meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 W tym budżecie i tymi wymogami pozostaje poszukać na ebay.com 50DV, bo u nas ciężko z dostępnością lub trochę dołożyć i wziąć nowszą wersję z CHIRP tj. ECHOMAP CHIRP 52DV -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Garmin/echoMap-CHIRP-Serie-2016/Garmin-echoMap-CHIRP-52DV-DownVue-GPS--13197.html. Alternatywa: http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Raymarine/Dragonfly-5/Raymarine-Dragonfly-5-Pro-mit-Geber--12546.html, ale nie wiem czy można tam tworzyć mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Gdybym brał ze stanów 50DV są jakieś blokady regionalne? Można zmienić temperaturę i głębokość na miary europejskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Najlepiej napisz do sprzedawcy, a najlepiej do producenta na garmin.com, żeby mieć pewność. Opisy na stronach dystrybutorów, a nawet i producentów często zawierają błędy. Dlatego lepiej dopytać konkretnie o dany model. W razie czego opublikuj odpowiedź tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Cały czas wałkowany jest temat garminów. Wiadomo dobre i przyjemne. Tak naprawdę jest mak o dragonfly. Czy można np wersje 5pro porównać do jakiegoś garmina. Będę chciał przeznaczyć około 2 tys na echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NERO Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witajcie, potrzebuję małej pomocy przy wyborze pierwszej echosondy.Jako,że właśnie będzie to moja pierwsza budżet w zestawie 1000-1300. Wiem, będą głosy dołoż 500/1000 na tą i na tą. Wiem,że lepiej kupić raz a porządnie ale w tym przypadku chcę przeznaczyć na pierwsze echo daną kwotę, w razie czego taki towar można szybko sprzedać z niewielką stratą i pójść półkę wyżej. Akceptuje to,że w tym przedziale cenowym będzie mały ekran, tym bardziej,że chce go dzielić na zwykły i "dolny" podgląd. Pływam po małych jeziorach 50-200ha, więc GPS niepotrzebny. Wymogi:- Chcę "dolny skan". Pływam po niezbyt "czystych dnach" i z pewnością ułatwi mi to i zapobiegnie myleniu roślinności z rybami i łatwiejsze czytanie struktury dna.- Do użytku głównie na płytkich zbiornikach 2,5-5m, sporadycznie 7-15m.- Najchętniej kolor..- Budżet 1000-1300 zł najlepiej w zestawie, może być nowa jak i używka. Coś oprócz Lowrance Elite 4x Chirp spełni moje kryteria? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Garmin striker 4dv, raymarine 5DVS, rayamrine 4Pro, rayamrine 4DVS, Lowrance Elite 3x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 W tej cenie to co kolega wyżej napisał. Jest jakaś mega promocja na aledrogo na humminbird helix 5 za 1450zl jak by nie patrzył 5 cali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Panowie proszę ja również o pomoc. Chce wymienić mojego dobrego Lowrenca Elite 4x DSI na coś nowego. Zastanawiam się nad serją Elite TI 5 oraz na czymś z Garmina. Jakieś podpowiedzi? Budżet około 4 tysięcy ale nie chodzi o pieniądze. Chciał bym na przykład mieć możliwość tworzenia map samemu itp. Proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jeśli chodzi o jakość map to bezkonkurencyjny Lowrance. Porównaj sobie wątki dotyczące map tworzonych przez Lowrance i Garmina. Za 4 tys. z małym kawałkiem wyrwiesz nową 7 Ti z Totalscan, o ile masz choćby odrobinę żyłki do handlu. Późną jesienią kupisz sobie za 300 parę ReefMaster Lite i przez długie zimowe wieczory na podstawie zebranych do tej pory logów tworzysz mapy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jeśli chodzi o jakość to zgoda. Ale Garmin tworzy je w czasie rzeczywistym. Nie potrzebujesz żadnych dodatków za 300 papierów.Nie ma dotyku ale za to jest mniej prądożerny.Cena za 71SV z GT40 podobna do Elitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) za Lowrance przemawiają dodatkowe funkcje jeśli masz silnik, który można podpiąć pod echo itp, ale jak pisze Godski w Garminie robisz mapy od razu. Jest też łyżka dziegciu w tej beczce miodu Garmina, to kolory map (choć to westia gustu), póki co soft do Garmina to raczkujący produkt. W Lowrancie masz dostęp do światowej bazy map w tym z Polski,- Insight Genesis, w Garminie jest podobny portal ale znacząco mniej map i chyba żadnej z Polski. 71sv to taki odpowiednik Lowrance Elite HDI ale z bocznym sonarem, 7Ti rzekłbym że jest trochę wyżej jeśli chodzi o funkcjonalność ale nie każdemu te funkcje są potrzebne. Do tego Lowrnace 7Ti to tegoroczna nowość a 71sv jest już trochę na rynku. żeby nie było nie jestem neutralny bo mam 7Ti Edytowane 29 Lipca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 za Lowrance przemawiają dodatkowe funkcje jeśli masz silnik, który można podpiąć pod echo itp, ale jak pisze Godski w Garminie robisz mapy od razu. Jest też łyżka dziegciu w tej beczce miodu Garmina, to kolory map (choć to westia gustu), póki co soft do Garmina to raczkujący produkt. W Lowrancie masz dostęp do światowej bazy map w tym z Polski,- Insight Genesis, w Garminie jest podobny portal ale znacząco mniej map i chyba żadnej z Polski. 