meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 miałem HDS 5 pierwszej generacji. sprzedałem koledze właśnie z uwagi na niby szybszy procesor bo miał obsługiwać mapy 3D. po zrobieniu mapek i załadowaniu do pierwszej generacji i do drugiej na prawdę ciężko zauważyć różnicę w szybkości. różnice są w sofcie ale też do zwykłego używania nie zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZIKU Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 witamco powiecie o echosondach Raymarine Dragonfly?,proszę o opinie użytkowników.poszukuję echosondy do ok 1500zł co poleciciepozdro ZIKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaniePrezesie1 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam.Jaką echosondę wybrać:Humminbird Helix 7 DI SI GPS czy Garmin echoMap CHIRP Side Vu Down Vu? Garmin ma możliwość tworzenia map do Huminbirda trzeba dokupić program.Cenowo - podobnie.Garmin= Humminbird + program. Proszę o radę.PozdrawiamJK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) witamco powiecie o echosondach Raymarine Dragonfly?,proszę o opinie użytkowników.poszukuję echosondy do ok 1500zł co poleciciepozdro ZIKU poszukaj Garmin 350C, sa do kupienia w cenie do 700 zł, 5 cali i kolor. Nie piszesz co potrzebujesz od echosondy więc trudno coś doradzać Edytowane 12 Maja 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam.Jaką echosondę wybrać:Humminbird Helix 7 DI SI GPS czy Garmin echoMap CHIRP Side Vu Down Vu? Garmin ma możliwość tworzenia map do Huminbirda trzeba dokupić program.Cenowo - podobnie.Garmin= Humminbird + program. Proszę o radę.PozdrawiamJK ten Garmin to 71SV czy 72SV? bo cenowo to różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 A co myślicie o tej ? Szukam czegoś do namierzenia drobnicy i górek ... tylko ! Echosonda Lowrance Elite 3x 83/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drzazga Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 witamco powiecie o echosondach Raymarine Dragonfly?,proszę o opinie użytkowników.poszukuję echosondy do ok 1500zł co poleciciepozdro ZIKU Witaj ZIKUJestem nowy na forum, ale nie nowy w branży Na co dzień sprzedaję elektronikę wędkarską i sporo napływałem się w życiu z róznym sprzętem zarówno po słodkich jak i słonych wodach. Dragonfly jest w tej chwili najciekawszą pozycją na rynku w przedziale cenowym o którym piszesz. Oczywiście to moja subiektywna ocena. W tej chwili pływam z Dragonfly 7, choć miałem wcześniej 4Pro i 5Pro. W cenie 1549zł masz echo z chirpem, rewelacyjnym DownVision, GPS z podstawowymi mapami i Wi-Fi dzieki któremu możesz też odtwarzać obraz z echo np. na telefonie lub tablecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Panowie od jakiej półki cenowej echosondy pokazują opuszczaną przynętę do wody? Edytowane 16 Maja 2016 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Jak źle ustawisz to i hds ci nie pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 To może zapytam inaczej. Czy dobrze ustawiony Garmin 350c juz pokaże przynętę w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 każda echosonda prawidłowo ustawiona pokaże mormyszkę wielkości łepka szpilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Obecnie posiadam Lowrance x4 Pro którego głównie wykorzystuję do sprawdzania głębokości i ukształtowania dna. Chciałbym zrobić mały upgrade na coś dokładniejszego i najlepiej w kolorze. na chwile obecną wybór zawęziłem do dwóch modeli. Garmin Fishfinder 350c oraz Lowrance Elite 3x ewentualnie Lowrance Hook 3x który ma być następcą modelu Elite 3x. Bardziej podoba mi się Garmin ze względu na większy i dokładniejszy ekran. Lowrance na plus ma zdecydowanie mniejszy pobór prądu. Echo mam podpięte do akumulatora od elektryka i zastanawiam się czy Garmin zbyt bardzo go nie obciąży. http://www.echosonda.pl/porownanie_produktow.php?cmp=1_1604_1586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ten pobór prądu na poziomie max 1,0 A przy takim małym wyświetlaczu to między bajki można włożyć. Tak duże pobory prądu mają ekrany trzykrotnie większe. No chyba, że jest gdzieś ukryta grzałka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 1a przy silniku to Pan pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Podłączam się do pytania Pickerel ... Lowrance Elite 3 czy Lowrance Hook 3x. Ta 1 jest 100 zł droższa w Juli. Czym się de facto różnią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jest coś takiego jak Elite 3? Może miałeś ma myśli Elite 3x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Stąd pytanie ... http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/elektronika-lodziowa/echosondy-kompasy-oraz-morskie-radioaparaty/echosonda-953150/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Nie wydaje mi się, żeby istaniał taki model. Sugerowałoby to obecność GPS (modele bez "x" z serii 4, 5, 7 tak są rozróżniane), a nawet w opisie go nie ma. Poza tym patrząc na dane techniczne różnicy nie widać pomiędzy elite 3x i hook 3x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Bo elite teraz jest TI . A pozostałe modele zmienili na hook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jaka echo jest następcą Mark 5x PRO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Hej! Jaka echo jest następcą Mark 5x PRO ? Jeżeli się nie mylę, to chyba nie ma następcy.Wszystko po Mark x Pro to już kolor i chyba inne częstotliwości.Zależy co nazwać następcą tzn., co byś chciał aby zostało z Marka 5xPro w nowszej echosondzie. Ale pewności nie mam.Zapewne ktoś niedługo potwierdzi lub zdementuje to co napisałem. Edytowane 20 Maja 2016 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Z tego co się orientuję, to nie ma następcy, ponieważ już nie produkują mono wyświetlaczy. W owym czasie następcą była Elite 5X. tyle,że sporo droższa, bo w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puziolek5 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam mam do was prośbę o poradę, zacznę od tego, że jestem wędkarzem głownie pstrągowym i prawie wyłącznie wędkuje na górskich rzekach więc nigdy nie używałem echosondy ponieważ była mi nie potrzebna, na wakacje jadę na mazury jak wiadomo do krainy jezior więc zakupiłem odpowiednie wędki, przynęty i podobne jeziorowe akcesoria do spinningowania szczerze wydałem na to kupe kasy.... Testując owy sprzęt na pobliskim jeziorze zauważyłem że większość spinningistów łowiących z łodzi posiada Echosąde i podobno wędkowania z nią jest bardziej efektywne i bardzo sie przydaję (szczególnie gdy wędkuje sie na obcych jeziorach) Na wczasy jadę na 14 dni a kasa mnie trochę ogranicza i mam takie pytanie czy jest sens zakupu echosondy FISH FINDER FD06 ? http://wielkiszczupak.pl/product-pol-91-Echosonda-Fish-Finder-FD06.html Jak widać nie jest ona droga , w sumie najtańsza... Jak myślicie ? jakie są wasze opinie ? może ktoś z was miał z nią do czynienia ? . Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zabawka. Kup mapę batymetryczną jeziora na ktorym chcesz łowić i bedziesz wiedział wiecej i szybciej, niż pływając na tym echu. Chodzi oczywiście o głębokości. Jak masz wydać 300PLN za zabawkę to lepiej dołóż 100 i kup coś dobrego używanego. Posiadanie echosondy nie gwarantuje sukcesu połowu ale pomaga określić miejscówki (układy głębokości). Pokazywanie przez nie ryb na ekranie zazwyczaj przeszkadza i rozwala nasze myślenie. Aby z korzystania echa byc zadowolonym to musisz korzystać (poznać go) z niego przez długi czas, powiedziałbym-latami. Wtedy możesz powiedzieć że coś już wiesz. Każda nowość (echo, phone, auto, TV, itd) musisz rozszyfrować i poznać jego wszystkie możliwości. Jeżeli tego nie zrobisz, jest to tylko zbędny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapral0 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam. Przymierzam się ostatnio do zakupu echosondy na Wisłę. Wymagania to: -nie więcej niż 5 cali przekątna ekranu-1500zł górna granica w zestawie z pokrowcem, uchwytem i akumulatorem-nie koniecznie kolorowy wyświetlacz (podobno kolor szybciej wysysa baterię),no chyba że kolor jest do czegoś potrzebny,- dolny sonar (DSI czy DownVu) , fajna rzecz kiedy ekran podzielony jest na pół i interpretujesz obraz podwodny z dwóch perspektyw,- nie musi być GPS -jeśli ma się smartfona to aplikacji wykorzystujących GPS jest mnóstwo, no chyba że ten gps w echosondach ma jakieś inne zalety a i z tego co wiem to mapy do Lowrance są płatne bo nie ma ich wgranych w urządzeniu,-polskie menu.Wybór jak do tej pory trafia na Garmin echo 151dv. Czytając jej specyfikacje spełnia wszystkie warunki. A i cena w zestawie to 1000zł.Proszę o opinię na temat tej zabawki, bądź inną propozycję spełniającą ww warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi