ledar Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) A com ja się naszukał tych z,krążków" , czy można takie zamówić ?,w jakiej wadze je masz ?7"10"13"15"17 gr.w przyszłym tygodniu wstwię foty 18,21,23 gram. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Główki ciężkie na różnych hakach .ELIPSY na hakach Eagle claw platinium 4/0,5/0,6/0.Gamakatsu 4/0,5/0,6/0,7/0 gramatury trochę zawyżone w zależności od jakości ołowiu.28,33,38 gram. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Główki jigowe trójkątne lusterkujące z przesuniętym oczkiem haka do tyłu do większych szerszych gum,haki Gamakatsu,eagle Claw platinium waga 18,21,23 gr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 A com ja się naszukał tych ,krążków" , czy można takie zamówić ?,w jakiej wadze je masz ?4,7,10 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nowa seria jerków okonie i płotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Chyba trochę szkoda Darku, że zacząłeś swój temat od postu krytykującego woblery wykonane z balsy i lipy (choć oczywiście, jak każdy, możesz tak uważać). Zauważ, że większość twórców to dłubacze. Rzeźbi się, szlifuje papierkiem i dąży, aby każdy wobler był dobrą przynętą. Tak spoglądam teraz na świeżą partię swoich nowych dziesięciu woblerków z balsy i jakoś dziwnie mi o nich pomyśleć w stylu - jeden z nich będzie kilerem, dwa łowne a 7 do kitu. W moim przekonaniu jest to dziesięć dobrych woblerów, z których każdy ma jakiś potencjał i na kilku różnych łowiskach mogę zrobić z nich kilery, cała zabawa przede mną. Zdaje mi się, że każdy twórca z tego forum myśli raczej bardziej w tym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 WITAM BYŁBYM ZAINTERESOWANY KUPNEM TYCH TROJKATYNYCH GŁOWEK POSIADAM PRZYNETY LUNKERA SHAKER ROMIAR 11,5 CM INTERESUJA MNIE HAKI ROZMIAR 4/0 i 5/0 gramatura od 5 g do 20 g Dlaczego krzyczysz na forum ? Drukowane litery wyrażają krzyk , następnym razem pisz poprawnie bo usunę takie wpisy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 proszę napisać jakiej firmy haki i po ile szt z rozmiaru i gramatury.poz.D.L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Jigi trolingowe na sezon 2014 r.drut nierdzewny sprężynowy 1.2 mm.dozbrojki plecionka wytrzymałość 50 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dociążenia trolingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Forma odlewnicza do obciążeń stelaży woblerów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Fajny pomysł .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przyrząd do budowy stelaży do woblerów po ustawieniu maszynki wyginamy konkretny wzór . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Giętara profeska Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Norbert 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mój kombajnt do skręcania oczek,błystek,spinerbajtów i różnych stelaży z drutu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Widać, że siedzisz w obróbce metali, pokrewny mi temat Fajny kombajn mam taki sam ale wykonany troszke gorzej bo na szybko tutaj widać ze troszke to czasu zajeło.Gratuluje profesjonalnego podejscia do tematu.Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Główki jigowe okoniowe malowane oko 3 d trójkątne lusterkujące z przesuniętym oczkiem haka 3,4,5 gram na hakach 6,4,2,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Chyba jest pare moich co mają dojechać niebawem do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Oglądam tę giętarkę i oglądam i zastanawiam się dlaczego czegoś takiego nie mam ? Jest super przyrządem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Przeglądam ten watek od początku no i w końcu moja cierpliwość się skończyła.Apeluję do autora wątku ,żeby nie podpinał się pod czyjeś projekty.Nie znalazłem najmniejszej wzmianki, że znaczna większość projektów które są wystawione w wątku, począwszy od woblerów bezsterowych razem z łamańcem, przez główki trójkątne, po maszynki do kręcenia drutów, nie są pomysłem autora wątku. Wiem o tym ,bo brałem udział w każdym z tych projektów i wiem ile trzeba było włożyć wysiłku i ile lat testów główek trójkątnych, żeby powstała forma idealna.Podpisując się pod tym jako własne jest moim zdaniem co najmniej nie smaczne Kupić gotową formę to nie to samo co zamówić jej wykonanie na swoim projekcie. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociol Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 kopie.hm lata testow trujkatnych glowek hm.jak dla mnie to te trujkatne glowki co sa w sprzedarzy to zostaly skopiowane od glowek lunker city sa kropla w krople identyczne wiec kto sie pod kims podpisuje i kopiuje to sprawa do dyskusji.ja mialem te trujkatne glowki od Darka i sa swietne lepsze od tych phenixow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociol Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 pozatym pierwsze trujkatne glowki bylu 20 lat temu lane na formach do-ita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Mnie stać kupić gotową formę jak mi pasuje jestem w stanie dać kupę kasy np.1000 zł.a na temat główek okoniowych nigdzie nie ma wzmianki że to jest mój projekt a co do innych urządzeń wysyłałem wykonawcy masę zdięć poglądowych i godziny rozmów telefonicznych. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 kopie.hm lata testow trujkatnych glowek hm.jak dla mnie to te trujkatne glowki co sa w sprzedarzy to zostaly skopiowane od glowek lunker city sa kropla w krople identyczne wiec kto sie pod kims podpisuje i kopiuje to sprawa do dyskusji.ja mialem te trujkatne glowki od Darka i sa swietne lepsze od tych phenixowNo właśnie.Główki trójkątne to pojęcie bardzo ogólne, tylko że te są inne .Różnią się od phenixów i od lunkerów i to nie bez przyczyny.Detale w budowie główki były dopracowywane w celu osiągnięcia idealnej pracy główki z przynętą.Dlatego są lepsze od phenixów,od lunker city też. Przyneta na tej główce ma bardziej nieskoordynowane ruchy,mocniej fika w wodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Mnie stać kupić gotową formę a na temat główek okoniowych nigdzie nie ma zmianki że to jest mój projekt a co do innych urządzeń wysyłałem wykonawcy masę zdięć poglądowych i godziny rozmów telefonicznych.Jak to nie na wzmianki. TYTUŁ WĄTKU. Co do zdjęć urządzeń to zdaje się że powstało zupełnie coś innego bardziej usprawnionego i to był pomysł Daniela.Napisałem to co napisałem po obejrzeniu ostatniego zdjęcia główek.Szanowny kolega dostał same gotowe główki bez formy (której i tak nigdy nie dostanie) i wystawia ,pomalowane tylko jako swoje Proponuję zrobić tak powiedzmy ze sliderem Salmo.Dopiero będzie nie miło Edytowane 30 Stycznia 2014 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi