzbiecone, ze az kwadratowe.

Wyglad zupelnie inny, niz te na zdjeciach..przypominaly cos zywcem wzietego z rafy koralowej...jak znajde to wstawie fotke...

Guzu, ta katana to ta sama co na Ebro? :huh:

Wytrzymuje taki deszzc??

Mam teraz cos podobnego, ze Storm texu :D ..ciekawe czy to podobne?

Nie wiem, czy to to samo ale mam kijek (blank byl pierwotnie) pstragowy z serii Rogue (Lamiglas). Bardzo ciekawy...taki nie za ostry...

Gumo

No finezyjnie, finezyjnie.

Woda stojaca i nie jakies odmety 5 metrowe.

Przy sprzyjajacych warunkach lowi sie guma bez obciazenia - to moim zdaniem b. skuteczna forma prezentacji na bassa.

Co do bassow slonecznych - tu tez wystepuja, jakos nie dobieralem sie do nich nigdy z wedka :D

Kijek to Rogue Rods, z Lamiglasem nie ma chyba nic wspolnego (no moze poza tym ze oba USA).

Co do szmat nowych - to zrobimy pokaz juz niedlugo B)

Guzu

• 2 tygodnie później...

gil nie gil u nas takie tez plywaja... remek jak chcesz je polowic to wystarczy ze zaplacisz mi 25% tego co polozyles za wyjazd za wielka wode i normalnie masz takie fajne rybki jak w banku. nawwet moge ci dac do wyboru czy chcesz lowic 5 minut samochodem od mojego domu czy moze wolisz 35minut ;)

remek chłopaki - w sumie ja też - zapomnieliśmy Ci dodac, że obu wodach - UDOKUMENTOWANE - sporadycznie bo sporadycznie ale trafiaja sie wyrosnięte (pol kilograma i wiecej...) ... PIRANIE :mellow:

http://lonegunman.blox.pl/2005/11/Tajemniczy-skladnik-papryk arza-szczecinskiego.html

co jak co ale piranii jeszcze nie łowiłeś... ;)

Unas też gryzą Bassy choc nie takie jak w US czy w Katalonii. Wzasadzie ostatnio nic innego nie gryzie jak Hamury, nalezące do wielkiej rodziny bassów morskich. Niestety nie możemy ich prezentować takim zajebistym i profesionalnych chwytem za pysk B) a dlaczego to sami zobaczcie..

pozd JW :D

post-268-1348914137,0114_thumb.jpg

Przeklejam z innej wiadomości :D

Dokładnie w tej miejscówce złowiłem bassa małogębowego. Trzeba było go dźwignąć przez ten drąg, który widać po lewej stronie. Rzut tuby, żółtej o zapachu czosnku, dosłownie sekunda i ... strzał jak z gromu. Ten należał do tych ostrych i zdecydowanych.

Odpowiedź Tomku jest bardzo prosta - to w 95% ja robiłem zdjęcia :D Chłopaki mieli pewne obawy przed robieniem zdjęć moim aparatem. Jednym z planów było zrobić dużo zdjęć z tej wyprawy - plan został moim zdaniem wykonany w 100%, a to, że zdjęć mam mniej to ... mi nie przeszkadza. Poza tym Tomku zasda jest bardzo prosta - jeśli chcesz mieć zdjęcia na rybach to nie jedź z wędkarzami a z fotografem :lol:

Pozdrawiam

Remek

A no, Remek wiem o czym mowisz bo jak ja ide z moim aparatem np. w gory z kolezankami B) to mnie tez nie ma na zdjeciach poniewaz ja te zdjecia po prostu wykonuje :D

Oczywiscie nie mozna tutaj porownac umiejetnosci ani wedkarskich ani fotograficznych, ale rozumie jak najbardziej powod Twojej nieobecnosci na zdjeciach :D

PS: Zdjecia byly robione z filtrem polaryzacyjnym?

Pozdrawiam i przepraszam za offtopic :D