71sv to taki odpowiednik Lowrance Elite HDI ale z bocznym sonarem, 7Ti rzekłbym że jest trochę wyżej jeśli chodzi o funkcjonalność ale nie każdemu te funkcje są potrzebne. Do tego Lowrnace 7Ti to tegoroczna nowość a 71sv jest już trochę na rynku. żeby nie było nie jestem neutralny bo mam 7Ti Fakt , kolory porażka. Szablony głębokości też by się przydały.Garmin stworzył taki portal ale niewielu z PL wyśle mapy. Wiadomo dlaczego.Na plus Garmina niewątpliwie jest łatwość zdobycia map Topo Pl i BlueChart. Niewątpliwy plus to to że Garmin 9 calowy 92Sv 3 dni chodzi na aku 18 Ah. Więc ten mniejszy pochodzi dłużej.Mam 92SV chirp, poprzednio 71SV a jeszcze wcześniej HDS5 Gen 2. Fakt, nawet HDS5 miał więcej funkcji ale nigdy z nich nie korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 @godski, bez urazy ale te mapy z Garmina tworzone na bieżąco wyglądają jak malowane kredkami bambino... RM wyrzeźbione wszystko co chcesz . Przejrzysz logi . Pełen podgląd w 3d. Pointy. Trasy . Struktura. Zdiecia w dużych rozmiarach. Garmin kusi cena . Niczym więcej. Jak komercyjne firmy stworzą oprogramowanie do map pod nich, to w tedy możemy pogadać o mapach.póki co są w szczerym polu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 @godski, bez urazy ale te mapy z Garmina tworzone na bieżąco wyglądają jak malowane kredkami bambino... RM wyrzeźbione wszystko co chcesz . Przejrzysz logi . Pełen podgląd w 3d. Pointy. Trasy . Struktura. Zdiecia w dużych rozmiarach. Garmin kusi cena . Niczym więcej. Jak komercyjne firmy stworzą oprogramowanie do map pod nich, to w tedy możemy pogadać o mapach.póki co są w szczerym polu.A czy napisałem coś innego??? Czy wychwalam je pod niebiosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 to porównywalne echa różnią je szczegóły, to co pisał Andrzej o 7Ti to prawda odnośnie zasilania. Mi 16Ah wystarczało na 10h,a le jak masz łódź z podłączonym zasilaniem od silnika to nie zrobi Ci to różnicy, ale jak musisz nieść cover z dwoma aku aby popływać więcej niż 6 godzin to już inna sprawa. Do dużej łodzi dobrze wyposażonej Lowrance lepszy, do zwykłej łódki ciężko ocenić, bo jednemu będą przeszkadzać kolory w Garminie a drugiemu prądożerny Lowrance, czy fakt że mapy zrobisz w domu gdy Garmin tworzy jest sam w urządzeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Witam jak można to proszę o pomoc bo ja się w sumie nie znam a chce kupić pierwsze echo. Budżet za zestaw z aku torbami itp max 3000 pln raczej 5cali ekran , kolor , gps raczej waypointy. Po głowie mi chodzi raymarine dragonfly 5pro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) za tyle kupisz Lowrance Elite 5 Chirp lub Lowrance Hook 5 Chirp, jak gdziesz trafisz to jeszcze Garmin 50DV. Możesz poszukać i za granicą, (ebay) poniżej 3000 Lowrance 5Ti z bocznym sonarem (totalscan), wybór duży w tych pieniądzach jeśli się upierasz przy 5 calach, można też wskoczyć w 7 cali np Garmin Striker 7DV (lub SV jeśli się dobrze zakręcisz choć te modele sa z przetworikiem GT40, a to nie jest ten najlepszy przetwornik, choć działa i pokazuje co trzeba, ale ma wąski stożek w porównaniu do innych) jeśli chcesz tylko wyapointy. Jak masz kogoś w USA to te Strikery kupisz po 400 i 500 USD Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Wąski ma GT52 czyli przetwornik dodawany fabrycznie do Strikera 7SV. GT40 ma szeroki i wąski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radek gliwice Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Jeszcze chlopaki tak wtrące się , a co myślicie o garminie 5dv ( czy lepiej hook5) Warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Na + dla hook to tylko mapy na - aktualizacje w serwisie . Garmin pokaże to samo i masz pointy i drogi zamiast map. Twój wybor.Wersje TI można aktualizować przez wifi i zostaje język Pl ale cena wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 można też wskoczyć w 7 cali np Garmin Striker 7DV (lub SV jeśli się dobrze zakręcisz choć te modele sa z przetworikiem GT40, a to nie jest ten najlepszy przetwornik, choć działa i pokazuje co trzeba, ale ma wąski stożek w porównaniu do innych) jeśli chcesz tylko wyapointy. Jak masz kogoś w USA to te Strikery kupisz po 400 i 500 USDZupełnie się z tym nie zgadzam. GT40 jest dużo lepszy niż dodawany do kompletu GT52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Andrzej, masz rację, moja pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Jeszcze chlopaki tak wtrące się , a co myślicie o garminie 5dv ( czy lepiej hook5) Warto ?Striker 5 DV vs Hook 5: Garmin ma lepszy wyświetlacz, Hook obsługuje mapy, a Garmin tylko waypointy i trasy. Gpsy podobne. Przetworniki mają podobne kąty i moce, ale HDI 83/200 455/800 od Lowrance podobno skanuje w CHIRP w widoku 2D, GT20 Garmina tylko w widoku Downview. Cena na korzyść Garmina - w DE można go wyrwać za 315 EUR, a język PL jest fabrycznie i z tego co wiem to nie ma żadnych blokad gps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Mogę zmienić na 7 cali / brak gps mogę przełknąć bo w sumie to tyle pływam że chyba mi się nie przyda. Z usa mi się nie chce szukać więc raczej u nas kupywana. 3000 granica nie przekraczalna bo tak w kołko można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 No to jeśli bez gps to tylko 7 cali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi