meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meth666 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 ile bym musiał dozbierac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Wysłałem tobie wiadomość na skrzynkę odnośnie Eagle Fish Mark 480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 X-125, albo następca X-135, bajka i niedrogo. Spełni wszystkie Twoje wymagania, wiem, bo używam. Mam X-125 od wielu lat, nie szukam nowego echa, wszystkie moje wymagania spełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Kolego ja w 2004 kupiłem w USA tanie cho do pokazywania głębokości starczyło. Teraz nie kupił bym już nigdy echa do 600 zł bo szkoda kasy. Od dwóch lat mam elite5 i jestem zadowolony choć nie jest to echo jeszcze z wysokiej półki, ale chciało by się coś nowego ! Jeżeli chcesz coś taniego to moim zdaniem lepiej dołożyć kilka złotych i wybrać Lowrance mark 5 nie jest zła jak za taką kasę. Mój kolega posiada właśnie mark 5 i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Chyba, że x-125 kolega bartsiedlce ma rację można kupić używkę w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz2223 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Kolego ja w 2004 kupiłem w USA tanie cho do pokazywania głębokości starczyło. Teraz nie kupił bym już nigdy echa do 600 zł bo szkoda kasy. Od dwóch lat mam elite5 i jestem zadowolony choć nie jest to echo jeszcze z wysokiej półki, ale chciało by się coś nowego ! Jeżeli chcesz coś taniego to moim zdaniem lepiej dołożyć kilka złotych i wybrać Lowrance mark 5 nie jest zła jak za taką kasę. Mój kolega posiada właśnie mark 5 i sobie chwali.Ja bym się tutaj trochę poupierał, boo sam posiadam echo dosyć budżetowe ( chociaz do niedawna cena była troszke wyższa) i póki co nie brakuje mi niczego do tego aby mile spędzić dzień na wodzie.To co trzeba -pokazuje, 8 stopni skali szarości na tle podobnych echo sond naprawdę robi robotę.Do tego temperatura,napięcie,dwa stożki i jak na tę wielkośc przyzwoita rozdzielczosć.. Mówie o garminie 150 , zresztą nie ja sam używam i chwale.. Chociaż zanim wybrałem właśnie ją porównywałem z reszta urządzen w podobnej klasie cenowej i mysle,że to jest dobry kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Lukasz garmina nigdy nie widziałem w akcji. Zapewne nie odbiega od innych. To też trochę kwestia przezwyczajenia może do samej marki? powoduje to, że ludzie innych nie widzą. Ja mogę powiedzieć tylko to czego doświadczyłem a mianowicie chodzi mi o to,że moje echo te pierwsze dosyć tanie nadawało się tylo do pomiaru głębokości. To było jakiś czas temu a technika idzie do przodu więc echa z dnia dzisiejszego nie można porównywać z echami z tamtych lat i za tą kasę. Ten garmin napewno jest o kilka klas lepszy od mojego pierwszego echa. Uważam jednak że mark 5 jest dobrym echem na początek za dobre pieniądze no i o przyzwoitych parametrach. Dzisiaj na rynku jest tyle tego,że każdy znajdzie coś dla siebie i będzie zadowolony. Nikt mi też nie powie że nie prawdą jest iż w miarę jedzenia apetyt rośnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Panowie wchodze w temat z ważnym dla mine pytaniem. Czy warto z mojego punktu widzenia inwestowac w mark 5x pro, czy wystarczy mi zwykła mark 5x. Łowię tylko na Nawrwi i zbiornikach typu Gnojno, czy nieduże mazurskie jeziora. Czytałem opinie, że nie warto, ale spotkałem się też z kilkoma zachwalającymi dwa stożki w pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meth666 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Proponowałbym bym Ci Lowrance Elite 4X , teraz w jednym ze sklepów jest zajebista promocja na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Mocno przemawia do mnie wielkość wyświetlacza w 5x, ale...który to sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DP Fishing Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Ja mam Lowrance X4pro i jak na początek to jestem zadowolony. Widać czy dno jest twarde czy miękkie, łuki ryb też. Mi wystarcza. Oczywiście echosonada z kolorowym większym ekranem jest czytelniesza. Szkoda tylko że niema gps. Tak naprawde bez echosondy na nieznanym akwenie trudno połowić zwłasza sandacza. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 http://www.jula.pl/wypoczynek/echosondy-i-kompasy/echosonda/ Model X4 za 379,00 zl , Elite 4 x kolorowa za 719,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Niech ktoś podpowie tylko czy warto w 'pro' inwestować ofertę juli już przewertowałem No i doszedł kolejny dylemat, dzięki elite 4, czy mark 5, 5pro ? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) mnie bardziej przekonuje elite 4 color, naczytałem się troszkę na forach i sklepach internetowych z US,problemy z zawieszaniem i błędy we wskazywaniu głębokości przez ,,marka 5 pro" były częstym problemem,wspominali też o problemach z odczytem przy szybszym trollingu, mogę tylko zgadywać ... 6km/h?jak ktoś już miał echo, wie z czym to się je, to nie ma stracha, odłączy, włączy, wyjmie, włoży co trzebaale mnie by zalewały zimne poty jak by się nagle zaczęło coś wieszać i wydziwiać Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Te sprawy nie zmieniaja sie jak widze pomimo uplywu czasu. A wybierz mnie co ja mam kupic...Obawiam sie, ze z tego wyjscia nie ma...patowa sytuacja...chcialabym a boje sie...Autorytety sprzedajacy sprzet, obawiam sie ze, tak jak zreszta wszyscy inni, nie siedzacy w skorze zainteresowanego, nie beda w stanie pomoc.A juz chyba najgorszym doradca sa tzw. opinie wziete ze sieci ogolnorozumianej...gwarantuja jedno - pomoc w znalezieniu czarnej strony wszystkiego... Wyjscie jest 1no- trzeba cos wybrac zeby w koncu miec wlasne spostrzezenia. Te spostrzezenia pozwola wyrobic sobie poglad na temat: co mnie osobiscie jest potrzebne, ile jestem w stanie na to wydac i co to mi ma dac w zamian.Trzeba po prostu miec jakis wlasny system wartosci i w koncowym rozrachunku nim sie kierowac. Zawsze istnieje jakas mozliwosc nie trafienia, w tym przypadku, no coz....to nie jest wydatek typu samochod czy mieszkanie. Aczkolwiek wszystkie te sprawy maja wspolne rozwiazanie - kto kupuje przesadnie tanio kupuje 2 razy... Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Co do treści wyłowionych z sieci, jeżeli tu na forum, w innych tematach chłopaki piszą o tym samym problemie co w komenatarzach na bass'ie, cabelasie i na innych forach, to mimo bladego pojęcia o sondach, uważam że fakt ten również warto odnotować.Jako zainteresowany, przymierzając się do zakupu sondy również brałem pod uwagę elite-4x i mark5 pro,już postanowiłem że jak nadaży się okazja będzie to właśnie elite Pozdrawiam,Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) WitamDo tej pory użytkowałem HUMMINBIRDa PiranhaMAX 220 i mi wystarczał.Co w tej chwili warto kupić, by powiedzieć: " łaaaaał..., to jest to"Tak w okolicach tysiaka, może półtora. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 żeby powiedzieć wooow to ten tysiak musiałby być w euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Elite 7HDI proponuję i będzie tysiak euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie miałem SI więc nie wiem, ale ze wszystkich innych bajerów które są w echosondach (w tym DI) najbardziej użyteczna dla mnie jest możliwość nagrywania logów i robienia własnych map. Na DI widać rzeczywiście lepiej niż na zwykłym stożku, ale nie przekłada się to na wyniki, natomiast poruszanie się po dobrze zmapowanych miejscówkach jak najbardziej tak.Za tysiaka lub ciut więcej da się kupić coś z logowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 np Mark 4 HDI ok 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie wiem czy dobrze rozumię.Mark 4 od Elite 4 różni się kolorowym ekranem.Moje pytanie jest takie:Czy kolorowy wyświetlacz jest krokiem milowym w echosondownictwie, czy to tylko szpan bajer?Czy w codziennym użytkowani lepiej sprawdza się cz-b czy kolorowy telewizorek?Na którym więcej, wyraźniej, lepiej widać? Bo reszta to chyba to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Na kolorku lepiej. Wyraźniej widać wszelkie niuanse. Wiadome, że nie jest najważniejszy. Rozdzielczość w pionie, moc sygnału, wielkość ekranu nadal rządzą. Ale miałem ze 3-4 z black and white a teraz drugą z kolorkiem i nie zamierzam wracać do przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 No i mapy batymetryczne też lepiej w kolorze oglądać, ale kluczowa kwestia to to nie jest, na cz-b też się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radek gliwice Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ja osobiście posiadam x4 i jestem zadowolony.To co chce widzę i wystarczy , a jeśli chce się kupić coś fajnego to sporo trzeba dorzucić.Używane echo jak najbardziej bym kupił moim zdaniem jest to lepsza opcja.Jedyne co mnie frustruje przy x4 to brak gps . Jeśli to mają być początki to moim zdaniem nie ma sensu kupować drogiego echo chyba , że ktoś lubi takie rzeczy posiadać. Na tym sprzęcie trzeba się troszkę znać , aby umieć odczytać obraz nie wystarczy zakup drogiego sprzętu , ale do wszystkiego trzeba samemu dojrzeć i zdecydować się na to co chce się mieć .Tani sprzęt zawsze szybko idzie sprzedać i wymienić na droższy więc ryzyka żadnego nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi