ledar Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Jigi morskie ,cykady od 50 do 300 gr. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez ledar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Koguty mojej budowy z paletką prawie pionowy spowalniający opad 4,7,10,14,21,28,42,55 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Główki jigowe trójkątne malowane z brokatem oko 3 d,z małymi płetwami koło oka z przesuniętym oczkiem haka lepiej lusterkują .5,7,10,13,15,17,gram pasują do przynęt lunker city fin-s ,shakerhak Eagle Claw Platinum Black 4/0,5/0,6/0 Edytowane 16 Grudnia 2013 przez ledar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) ciekawa konstrukcja troszkę brakuje jak dla mnie 17gr, jaka cena za szt??? Edytowane 18 Listopada 2013 przez mlynek1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ładne Można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 @ledar - masz trochę tych pomysłów, szkoda by były rozbite na kilka tematów.Nie lepiej założyć jeden, solidny wątek autorski? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ciekawy pomysł. To może być strzał w 10 na sandaczowe łowiska z dużą presją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Pierwsze woblery strugałem z balsy oklejałem folią z papierosów ,farby to lakiery do paznokci było to ponad 25 lat w tył,nie było dobrych materiałów a jeżeli były to nie miałem do nich dostępu,,jak jeszcze znajdę w swoich klamotach jakiegoś wobka to wstawię fotkę. Moje pierwsze woby z matryc pianka i żywica,cały wic polega na powtarzlności przynęty.Spininguje prawie 20 lat przerabiałem różne rękodzieła budowane z balsy, lipy średnia na 10 wobków 2 lub 3 łowne 1 kiler,ale to jest tylko moja opinia wierzcie mi mam trochę doświadczenia, dotyczy tylko rzeki Odry w okolicach Wrocławia. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 witam bardzo ciekawe konstrukcje...nie mają sterów dlatego mi się podobają tonące z fc-52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Fajne wobki.Napiszcoś więcej o materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Boleniowe maja świetny kształt, lubie takie konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Darku , widzę , że nieźle dajesz sobie radę w konstruowaniu przynęt . Mam nadzieję ,że równie dobrze będzie Ci wychodziło dzielenie się wiedzą . Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Dopiero skończyłem lać główki i wir.ogonki jutro podam więcej informacji na temat żywic,pianek wszelkich materiałów do budowy woblerów w wolnej chwili zaprezentuje moją nową maszynę do suszenia przynęt wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 w nie długim czasie będą główki 20,24,28gr.osobiście posiadam koło 100 matryc USA tak zwana mała odlewnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Spininguje prawie 20 lat przerabiałem różne rękodzieła budowane z balsy, lipy średnia na 10 wobków 2 lub 3 łowne 1 kiler,ale to jest tylko moja opinia wierzcie mi mam trochę doświadczenia.A ja się z Twoim zdaniem nie zgodze, moim zdaniem w łowisku gdzie jest duża presja wędkarska 100% powtarzalność pracy woblera gorzej zdaje egzamin od drewnianych ,których kazdy wobler ma ciut inną prace- czasem właśnie to jest kluczem do sukcesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Moje pierwsze woby z matryc pianka i żywica,cały wic polega na powtarzlności przynęty.Spininguje prawie 20 lat przerabiałem różne rękodzieła budowane z balsy, lipy średnia na 10 wobków 2 lub 3 łowne 1 kiler,ale to jest tylko moja opinia wierzcie mi mam trochę doświadczenia.Materiały do wobkówZywica poluretanowa.http://www.progmar.waw.pl/rencast-500g-500g-p-5.htmlpiankahttp://www.progmar.waw.pl/produr-4090-p-72.htmlStelaż z nierdzewki 0.7,0.8 mm.Obciążenie stelaża mała foremka z gipsu lub z silikonu jak kto wolii to tyle na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A ja się z Twoim zdaniem nie zgodze, moim zdaniem w łowisku gdzie jest duża presja wędkarska 100% powtarzalność pracy woblera gorzej zdaje egzamin od drewnianych ,których kazdy wobler ma ciut inną prace- czasem właśnie to jest kluczem do sukcesu.Może i racja ale ja w swoich wobkach daje różne obciążenia przsunięte do przodu lub tyłu woba,zresztą mam kilka matryc/form do stelaży ,także można robić różne kombinacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Może i racja ale ja w swoich wobkach daje różne obciążenia przsunięte do przodu lub tyłu woba,zresztą mam kilka matryc/form do stelaży ,także można robić różne kombinacje.Rozumiem Bardzo fajne formy z aluminimu widze posiadasz , ilu gniazdowe masz ? duzo $$ Cię wyniosły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Rozumiem Bardzo fajne formy z aluminimu widze posiadasz , ilu gniazdowe masz ? duzo $$ Cię wyniosły ??5 i 6 gniazdowe cena nie powiem ile ale duża kasa.Moja nowa seria jerków brokatowców Edytowane 25 Listopada 2013 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Ładne Można kupić?W tym dziale Jerkbajta nie ma żadnej sprzedaży przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Teraz trochę o wirujących ogonkach ,zajmuje się nimi od czterech lat modyfikuje ,przerabiam mocowania kotwicy itd.Podstawa to brokat.Maluje lakierami UV i suszę przy tym odpowiednią lampą,także powłoka jest jak politura.http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/927 Edytowane 17 Grudnia 2013 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Świetna robota Panie Kolego, kiedyś muszę spróbować wirujących ogonków ale jakoś przekonania nie mam tak samo jak do cykad, może w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 pioter ojciec kiedyś powiedział mi synu jak pomacasz cycka to już zawsze bedziesz zanimmi tesknił )))tak samo jest z cykadami))) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam Kolegę.A te boleniówki mają jakieś parametry poza długością, powtarzalnością i stelażem .7 lub .8? Oczywiście poza tym, że pochodzą z drogich - ale nie wiadomo jak bardzo drogich - form o 5 lub 6 gniazdach. Proszę, nie gniewaj się za uszczypliwości, naprawdę jestem ciekaw jakie mają parametry i jak się zachowują.PozdrawiamGrzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi