meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A co myślicie o echu z drugiej ręki? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalkamiałem jedno takie i nie było źle, jedno moje które kupiłem jako nowe też znalazło właściciela. Teraz jest mnóstwo tanich echosond, nowe za 500-600 złotych, za trochę ponad 700 zł kolorowe z GPS, dlatego ważne czego szukasz i czego oczekujesz od echa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Ogólnie to ja mam jedno echo(garmin 100 za 240 cebulaków) ale szukam czegoś z gps i min. 5 cali ekran. Pierwszy sezon z echo za mną (właściwie pół) i jakoś teraz nie wyobrażam sobie pływania po jeziorze 170ha bez pykadełka. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 5 cali - o ile nie chcesz robić swoich map a tylko zaznaczać miejscówki to z tanich nowości Striker 5dv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Bardziej myślałem o używanym lcx ie. Ewentualnie jakieś klony. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 A co powiecie o Garminie Striker 4dv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 A co powiecie o Garminie Striker 4dv?tanie kolorowe echo z GPS, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 tanie kolorowe echo z GPS,No i to by było na tyle [emoji39] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 No zgadza sie-tanie kolorowe echo z gps, a czy w tej kwocie(mam pełny komplet za 1200pln) jest cos lepszego albo konkurencyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 co znaczy pełen komplet? za kwotę 1100 zł lub mniej masz echosondę z przetwornikiem dv i GPSKażdy producent daje troszkę inny sprzęt, gdyby zawsze było to samo to nie miałbyś wyboru. Aby było coś konkurencyjnego musisz postawić wymagania, inaczej to co dla jednego będzie przewagą dla innego będzie nic nie znaczącą funkcją. To jak z samochodami, każdy ma 4 koła i kierownicę ale jakoś nie wszyscy jeździmy fiatami multipla mimo, że ta ma 6 miejsc siedzących gdy większość osobówek tylko 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 wuran za 1200pln mam: echo,akumulator, ładowarkę, torbę i uchwyt do przetwornika. Nie znam sie kompletnie na tym poza tym, ze wiem do czego przyda mi sie gps i fajnie wyglada ta technologia chirp. Zapytam moze w takim razie inaczej: co wybrać w kwocie 1000-1200pln(chodzi mi o pełen kompletne z aku, ładowarka, torba itd)jako pierwsze echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) dodatek w postaci torby uchwytu, ładowarki i aku to 200-300 zł, szukasz więc echosondy w cenie do 800-1000 złGarmin 350C- 5 cali - nie ma GPSGarmin Striker 4dv - jest GPS ale nie zrobisz swojej mapy i nie wgrasz mapy, ma ChirpRaymarine 4DV - nie ma GPS, ma ChirpLowrance Hook 4x - nie ma GPS, ma Chirp na Humminbirdzie się niezbyt znam to nie pomogę Edytowane 12 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Czyli chcąc miec gps nawet taki podstawowy zeby tylko zaznaczać miejscówki najlepiej wychodzi ten striker 4dv pytanie czy ten chirp jest rzeczywiście przydatny i potrzebny, czy to tylko bajer na 5 min zabawy? Ktora z podanych przez Ciebie w takim razie poleciłbyś na pierwsze echo? Czy ten okrojony gps w 4dv ma w ogole sens? A co sadzisz o Mark-4? Mozna ja teraz znaleźć na prawde w dobrych pieniądzach(ok 700pln) tylko trzeba troche poszukać... Edytowane 12 Marca 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 okrojony GPS ma sens, zaznaczasz miejscówki i to się przydaje no i każde wymienione przeze mnie echo jest kolorowe4 cale i GPS to mało ergonomiczne rozwiązanie,Mark 4 był w Juli za 500 zł, ale z przetwornikiem 83/200, aby była to fajna oferta to musi mieć przetwornik 83/200/455/800. Te super oferty za 700 zł to pewnie Allegro gdzie ludzie wyprzedają te kupione w Juli za 500.Zapomnij o dokupieniu samego przetwornika bo i tak wyjdzie Ci łącznie z 1000 zł o ile echo kupisz za 500zł Zostaje wg mnie wybór pomiędzy Striker 4dv albo Garmin 350c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dokladnie, te Mark-4 sa najcześciej sprzedawane z przetwornikami 83/200, a poza tym jak rozumiem w dzisiejszych czasach kupno czarno-białej echosondy mija sie trochę z celem(?)Ewentualnie pozostaje pewnie opcja dołożenia do Elite/Hook 4, zgadza sie? Co do samego gps to zawsze szczegółowa mapę mozna odpalić w jakies nawigacji offline na tel z Androidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrus19835 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Witam mam zamiar zakupic na nowy sezon echosonde i wpadl mi w oko ten model humminbird fishfinder 535x czy warto??Dodam ze to bedzie moja pierwsza echosonda Edytowane 13 Marca 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Szczegółową mapę... batymetryczną? Tylko skąd taką wziąć? Myślę, że poza wygodą posiadania wszystkiego w jednym urządzeniu właśnie brak dostępności gotowych, szczegółowych map jest powodem dużego zainteresowania tworzeniem swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dokladnie, te Mark-4 sa najcześciej sprzedawane z przetwornikami 83/200, a poza tym jak rozumiem w dzisiejszych czasach kupno czarno-białej echosondy mija sie trochę z celem(?)Ewentualnie pozostaje pewnie opcja dołożenia do Elite/Hook 4, zgadza sie? Co do samego gps to zawsze szczegółowa mapę mozna odpalić w jakies nawigacji offline na tel z AndroidemPolecam osmand nautical na andka używałem cały sezon i jest ok ... no może dokładność lokalizacji jest dość niska (w porównaniu do plotera ) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Szczegółową mapę... batymetryczną? Tylko skąd taką wziąć? Myślę, że poza wygodą posiadania wszystkiego w jednym urządzeniu właśnie brak dostępności gotowych, szczegółowych map jest powodem dużego zainteresowania tworzeniem swoich.Mapy np. AutoChart, są dostępne w necie za darmo tylko jest mały szkopuł niewiele osób robi takie mapy(i udostępnia) więc do dyspozycji mamy tylko batymetrie największych jezior i zaporówek np. sandaczowej mekki[emoji39] -Zalewu Zegrzyńskiego Nick Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu TapatalkaPrzynajmniej tak było jak kiedyś sam szukałem Edytowane 13 Marca 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Prosiłbym o pomoc w wyborze echa Co musi mieć moje echo ? 1-ekran 5 -7 cali z przewaga na 7 2- kolorowy monitor3-GPS4-Lowrance lub Humminbird Bede plywal po -starorzeczach,,rzeki Narew ,Bug Wisla ,Zalew Zeg. głębokość max 15-20m ,Bede łowił spod lodu Bede pływał za sumem verticalnie W gre wchodzi tez zakup w USA -warunek nie moze mięć blokady regionalnej ew jesli można będzie ja usunąć to i owszem, moze być taka opcja Może być używka Przedział cenowy za same echo - 2-tys zl - jesli sie da -)) Edytowane 13 Marca 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Szczerze mowiac nie interesowałem sie jeszcze żadnym gpsem ani mapami na androida ale nie zakładałem nawet ze ich nie ma bo na androida jest chyba wszystko...Co do samej echosondy, to rozumiem ze warto jednak troche dołożyć i kupic elite/hook 4 z możliwością tworzenia własnych map? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 1.osmAnd Nautical to nie mapy batymetryczne tylko nautyczne(widać np. szlaki wodne)2.chcesz robić mapy batymetryczne= ekran> 5 cali Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Prosiłbym o pomoc w wyborze echa Co musi mieć moje echo ? 1-ekran 5 -7 cali z przewaga na 7 2- kolorowy monitor3-GPS4-Lowrance lub Humminbird Bede plywal po -starorzeczach,,rzeki Narew ,Bug Wisla ,Zalew Zeg. głębokość max 15-20m ,Bede łowił spod lodu Bede pływał za sumem verticalnie W gre wchodzi tez zakup w USA -warunek nie moze mięć blokady regionalnej ew jesli można będzie ja usunąć to i owszem, moze być taka opcja Może być używka Przedział cenowy za same echo - 2-tys zl - jesli sie da -))Elite 7 bo HDS a w tych pieniądzach chyba nie dorwiesz. A o zakupach w US to sobie poczytaj na forum. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Marca 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ale co mam czytać o zakupach .?Kupuje w USA ,ot cala dla mnie filozofia w tym temacie.Chyba ze jest cos o czym powinienem wiedzieć a nie wiem a Ty wiesz . Ważniejszy dla mnie aspekt to które elite 7 -,hds.hdi,chrip z jakim przetwornikiem i czy one maja blokadę regionalna Mikolaj a jaka masz Elite 7? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 coma Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 A na przykład poczytaj sobie co to geofencing w echosondach z GPS zza wielkiej wody. http://jerkbait.pl/topic/19195-echosonda-kupiona-w-usa-–-blokada/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za linka ,wcześniej nie znalazłem tego . edycja: Czyli z tego tematu wychodzi na to, ze wszystkie echa Elite ,ogólnie wszystkie ze stajni Lowrance z GPS maja blokady. ale do obejścia -) Ciekawe jak jest z blokada u Humminbirda Edytowane 13 Marca 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi