meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Przy jakich prędkościach Wasze echa gubią sygnałMój Garmin 151 już przy 5 km się zawiesza, jak zwolnię sygnał powraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 HDS 5 gen 2 działał do 35 km/h. I to na zwykłym uchwycie.Prawdopodobnie przetwornik za wysoko albo zakłócenia ze śruby. Jaki silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 HDS 5 zbierał spokojnie dane przy 35-37 km/hHDS 5 gen 2 zbiera i 50 km/h - a zgodnie z informacjami zbierają dane do 80 km/h.gubienie sygnału może być spowodowane "wychodzeniem" przetwornika z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 spalinowy, ale to chyba nie ma znaczeniaWydaje mi się że ta półka cenowa tak może ma? Pływam po rzece i przy niżówce koniecznie potrzebuję wiedzieć jaka jest głębokość.Zdarzało mi się wpływać na zapiaszczony nasyp, że aż stopę wyrzucało z wody, tak więc trzeba będzie pomyśleć nad innym echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) spalinowy, ale to chyba nie ma znaczeniaWydaje mi się że ta półka cenowa tak może ma? Pływam po rzece i przy niżówce koniecznie potrzebuję wiedzieć jaka jest głębokość.Zdarzało mi się wpływać na zapiaszczony nasyp, że aż stopę wyrzucało z wody, tak więc trzeba będzie pomyśleć nad innym echoJak spalina to bankowo źle ustawiony przetwornik. Wychodzi z wody. Klasa echa nie ma nic do tego. Edytowane 20 Lutego 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie wydaje mi się, ale sprawdzę to przy najbliższej okazjiDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jak spalina to bankowo źle ustawiony przetwornik. Wychodzi z wody. Klasa echa nie ma nic do tego.Lub przetwornik jest źle ustawionu kątowo i pojawia się kawitacja. Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Są niestety przetworniki (Humminbird XHS 9 HDSI 180 T) które nawet dobrze ustawione tracą sygnał powyżej 25km/h. Długo kombinowałem z ustawieniem, dopiero zgłębiając temat trafiłem na fora z za wody gdzie wyczytałem, że ten typ tak ma i aby temat załatwić należy zamontować drugi do szybkiego pływania (Humminbird XNT 9 20). Teraz około 60km/h i sygnał jest cały czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Niestety nie mogę potwierdzić aby XHS 9 HDSI 180T tracił sygnał już przy 25 km/h. Nie pływałem bardzo szybko ale te 45 km/h pływam. Zarówno na przypadkowych łodziach w Norwegii (zawsze zabieram swoje echo) jak i na mojej własnej łodzi. Mam dwa takie przetworniki i każdy do 45 km/h pracuje bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Niestety nie mogę potwierdzić aby XHS 9 HDSI 180T tracił sygnał już przy 25 km/h. Nie pływałem bardzo szybko ale te 45 km/h pływam. Zarówno na przypadkowych łodziach w Norwegii (zawsze zabieram swoje echo) jak i na mojej własnej łodzi. Mam dwa takie przetworniki i każdy do 45 km/h pracuje bez zarzutu.Jeżeli masz je przymocowane do przenośnego uchwytu, to możesz wsadzić głębiej; jeżeli do uchwytu "fabrycznego" łódki to dużego pola manewru nie ma Do tego jak idzie za głęboko ( owszem czyta) ale strasznie chlapie od tyłu. Tak jest u mnie na Busterze. Edytowane 21 Lutego 2016 przez wilk325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jeden jest zamocowany na stałe na uchwycie fabrycznym a drugi faktycznie na takim teleskopowym. Może to kształt kadłuba powoduje, że generowane są zakłócenia uniemożliwiające odczyt przy większych prędkościach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Garmin 201Dv czyta przy 50km/h(tyle pływa moja łajba).Ale na łachy i tym podobne historie trzeba i tak uważać bo przetwornik jest z tyłu .Acha u mnie jest w fabrycznym miejscu łodzi i chlapie straszliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Może to kształt kadłuba powoduje, że generowane są zakłócenia uniemożliwiające odczyt przy większych prędkościach ? Może tak być, dlatego skorzystałem z takiego rozwiązania i teraz jest super:) Potrzebny jest tylko dodatkowo niestety kabel: Humminbird AS SI DB Y Cable Edytowane 21 Lutego 2016 przez wilk325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pan bubu 1 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Chyba nie ma sensu zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Posiadam takie ustrojstwo Humminbird Smartcast RF -25 zakładany na wędkę. Cud techniki to to nie jest ale głębokość i jakieś tam rybki pokazuje . Problem w tym że rozwalił mi się sonar . Ktoś wie gdzie mogę go dokupić ? Tego modelu echosondy dawno już nie sprzedają . A może ktoś ma na zbyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Ebay tam zacznij poszukiwania bądź sprawdź katalog norma czy maja w sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Panowie i mnie dopadło... Nosze sie z zamiarem kupna ale nie wiem czy Garmin Fushfinder 350c, czy Loweance Elite-3x? Ceny w pełnych zestawach podobne 350c-940pln, Elite-3x 900pln? Ktora polecacie i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Elite 4 z gps za 1300 w juli Chyba, że nie potrzebujesz map/logów do tworzenia własnych map ze względu na sposób użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 michaex podrzuć link jak mozesz bo jestem zielony w temacie, a Elite 4 jest w juli kilka ale żadna nie kosztuje 1300, czy 1299pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A co myślicie o echu z drugiej ręki? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Można trafić perełkę ale i straszne g...no. Wszystko zależy od kogo się to bierze. Najlepiej echo do kogoś kogo znasz albo chociaż do kogo masz zaufanie. Nawet kilkudniowa gwarancja rozruchowa z możliwością zwrotu świadczy o tym, że echo jeszcze długo popracuje. Fajną opcję ma Humminbird - licznik czasu pracy, którego nie da się skasować ( może w serwisie ?), to pozwala na ocenę ile faktycznie echo u kogoś hulało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Taki liczniki posiadania kazdy model czy tylko wybrane. ? Gwarancja sprzętu odnosi się jakoś do czasu pracy czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 W zasadzie wszystkie Humminbirdy maja licznik czasu pracy [ nie trafiłem takiej która by nie miała]. Nie ma on nic wspólnego z gwarancją. To daje tylko pogląd ile czasu ktoś używał tej konkretnej echosondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Jasne , z ciekawości pytam. Dobry gadżet. Z innej beczki dodam że np Hilti co robi narzędzia wstawia elektronikę która po przepracowanych x moto godzin wymusza na użytkowniku odesłania narzędzia do serwisu na przymusowy przegląd Edytowane 10 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Off top.Hilti daje dożywotnią gwarancję? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 michaex podrzuć link jak mozesz bo jestem zielony w temacie, a Elite 4 jest w juli kilka ale żadna nie kosztuje 1300, czy 1299pln http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/elektronika-lodziowa/echosondy-kompasy-oraz-morskie-radioaparaty/echosonda-ploter-953160/ Na chwilę obecną dostępność tylko w Gliwicach z tego co widzę. Mój błąd, to nie elite 4 tylko model na ten rok - hook 4. Tylko zweryfikuj dla całkowitej pewności, że nic się nie zmieniło i tak jak w poprzednich modelach ma slot kart sd i można nagrywać pełne logi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi