ledar Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Kleniówki osy 3.5 gr.5.5 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Ale natrzaskałeś tego chłopie a tak serio to kawał niezłej roboty. Paletki robisz sam czy kupujesz (gdzie takie sprzedają?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Paletki mam z starych zapasów sam srebrzę barwię chemicznie przecieram itd.w tych małych osach jest trochę więcej pracy ostatniakuleczka mosiężna jest lutowana srebrem kapitalnie sprawdzają się w opadzie. Edytowane 28 Marca 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Błystki opadowe mojego wyrobu 3.5-5.5-7.5 grama . Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Wirujące ogonki z uszkiem z przodu nie obracają się wokół własnej osi podczas prowadzenia, zwłaszcza w nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Wirujące ogonki z uszkiem z przodu nie obracają się wokół własnej osi podczas prowadzenia, zwłaszcza w nurcie?To zależy od korpusu dół rybki musi być cięższy od góry patrząc z przodu przynęty przypomina kształt trójkąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dzięki.Lubię tego typu przynęty, zresztą sam też dla siebie robię podobne.Napisz jakie ryby na nie skusiłeś, fajnie będzie porównać z własnymi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Osobiście okonie i szczupaki czasami kleń moji koledzy mieli sandacza i nawet sum ale go nie wyjął porwał zestaw ,w niedziele idę na ryby z tymi małymi żóto czarnymi przynętami jak coś będzie to zrobię fotki i wstawię na jerka i jeszcze przetestuje te nowe aszchminki delta nr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 U mnie podobnie, głównie okonie i szczupaki, ale miałem na nie również klenie i bolenie, kilka razy miałem też pod nogami brania ścigających ogonek jazi, ale niestety łapały za blaszkę, żadnego nie zaciąłem.Na jesień zrobię sobie cięższe i sprawdzę co się na nie połasi przy rzecznych burtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Nowa kolorystka i mniejsza waga bezsterowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Przynęty z nowej formy jerki będą prezentowane w przyszłym tygodniu matryca jest uniwersalna na bolka ,sandacza ,troć,szczupak itd.Wykonane będą z ołowiu,cyny,i z żywicy ,montowane na dwóch kotwiczkach z możliwością zmiany tylnej kotwiczki na paletkę z krętlikiem i mamy wirujący ogonek.gramatury z ołowiu 7,10,15,20,25,30,35,40,50 z wygrawerowanym moim logiem stelaż z drutu nierdzewnego przez całą dł. przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Pierwsze odlewy z nowej matrycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Uniwersalna przynęta z żywicy poliuretanowej jerk,bezsterowiec,wirujący ogonek dł.6 cm.waga 6,8,10 gr.testowana ,na dwóch kotwiczkach trójzębnych mocniejsza lusterkująca praca po zamontowaniu tylnej kotwiczki z chwostem delikatniejsza lusterkująca praca i ostatnia wersja paletka z krętlikiem łożyskowanym minimalna drgająca akcja przynętypaletka obracając się stabilizuje całość,przynęta uniwersalna o różnych możliwościach na kilka gatunków ryb takich jak okoń.szczupak,boleń,sandacz nawet pstrąg poza tym przynęta jest bardzo trwała. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ledar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) jerki na majowego szczupaka Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Uniwersalna przynęta z żywicy poliuretanowej jerk,bezsterowiec,wirujący ogonek dł.6 cm.waga 6,8,10 gr.testowana ,na dwóch kotwiczkach trójzębnych mocniejsza lusterkująca praca po zamontowaniu tylnej kotwiczki z chwostem delikatniejsza lusterkująca praca i ostatnia wersja paletka z krętlikiem łożyskowanym minimalna drgająca akcja przynętypaletka obracając się stabilizuje całość,przynęta uniwersalna o różnych możliwościach na kilka gatunków ryb takich jak okoń.szczupak,boleń,sandacz.Bezsterowiec,jerk.wirujący ogonek przynęta uniwersalna 6 cm.6,8,10 gr. (2).jpgBezsterowiec,jerk.wirujący ogonek przynęta uniwersalna 6 cm.6,8,10 gr. (3).jpgBezsterowiec,jerk.wirujący ogonek przynęta uniwersalna 6 cm.6,8,10 gr. (4).jpgBezsterowiec,jerk.wirujący ogonek przynęta uniwersalna 6 cm.6,8,10 gr..jpgna fotkach imitacja płotkiDzisiaj rano po śniadaniu testowałem przynęty jestem mile zaskoczony uniwersalnością mojego kilera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Niech ryby ocenią czy to killer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zrobione na gotowo przynęty z żywicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jakie dajesz rozmiary paletek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Do większych roz.2 do mniejszych 0 i1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dzięki.Pytałem, bo zastanawiałem się z czego wynika dobór paletki do korpusu.Widzę, że kierujesz się wielkością przynęty (tak się domyślam) i raczej jej stabilnością przy odpowiednio dobranej paletce.Ja w zeszłym roku trochę się przełamałem i bawiłem się zestawieniami różnych paletek i korpusów przy wirujących ogonka, często dając duże do małych i odwrotnie.Dawało to czasem ciekawe efekty. Trenowałem głównie na okoniach i szczupakach, te drugie fajnie reagowały na mały korpusik z dużą paletką, te pierwsze, jak to okonie, różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Przynęty wykonane są z żywicy z wypełniaczem i odpowiednim obciążeniem na płytką wodę te bez paletki na przednim oczkurobią eski przy tym lekko lusterkując tak na oko po pół metra na boki nagram filmik ta wstawię link. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dzięki.Pytałem, bo zastanawiałem się z czego wynika dobór paletki do korpusu.Widzę, że kierujesz się wielkością przynęty (tak się domyślam) i raczej jej stabilnością przy odpowiednio dobranej paletce.Ja w zeszłym roku trochę się przełamałem i bawiłem się zestawieniami różnych paletek i korpusów przy wirujących ogonka, często dając duże do małych i odwrotnie.Dawało to czasem ciekawe efekty. Trenowałem głównie na okoniach i szczupakach, te drugie fajnie reagowały na mały korpusik z dużą paletką, te pierwsze, jak to okonie, różnie. przed chwilą skończyłem lakierować małe rybki 4 cm.3-4 gr zobaczymy może jakiś kleń lub pstrąg czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 moje maluchy 2,3.4 gr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jak tam te maluszki? Byłeś już z nimi na rybkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 jeszcze nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi