meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapral0 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Słabe bo mały obraz czy słabe bo kiepska rozdzielczość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Jedno i drugie. Na 4 calach w miarę coś widać na pojedynczym sonarze, ale przy podzielonym ekranie to już bieda. Dodatkowo ten model który podałeś ma wąski ekran, a w Strikerze 5 DV masz szeroki, więc różnica w realu jest naprawdę widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapral0 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Wiem. Ale 1000zł różnicy. Kolor i gps jest mi zbędny.Więc może garmin echo 201dv? Też 5cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR).Ja się nie znam,ale jak szukałem w Niemczech to często były golasy bez niczego,a jak się pytałem o język polski to nie we wszystkich było(chyba że sprzedawca bez wiedzy) i pytanie co z gwarancją?.Takie sprzęty lepiej kupować u nas w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam,posiada ktoś z Was echo Hummninbird Matrix 37 ?4-stożkowa i pokazuje ekstra boki lewy-prawy...Sprzedający oczywiście zachwala...Mam okazję kupić za niewielką kwotę...Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam,posiada ktoś z Was echo Hummninbird Matrix 37 ?4-stożkowa i pokazuje ekstra boki lewy-prawy...Sprzedający oczywiście zachwala...Mam okazję kupić za niewielką kwotę...Proszę o opinie.Posiadałem jakieś 15-17 lat temu. Za 5 dyszek możesz brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nie interesuje mnie ile lat ma ten model,chodzi głównie o przekaz info...A podobno przez te 4 stożki przekaz bardzo dokładny...Jeżeli ją używałeś to mógłbyś coś skrobnąć konkretniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 A jak chcesz okreslic polozenie obiektow w toni czy na dnie na zwyklym obrazowaniu ? ekstra boki lewy prawy to Ci pokaze tylko sonar boczny , panoptix badz ss3d. bynajmniej ja nie mam pojecia jak okreslci z ktorej strony obrazuje obiekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR).Ja się nie znam,ale jak szukałem w Niemczech to często były golasy bez niczego,a jak się pytałem o język polski to nie we wszystkich było(chyba że sprzedawca bez wiedzy) i pytanie co z gwarancją?.Takie sprzęty lepiej kupować u nas w kraju.Ta cena dotyczy echa wraz z przetwornikiem. Gwarancja obowiązuje, sprzęt w razie awarii trzeba wysłać do DE i być w stanie się porozumieć. Dla mnie jęz ang i niem to nie przeszkoda, ale masz rację, że trzeba to wziąć pod uwagę przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nie interesuje mnie ile lat ma ten model,chodzi głównie o przekaz info...A podobno przez te 4 stożki przekaz bardzo dokładny...Jeżeli ją używałeś to mógłbyś coś skrobnąć konkretniejszego... Cześć, myślę że kolega Paprykarz wyceną powiedział Ci wszystko na temat tego echa , wystarczy tylko podziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Kolego "kapral"na giełdzie JB masz trzy echa,może ci coś przypasi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 dzięki za opinie,zakupiłem inny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 dzięki za opinie,zakupiłem inny model...A co zakupiłeś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 najprostsze Lowrance Elite x-3...zresztą od forumowego kolegi.Moją wodę znam ale wybieram się na obce i do zobrazowania dna powinna wystarczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saverius Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 echosonda z brzegu, do wyrucania z wędki, czy jest cos godnego uwagi? proszę o info co praktycznie sie sprawdzi tzn jaka wielkosc ekranu czy kolor jest potrzebny. dodam ze lowie na mniejszych zbiornikach zwykle do 3metrow głebokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igormat85 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witam Kolegów!Dojrzałem do decyzji o zakupie echosondy. Najlepszym rozwiązaniem cenowym byłoby dla mnie zakupienie jej na ebay, że sprowadzeniem nie będzie problemu. Moje pytanie brzmi jaka firma i jaki model najlepiej się sprawdzi w kwocie do 250$? Głównie łowię na wodach płytszych białą rybę. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A czemu wybrałeś zakup na eBay-u w ciemno?Może to troszkę nie na temat,mam przykre doświadczenie z takim kupowaniem.Kiedyś za 190 euro kupiłem nawigację TOMTOM z Francji,super navi za fajne pieniążki,a tu du..a przyszła z pękniętym wyświetlaczem(((( wiesz ile mnie to nerwów kosztowało,szukanie po znajomych kto zna Angielski,albo Francuski masakra.Wszystko trwało ok.1,5 miesiąca.Dzień w dzieñ zaglądanie do skrzynki i nadzieja,a może dziś,a może jutro.Nigdy więcej takich zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A co to znaczy zakup na ebayu w ciemno ?? Przecież napisal,,, że sprowadzeniem nie będzie problemu.,,, kolego okres przynajmniej jaka wielkość ekranu preferujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) A co to znaczy zakup na ebayu w ciemno ??A czy kolega robił zakupy na eBay-u?Podobna sprawa jak na Giełdzie JB tylko że tu masz adres sprzedającego,który mieszka w Polsce,a na eBay-u może mieszkać w Japoni Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igormat85 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zakup miałby być na ebay od sprzedawcy sprawdzonego z terenu USA wysyłka również na adres w USA następnie dopiero transport do mnie, co do ekranu to najlepiej jak największy ale ze względu na przedział cenowy zgadzam się na każdy kompromis zapomniałem dodać iż musi również działać sprawnie w zimie na lodzie aby na darmo nie machać ręką w przereblu Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zakup miałby być na ebay od sprzedawcy sprawdzonego z terenu USA wysyłka również na adres w USA następnie dopiero transport do mnie, co do ekranu to najlepiej jak największy ale ze względu na przedział cenowy zgadzam się na każdy kompromis zapomniałem dodać iż musi również działać sprawnie w zimie na lodzie aby na darmo nie machać ręką w przereblu Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaTo jeszcze powinieneś wybrać taką, która ma jednostki metryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 kolor czy black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A co to znaczy zakup na ebayu w ciemno ??A czy kolega robił zakupy na eBay-u?Podobna sprawa jak na Giełdzie JB tylko że tu masz adres sprzedającego,który mieszka w Polsce,a na eBay-u może mieszkać w JaponiKolego kupuje od nastu lat i nie mam z tym problemów, oszczędź klawiaturę i zacznij odpowiadać koledze na pytanie w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igormat85 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Najlepiej kolor, nie musi posiadać GPS, jest zbędny dla mnie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi