meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 4 cale to strasznie małe echo, szczególnie jak chcesz używać GPS, Szukaj czegoś większego 5 lub 7 cali bo rozumiem że skoro ma być jacht lub łódź to i znajdziesz trochę kasy na coś większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panowie ważne a nawet bardzo ważne pytanie czy przetwornik z echosondy humminbird piranha max 160 jest identyczny jak z wersji 220x ??? wtyczk są takie same i pasują do jednej i drugiej ale czy sam przetwornik jest takiej samej mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Musisz poszukać w necie przetwornika do 160 albo 220x tam powinno być napisane do jakich echosond pasuje. Jak nie to poszukaj info o poszczególnych echosondach i porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie ważne a nawet bardzo ważne pytanie czy przetwornik z echosondy humminbird piranha max 160 jest identyczny jak z wersji 220x ??? wtyczk są takie same i pasują do jednej i drugiej ale czy sam przetwornik jest takiej samej mocy ?Obie używają tego samego przetwornika XNT-9-20-TPod tym linkiem masz wszystkie echosondy które pracują na tym przetworniku http://www.humminbird.com/productCategory.aspx?compatibleProducts=710198-1&ps=all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Dzięki Paprykarz pytałem dlatego że brat do łodki ma model 160 a ja do pontonu mam 220 ale do łódki uchwyt mam standradowo zamontowany a do pontonu przerobiony no i chce zrobić tak jak bede jechał na łódke brata to biore moje echo a jego sztyce z przetwornikiem a jak na ponton to biore swój. Czyli wszystko kompatybilne. Wydaje mi się że 220 to tylko kwestia wyświetlacza tzn większej skali szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość dziki1916 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam Chciałbym się zapytać szanownych forumowiczów czy mogą polecić jakąś sondę wyposażoną w GPS??? NIe musi to być sprzęt za 5 tysięcy złotych. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 No dobra, nie za pięć tysięcy ale jaka duża w jakiej technologii ma pracować ? Trochę więcej szczegółów bo i nocy zabraknie i zapitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Za każdym razem gdy ktoś pyta "co możemy polecić" i nie podaje konkretnego: budżetu(napisałeś "nie musi kosztować 5k" czyli MOŻE kosztować więcej), zastosowania, czego od sprzętu oczekuje, wielkości ekranu etc. krew mnie zalewa[emoji35]. Przeczytaj ten temat a pewnie znajdziesz odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czocho Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czocho Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czanklas22 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 interesuje mnie echosonda w granicach 1500 zł, największy zbiornik na którym bym z niej korzystał nie przekracza 200ha i 12m głębokości. Zależy mi żeby dobrze czytała dno(poznawanie nowych zbiorników), oraz aby pomagała w namierzaniu ryb drapieżnych (sandacz, szczupak). GPS chyba nie potrzebuje bo pewnie i tak nie ma map na tak małe zbiorniki. Echo może być używana. Mam dwa typy lowrance elite 5 hdi lub chirp bądź w tym temacie zaciekawił mnie garmin Striker 5dv. Która bedzie lepiej pokazywała ryby i dno? Do lowrance sa chyba różne przetworniki nie wiem który będzie lepszy w moim przypadku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 interesuje mnie echosonda w granicach 1500 zł, największy zbiornik na którym bym z niej korzystał nie przekracza 200ha i 12m głębokości. Zależy mi żeby dobrze czytała dno(poznawanie nowych zbiorników), oraz aby pomagała w namierzaniu ryb drapieżnych (sandacz, szczupak). GPS chyba nie potrzebuje bo pewnie i tak nie ma map na tak małe zbiorniki. Echo może być używana. Mam dwa typy lowrance elite 5 hdi lub chirp bądź w tym temacie zaciekawił mnie garmin Striker 5dv. Która bedzie lepiej pokazywała ryby i dno? Do lowrance sa chyba różne przetworniki nie wiem który będzie lepszy w moim przypadku.Ja się zastanawiam na Garmin Striker 5dv - Duża rozdzielczość, waypointy, 5 cali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czanklas22 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mi najbardziej zależy na namierzaniu ryb. Nie wiem ktora lepiej sie sprawdzi. Kolega ma elitke 7 calowa i jest zadowolony. Do póki nie zobaczyłem garmina wybór byl oczywisty a teraz mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mi najbardziej zależy na namierzaniu ryb. Nie wiem ktora lepiej sie sprawdzi. Kolega ma elitke 7 calowa i jest zadowolony. Do póki nie zobaczyłem garmina wybór byl oczywisty a teraz mam dylematMiałem taki sam problem jak Ty, po za Elitką nie brałem nic pod uwagę, ale mam kilku znajomych z Garminami i wyleczyli mnie z tej choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Panowie, nie oszczędzać . Kupić raz a dobrze. Na przykład Garmin 71SV z przetwornikiem GT40. Tradycyjny , DI i boczny w jednym. Mapy do zdobycia niedrogo . Prądu żre mało. Bateria 9 Ah powinna na dzień wystarczyć.Tworzenie własnych mapek to poezja.Odstawić szlugi, browar i dziw...i na kila miechów i mieć sprzęt docelowy. Ewentualnie kredyt u jednego z adminów na forum .Przynajmniej kilku kolegom na forum tak doradziłem i są mega zadowoleni. Edytowane 14 Lipca 2016 przez godski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 NO z tymi dziw....mi to przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Jedni palą, drudzy piją a trzeci chodzą na... . Ćpających nie tykam. To wszystko drogie nałogi a co za tym idzie oszczędności idą w setki złotych miesięcznie. I wszystko co zaoszczędzicie pójdą na ten najgorszy nałóg - wędkarstwo . Edytowane 14 Lipca 2016 przez godski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Andrzeju to nie jest najgorszy nałóg - wędkarstwo , tylko najdroższy . Ale obcowanie z naturą i rybki , wynagradzają. A co do echa, Tak należy zakupić porządne , ale uprzedzam , zawsze to z wyższej półki będzie lepsze od naszego.Taj jak to z elektroniką nie nadążymy z wymianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie dość że nałóg , to jeszcze porównał bym to do choroby "zbieractwa"ostatnio się smiałem z znajomym próbując coś upolować z brzegu . Targamy jak wielbłądy setki przynęt naście kilogramów olowiu. Po dwie wedki. A kolegalnie mówi ze domówił jeszcze kolejne kilogramy przynet i nie wie jak się pomieści teraz. Wniosek nasunal się jeden, trzeba taczke i tragarzy drogi sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GoloGolo Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 To jeszcze ja doleje do ognia. Chce echo do mojego kajak i na 90% jestem zdecydowany na Lw Elite 4x chirp. Teraz to 10% niepewności pozostawiam do Waszej dyspozycji czy może jest lepszy zawodnik niż LW? Niepotrzebuje dużego ekranu i GPS, pływam kajakiem po lokalnych zwirowniach, Odrze i Nysie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Witam kolegów.Na sondę chcę przeznaczyć 2 tys. niewielkie+-.Moje oczekiwania:Ekran kolorowy min. 5 cali.GPS.Możliwość odczytywania map jak również ich tworzenia ( nie wiem jak to się w branży nazywa).Można to wszystko mieć w tej cenie i być jeszcze zadowolonym?Preferowałbym Garmina bo do tej pory miałem echo tej firmy i jakoś tak przypadło mi do gustu.Znajdzie się coś?. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Pinciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Przy tych wymogach i budżecie popatrz na Garmina Echomap 50dv, jest nawet wątek w tym temacie i sporo kolegów posiada ten model, więc nie problem języka zaciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Dokładnie ta mi chodzi po głowie. Jak przeglądałem ofertę sklepów to jakoś w większości ten model niedostępny.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Bo już nieprodukowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A masz jakąś propozycję zamiast 50dv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi