Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie ważne a nawet bardzo ważne pytanie czy przetwornik z echosondy humminbird piranha max 160 jest identyczny jak z wersji 220x ??? wtyczk są takie same i pasują do jednej i drugiej ale czy sam przetwornik jest takiej samej mocy ?

Obie używają tego samego przetwornika  XNT-9-20-T

Pod tym linkiem masz wszystkie echosondy które pracują na tym przetworniku http://www.humminbird.com/productCategory.aspx?compatibleProducts=710198-1&ps=all

• 0

Dzięki Paprykarz pytałem dlatego że brat do łodki ma model 160 a ja do pontonu mam 220 ale do łódki uchwyt mam standradowo zamontowany a do pontonu przerobiony no i chce zrobić tak jak bede jechał na łódke brata to biore moje echo a jego sztyce z przetwornikiem a jak na ponton to biore swój. Czyli wszystko kompatybilne. Wydaje mi się że 220 to tylko kwestia wyświetlacza tzn większej skali szarości.

• 0
Gość dziki1916

Witam

Chciałbym się zapytać szanownych forumowiczów czy mogą polecić jakąś sondę wyposażoną w GPS??? NIe musi to być sprzęt za 5 tysięcy złotych. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam

• 0

Za każdym razem gdy ktoś pyta "co możemy polecić" i nie podaje konkretnego: budżetu(napisałeś "nie musi kosztować 5k" czyli MOŻE kosztować więcej), zastosowania, czego od sprzętu oczekuje, wielkości ekranu etc. krew mnie zalewa[emoji35]. Przeczytaj ten temat a pewnie znajdziesz odpowiedź.

• Like 1

• 0

interesuje mnie echosonda w granicach 1500 zł, największy zbiornik na którym bym z niej korzystał nie przekracza 200ha i 12m głębokości. Zależy mi żeby dobrze czytała dno(poznawanie nowych zbiorników), oraz aby pomagała w namierzaniu ryb drapieżnych (sandacz, szczupak). GPS chyba nie potrzebuje bo pewnie i tak nie ma map na tak małe zbiorniki.

Echo może być używana. Mam dwa typy lowrance elite 5 hdi lub chirp bądź w tym temacie zaciekawił mnie garmin Striker 5dv. Która bedzie lepiej pokazywała ryby i dno? Do lowrance sa chyba różne przetworniki nie wiem który będzie lepszy w moim przypadku.

• Like 1

• 0

interesuje mnie echosonda w granicach 1500 zł, największy zbiornik na którym bym z niej korzystał nie przekracza 200ha i 12m głębokości. Zależy mi żeby dobrze czytała dno(poznawanie nowych zbiorników), oraz aby pomagała w namierzaniu ryb drapieżnych (sandacz, szczupak). GPS chyba nie potrzebuje bo pewnie i tak nie ma map na tak małe zbiorniki.

Echo może być używana. Mam dwa typy lowrance elite 5 hdi lub chirp bądź w tym temacie zaciekawił mnie garmin Striker 5dv. Która bedzie lepiej pokazywała ryby i dno? Do lowrance sa chyba różne przetworniki nie wiem który będzie lepszy w moim przypadku.

Ja się zastanawiam na Garmin Striker 5dv - Duża rozdzielczość, waypointy, 5 cali ...

• 0

Mi najbardziej zależy na namierzaniu ryb. Nie wiem ktora lepiej sie sprawdzi. Kolega ma elitke 7 calowa i jest zadowolony. Do póki nie zobaczyłem garmina wybór byl oczywisty a teraz mam dylemat

Miałem taki sam problem jak Ty, po za Elitką nie brałem nic pod uwagę, ale mam kilku znajomych z Garminami i wyleczyli mnie z tej choroby  :)

• 0

Panowie, nie oszczędzać . Kupić raz a dobrze. Na przykład Garmin 71SV z przetwornikiem GT40. Tradycyjny , DI i boczny w jednym. Mapy do zdobycia niedrogo ;) . Prądu żre mało. Bateria 9 Ah powinna na dzień wystarczyć.

Tworzenie własnych mapek to poezja.

Odstawić szlugi, browar i dziw...i :rolleyes:  na kila miechów i mieć sprzęt docelowy. Ewentualnie kredyt u jednego z adminów na forum  :ph34r: .

Przynajmniej kilku kolegom na forum tak doradziłem i są mega zadowoleni.

Edytowane przez godski
  • Like 5

• 0

Jedni palą, drudzy piją a trzeci chodzą na... . Ćpających nie tykam.

To wszystko drogie nałogi a co za tym idzie oszczędności idą w setki złotych miesięcznie.

I wszystko co zaoszczędzicie pójdą na ten najgorszy nałóg - wędkarstwo :D

Edytowane przez godski
  • Like 4

• 0

Andrzeju to nie jest najgorszy nałóg - wędkarstwo , tylko najdroższy :). Ale obcowanie z naturą i rybki , wynagradzają.

A co do echa, Tak należy zakupić porządne , ale uprzedzam , zawsze to z wyższej półki będzie lepsze od naszego.

Taj jak to z elektroniką nie nadążymy z wymianami.

• 0

Nie dość że nałóg , to jeszcze porównał bym to do choroby "zbieractwa"ostatnio się smiałem z znajomym próbując coś upolować z brzegu . Targamy jak wielbłądy setki przynęt naście kilogramów olowiu. Po dwie wedki. A kolegalnie mówi ze domówił jeszcze kolejne kilogramy przynet i nie wie jak się pomieści teraz. Wniosek nasunal się jeden, trzeba taczke i tragarzy :) drogi sport

• 0

To jeszcze ja doleje do ognia. Chce echo do mojego kajak i na 90% jestem zdecydowany na Lw Elite 4x chirp. Teraz to 10% niepewności pozostawiam do Waszej dyspozycji czy może jest lepszy zawodnik niż LW? Niepotrzebuje dużego ekranu i GPS, pływam kajakiem po lokalnych zwirowniach, Odrze i Nysie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam kolegów.

Na sondę chcę przeznaczyć 2 tys. niewielkie+-.

Moje oczekiwania:

Ekran kolorowy min. 5 cali.

GPS.

Możliwość odczytywania map jak również ich tworzenia ( nie wiem jak to się w branży nazywa).

Można to wszystko mieć w tej cenie i być jeszcze zadowolonym?

Preferowałbym Garmina bo do tej pory miałem echo tej firmy i jakoś tak przypadło mi do gustu.

Znajdzie się coś?.

Edytowane przez Pinciu