meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 a ten przetwornik Totalscan to ma się rozumieć że skanuje też do przodu czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 może i skanować do góry, zależy jak go ustawisz, co do zasady skanuje do dołu i na boki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Witam, pytanie do Was, jest to moja 1 echosonda co chce kupić. Będę pływał po rzekach ale i też jeziorach. Echo musi mieć Sideview. Jestem prawie przekonany by kupić Garmin strike 7 sv.. ale sporo kolegów poleca stajnie Lowrance. co byście polecili podobnego do tego garmina z Lowrance, lub Humanbird czy jak to się pisz:) podkreślam że map raczej nie będę rysować, przynajmniej nie na poczatku... proszę o podpowiedzi będzie łatwiej kupić. dzięki.Cześć, ale mamy koledze od nowa streścić to co na forum , a dużo w tym temacie ? Czy wystarczy że wszystko to są porządne firmy i każdy użytkownik jest tam z czegoś w swoim echu zadowolony , a z czegoś nie? A pisze się Humminbird. Zapraszam do lektury i pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Muszę powiedzieć że opcja ciekawa i chyba w prowadzę do oferty. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaOprócz tych zalet, które wymieniłem z tego co widzę powinien też być język PL bez dopłat - u Helmutów w sklepie podają, że oprócz 14 języków podstawowych jest paczka jezyków wschodnioeuropejskich. Trzeba dopytać, ale wygląda na to że jest też PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 no to trzeba dopytac helmutow , bo u nas prawdy nie dojdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Tomku, lekturę czytam od pierwszej strony, a nazwę Hummingbird przekręciłem, przepraszam wiecie, chce wydać sporo kasy bo chce kupić echo na lata, dlatego chcę troszkę podpytać tych co już mają lub używali wyżej wymienione, wiem że pewnie z każdej byłbym zadowolony - chodzi o to, że najgorzej jest wybrać która Już byłem prawie przekonany do Striker 7SV a pozniej wyczytalem że tu nie wgram Map że dopiero w 71SV... a pozniej GO7 i bądź mądry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Jak na lata to 71Sv + GT40 albo Elite 7Ti + total scan. Ewentualnie odpowiednik Elite czyli Simrad GO7 XSEWszystkie maja boczny i DI. Oraz mapy. Edytowane 1 Września 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Temat zmaglowany wzdłuż i wszez , na ostatnich stronach znajdziesz odpowiedź. Każde z ww spełni zadanie kwestia gustu go7 xse i Ti przewaga z mapami garmin z cena i samo coś maluję. I mniej prądu zje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 no nic, po czytam sobie jeszcze o tym wszystkim i zobaczymy na co padnie ale wszystkim dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 a takie pytanie, bo tak sobie myślałem, skoro to moje pierwsze echo, na których wogole się nie znam, to może najpierw kupić coś dużo tańszego bez sonaru bocznego np. Garmin striker 5dv lub 7dv i najpierw tego się nauczyć, czy jednak sonar boczny waszym zdaniem teraz to podstawa... bo opcja na pewno fajna ale czy nie porywam się zbyt na głęboką wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) a takie pytanie, bo tak sobie myślałem, skoro to moje pierwsze echo, na których wogole się nie znam, to może najpierw kupić coś dużo tańszego bez sonaru bocznego np. Garmin striker 5dv lub 7dv i najpierw tego się nauczyć, czy jednak sonar boczny waszym zdaniem teraz to podstawa... bo opcja na pewno fajna ale czy nie porywam się zbyt na głęboką wodę? Absolutnie nie, interpretacja obrazów z di i sonaru bocznego jest łatwiejsza i bardziej intuicyjna niż z pełnego stożka. Na tej samej zasadzie przed kupnem komórki powinniśmy uczyć się alfabetu Morsa i obsługi telegrafu? Wystarczy zrozumieć w jaki sposób powstaje obraz na ekranie echa, że to nie jest kamera podwodna, że powstają dystorsje związane np. z prędkością łodzi, że tak naprawdę echosonda nie produkuje obrazów 3D ani nawet 2D, tylko sekwencje obrazów 1D, które nieźle udają 2D, wbrew pozorom to dość proste jest. Poprawna interpretacja obrazu z sonaru tradycyjnego, wg mnie wymaga wyższego "poziomu wtajemniczenia" i bardziej rozbudowanej wyobraźni przestrzennej, a i tak jest mniej precyzyjna niż interpretacja obrazu SI przez "lajkonika". Zresztą zawsze możesz na ekranie nie wyświetlać od razu wszystkiego, jeżeli nie ogarniasz, kilka godzin na wodzie minie i będziesz chciał więcej widzieć. Na dobrym sprzęcie to kilka ruchów palcem na ekranie, na złym to kwestia sprzedaży i kupna nowego sprzętu. Nikt dziś nie kupuje telewizora kineskopowego czarno-białego w obawie, że nie zrozumie obrazu kolorowego na LCD, tak samo bez sensu jest kupić przestarzałą technologicznie echosondę. Edytowane 2 Września 2016 przez SzymonK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 I wszystko w temacie dzięki, w takim razie zaszaleje i dołożę pracę złotych do SI.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) co myślicie http://www.ebay.co.uk/itm/162023087061 dość tanio i z transducerem albo Sprawdź to na eBay http://www.ebay.co.uk/itm/161990192546 Edytowane 4 Września 2016 przez dawcanerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Bierz simrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nitror1 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Warto dopłacać tysiaka do garmina 72SV czy brać 71 SV ? Edytowane 4 Września 2016 przez nitror1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 jak chcesz dopłacić tysiaka do 71sv to kup 91sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radek gliwice Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Jak ktoś by chciał elite 7ti w fajnej cenie i mógł by odebrać w Gliwicach to zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) też bardziej na simrad spoglądam. pytanie, dwa aku po 7ha wystarcza na dzienne łowienie np min 12h czy może większą pojemnosc? coś polecacie? jakaś firma itp jakąś ładowarka? proszę o pomoc gdyż wszystkie moje zakupy (ponton, silnik ech itp), to mój pierwszy raz Edytowane 4 Września 2016 przez dawcanerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Sprawdź w karcie katalogowej pobór prądu i juz będzie jasne jaki aku . Lepiej więcej jak mniej Edytowane 4 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 A tak apropo jeszcze apetytu na prad przez garmina. to jesli chodzi o serie echomap to faktycznie maly maja apetyt. jednak seria gpsmap juz ma spory. i jesli porownywac lowrance TI do garmina to wlasnie do serii gpsmap. Ktora jest bardziej zawansowana , ma dotykowy wyswietlacz , mocne bebechy i mase roznych pierdol jak w TI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radek gliwice Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Jeszcze może alternatywa dla strikera 7sv i elite 7 ti to Huminbird 7 Si Di Gps.Jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ja polecam. Ale jak zawsze zdania i opinie będą podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 też się na nią czaję ale na Pl forach za wiele o nich nie ma (Huminbird 7 Si) może dla tego, że wszystko działa i nie ma o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Humminbird jest mniej popularny u nas tak samo jak motorguide w silnikach dobra firma mało znana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radek gliwice Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Jeżeli mieli byście do wyboru garmin 72sv , harmin striker 7sv . lowrance elite 7ti , huminbird helix 7 co wybrali byście patrząc na cena/ jakośc oraz przydatność funkcji bo z tym mają wszyscy problem.Simrada większość z nas nie zakupi bo nie występuje w PL dystrybucji , a po co nam problemy.Ja mam swojego faworyta a wy ? Edytowane 8 Września 2016 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi