meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pike1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ta pierwsza echosonda. to niekiedy kilka dobrych lat. Ja też mam tą pierwszą, sprawuje się ok., śmigam z nią chyba już ósmy sezon ( Eagle 480). Oczywiście ładuję na czas, w zimię rownież używam na lodzie, fajna zabawa jak "coś" podchodzi do oblanki parę razy i dopiero zmiana tempa powoduje branie. Także zastanów się czy echosonda jest Ci potrzebna i jeżeli stwierdzisz, że jest potrzebna, to kup sprawdzoną markę. I jeszcze jedno echo uzależnia musisz to wziąć po uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ta pierwsza echosonda. to niekiedy kilka dobrych lat. Ja też mam tą pierwszą, sprawuje się ok., śmigam z nią chyba już ósmy sezon ( Eagle 480). Oczywiście ładuję na czas, w zimię rownież używam na lodzie, fajna zabawa jak "coś" podchodzi do oblanki parę razy i dopiero zmiana tempa powoduje branie. Także zastanów się czy echosonda jest Ci potrzebna i jeżeli stwierdzisz, że jest potrzebna, to kup sprawdzoną markę. I jeszcze jedno echo uzależnia musisz to wziąć po uwagę. Zgadzam się z tą opinią na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaS 1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Do tego potrzebujesz cover i uchwyt do mocowania przetwornika. Ja bym wybrał jednak w tej cenie Elite 3. Wieksza rozdzielczość i kolor. 2 częstotliwości do tego .Tylko ekran 0,5 cala mniejszy.I zestaw ze wszystkim możesz za 8 stówek kupić. A tutaj masz 680,00. A gdzie cover i sztyca? http://allegro.pl/echosonda-lowrance-elite-3x-83-200-w-zestawie-i4889950656.html http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/elektronika-lodziowa/echosondy-kompasy-oraz-morskie-radioaparaty/echosonda-953150/Ta z juli to pełny zestaw z przetwornikiem? Bo w opisie w zestawie szybkozłączka i kabel zasialania, długość kabla do czujnika 6m... ? Wie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Trzeba by było podjechać i obadać. Te ich opisy są fatalne. Postaram się jutro zajrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandokan Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ten cover to tylko taka torba z podstawą czy coś jeszcze?Jakiej marki stosujecie ładowarki do aku, czy ta wymieniona przeze mnie jest ok?Do tego potrzebujesz cover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Torba z podstawką w której umieścisz aku a nawet dwa można zmieścić. Ma wyjście do ładowania. Można coś rzeźbić np.ze skrzynki narzędziowej. ale moim zdaniem nie ma sensu. Ważne, aby mieć nakładkę na ekran z plastiku. Ja mam pewnie z 10 lat ładowarkę polskiej firmy Tatarek czy Tatarex i jest OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandokan Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Po doradzeniu kolegi godski ładowarka do zestawu będzie Tatarek 12LA 6/12/1,5 (T625) - "Przeznaczona do ładowania akumulatorów żelowych 6V/4÷12Ah, oraz 12V/3,3÷20Ah" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam przymierzamy się z ojcem do zakupu echo. Coś tam poczytałem poszukałem i poza bólem głowy niewiele wywnioskowałem Na razie mam takie typy : Hummibird Fishfinder 596 Cx HD DI 1500plnLOWRANCE ELITE 4x CHIRP 1400 zestawRAYMARINE DRAGONFLY 4PRO 1400pln Do pierwszej i trzeciej trzeba chyba dokupić aku i uchwyt co daje ok 150pln dodatkowo Czy coć innego to tych 1700 wartego kupię. Raczej kolor. chyba że używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 przy Lowrance Elite 4 Chirp sprawdź jaki ma przetwornik bo trafiają się z przetwornikiem 83/200 a ten nie obsłuży DSI, do tego potrębujesz przetwornika 83/200/455/800 lub 50/200/455/800 (ten drugi bardziej na morze). Koszt przetwornika to dobre kilkaset złotych więc warto się upewnić z jakim kupujesz. I tego Lowrance widziałem w zestawie za trochę mniej, ale to już szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Na morzu nie łowię http://allegro.pl/echosonda-lowrance-elite-4x-chirp-super-zestaw-i5511829560.html coś takiego ? Nie wiesz jak się sprawdza 4.3 cala ekran bo piszą że mały ale 5" to żadna różnica prawie a na większy już kasy sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) miałem do tej pory 4" i było ok ale tylko echo bez GPS i DSI, pływałem też na 5" i 7" kolor, oczywiście większy zwykle lepszy szczególnie jak używasz dwóch lub trzech okien, np. GPS i echo równocześnie.Wtedy im więcej miejsce na ekranie tym dokładniej zobaczysz to co w poszczególnych oknach jest wyświetlane. Napisz czym kierowałeś się, oprócz ceny w wyborze echa Edytowane 10 Lipca 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Czym się kierowałem ? Hmm ceną i tym co mogę kupić dobrego w tej cenie. Tym żeby dwa stożki miała bo nie gdzie pływał będę łódkę dopiero rok mam. Gps mi w sumie nie potrzebny. Kolorowy display . Hummibird miał 5cali display i rozdziałkę dużą i moc. A dragonfly jako ostatecznoć choć bajer z wyświetlanie na telefonie jest . Tak naprawdę to sam nie wiem co kupić a te mi tak jakoś wpadły w oko. Patrzyłem za używka jakąś wyższy model ale jakieś same stare modele są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 teraz całkiem fajną odertę ma garmin.ważna w ekranie echo jest rozdzielczość,ważny pobór prądu zarówno w trybie pracy jak i na stand by,gps niby nie potrzebny na znanych zbiornikach ale waypointy wbite w ulubionych miejscach ułatwiają dotarcie kiedy mgła na wodzie jest taka że ledwo widać dziób łodzi,zdecydowanie kolor - łatwiej czyta się to co pokazuje ekran,nie znam echo które miały by jeden stożek (może nie szukałem tego specjalnie),i co dla mnie jest istotne wielkość samego przetwornika....czasem lepiej jest dodać 3 stówki i kupić coś lepszego niż zrobić "a bo wystarczy".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 W dziale sprzedam mam HDS-a 5 gen 2. Jedno z najlepszych ech z 5 calowym ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek60 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Witam Nie zakładam nowego wątku a też szukam nowego echa cena do ok. 2tys. Do tej pory używałem Pirani Max 20.Mógłby ktoś z szanownych kolegów podać coś konkretnego do szukania głównie sandacza na ZZ .?Nie orientuje się co oznaczają i czym się różnią HDI od HD DI ,DSI ,CHIRP i innych pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Sławek, pogadaj z Andrzejem @Godski, jak jesteś z Wawy to masz blisko do Janek, jak jeszcze ma HDS5, to pewnie się dogadacie. http://jerkbait.pl/topic/60150-s-echosond%C4%99-lowrance-hds-5-gen2-w-stanie-bardzo-dobrym/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 s4mo Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Witam kolegów po kijuMam nadzieję że to dobry dział i że znajdę tu pomoc.Mam pytanie :Zamierzam kupić echosondę.1) Opłaca się albo czy warto kupować używaną?2) Ktoś mi wytłumaczy na co zwracać uwagę by nie wydać pieniędzy w błoto?3) Ile trzeba wydać na pierwszą echosondę? Wiem że można wydać 100zł i można wydać 10 tyś. Tylko czy jak dla początkującego potrzebna jest echo z górnej półki ?4) Ktoś wytłumaczy mi dokładnie albo wskaże instrukcję jak dla cepa jak czytać echosondę?Mniej więcej coś tam wiem i coś tam czytałem ale wszystkie poradniki jakie są to dla ludzi co mają już jakieś doświadczenie. Moje doświadczenie kończy się na tym że jadę ze znajomym który już ma wszystko ustawione i nic nie powie więcej (bo pewnie sam nic więcej nie wie). Więc może jakiś poradnik ?Z góry dziękuję za pomoc. Połamania... Edytowane 24 Października 2015 przez Woytec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Słuchaj w zasadzie to wszystkie odpowiedzi znajdziesz na stronach portalu. Czy warto używanym kupować? Zależy... Z jednej strony gwarancja a z drugiej lepsza cena... Na początek polecają wszyscy lowerance mark 5x pro... Poszukaj. Poczytaj... Ja kupiłem właśnie takie echo i po 2 miesiącach zmieniłem na elite 5 hdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Nigdzie nie znajdziesz pełnego kompendium wiedzy na ten temat. Proponuję abyś znalazł kogoś "kumatego" poprosił aby poświęcił trochę czasu na wytłumaczenie tego co widzicie na ekranie. Myślę, że 3-4 godziny z kimś obytym rozjaśni twoją niewiedzę. Używka? Czemu nie, ważne jest aby było z pewnego źródła. Albo jakieś echo które już znasz albo chociaż od kogoś kto udzieli gwarancji nawet rozruchowej. Edytowane 24 Października 2015 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 http://jerkbait.pl/topic/16202-jak-czyta%C4%87-obraz-echosondy/ jak coś będę we Wrocku 21 i 22 listopada, mogę wziąć echosonde (nawet dwie różne) i pokaże Ci co i jak (na tyle co sam używam), załatw tylko łódkę na jakimś akweniejak coś pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_moto Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Kolego mam i polecam lowerance mark 5x pro , kupiłem tu na giełdzie ( używkę 7-miesięczną ) jestem mega zadowolony . Początki w czytaniu doprowadzały mnie do szewskiej pasji ( nie jestem z elektroniką za pan brat ). Kolega raz, drugi wytłumaczył i jest ok . Przydatna bardzo przy szukania spadów .Przedmówca Wuran oferuje Ci pomoc, skorzystaj na 100 % będzie łatwiej zrozumieć o co w tym wszystkim biega .Pamiętaj nowe to nowe ( gwarancja ) Powodzenia w zakupie . Edytowane 24 Października 2015 przez marek_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 s4mo Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dzięki chłopaki za info. Odezwę sie do Was po weekendzie. Wuran dzięki za propozycje. Myśle ze możemy wyskoczyć. Postaram sie załatwić łódkę to poplywamy. Może uda sie tez coś złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pipczento2002 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Na początek polecałbym raczej echo przynajmniej ze średniej półki. Dużo więcej widać i łatwiej "załapać" o co w tym wszystkim chodzi. To, czy to będzie używka czy nówka zależy od Ciebie, jeżeli używka to z pewnego źródła, bo ewentualne usterki i ich usunięcie może przekroczyć wartość nowej. Później, paradoksalnie możesz kupić tańsze echo, bo już wiesz, o co w tym wszystkim biega. Ja kupiłem na początek tanie echo i uważam, że był to błąd. Niewiele widziałem i niewiele się nauczyłem. Teraz mam dobre echo i niezłe wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Na używane wiele lat uważaj. Przetwornik podobno traci właściwości po latach użytkowania. Zużywa się.Ktoś może potwierdzić tą informację na 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Na używane wiele lat uważaj. Przetwornik podobno traci właściwości po latach użytkowania. Zużywa się.Ktoś może potwierdzić tą informację na 100%?Ja używałem 3 sezony (może nie bardzo intensywnie) i nie widziałem jakieś różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi