Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam wszystkich,panowie doradzcie prosze jaka echosonde wybrac z gornej polki,ja sie nie znam a ma to byc kozak zebym nie musial czegos dokupowac czy zalowac ze nie kupilem lepszej.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• 0

Każda firma ma kozaki.tylko. twoja zdolność kredytowa.i.fantazja jest wstanie Cię powstrzymać. Lowrance ma hds garmin gpsmap humminbird helix do wyboru do koloru.

Np garmin gpsmap 7412xsv do tego 2x panoptix i masz na lajbie kino bambino

Albo hds 12 +ss3d

Bądź hm helix 12

Wszystkie powyższe prawie same łapią ryby :)

Edytowane przez siarq

• 0

Każda firma ma kozaki.tylko. twoja zdolność kredytowa.i.fantazja jest wstanie Cię powstrzymać. Lowrance ma hds garmin gpsmap humminbird helix do wyboru do koloru.

Np garmin gpsmap 7412xsv do tego 2x panoptix i masz na lajbie kino bambino

Albo hds 12 +ss3d

Bądź hm helix 12

Wszystkie powyższe prawie same łapią ryby :)

Co to jest ten panoptix,garmin mi sie podoba?

• 0

mialo byc zdolnosc finansowa :)

wpisz w youtube garmin panoptix i zobaczysz . ogolnie obrazowanie 3d . garmin ma przetowrniki "patrzace" do przodu oraz  obrazujace to co sie dzieje aktualnie pod lodzia + boki . ewentualnie obiekty jak sie przemieszczaja (ryba przyneta) jednak mysle ze sa to bajery z ktorych sie malo korzysta. na niekorzysc garmina tylko brak mozliwosci tworzenia przez siebie ladnych map. Lowrance obrazuje w 3d  troche inaczej niz garmin. , na + mozliwosc zabawy w mapy

• 0

Sprawa krótka jeśli zabawa w obrazy 3d to lowrance/simrad bądź garmin jeśli bez nich to hm. Obczaj sobie panoptix na YouTube i ss3d lowrance poczym wybierz to co Ci się bardziej podoba. Za 15k sprzęt będzie mega z każdej firmy .lowrance obsługuje do tego.jeszcze silniki mercury i motorguide hm obsługuje minnkota

• 0

Sprawa krótka jeśli zabawa w obrazy 3d to lowrance/simrad bądź garmin jeśli bez nich to hm. Obczaj sobie panoptix na YouTube i ss3d lowrance poczym wybierz to co Ci się bardziej podoba. Za 15k sprzęt będzie mega z każdej firmy .lowrance obsługuje do tego.jeszcze silniki mercury i motorguide hm obsługuje minnkota

Dzieki poogladam i cos wybiore

• 0

Witam,

Zamierzam kupić jedno z tych dwóch urządzeń Lowrance elite 7 Ti vs Garmin 72sv Przeczytałem tematy na forum o tych echosadach i im więcej czytam tym mam większy problem z wyborem :-(

Z Garminem podobno łatwiej tworzy się swoje mapy tzn urządzenie samo to robi a czy w elite jest duży problem żeby stworzyć własną mapę? Dużo więcej czasu trzeba na to poświęcić? Czy jakość sondowania czy wyswietlania różni się? Które urządzenie jest łatwiejsze w obsłudze? Będzie to moje pierwsze echo i chciałbym w miarę możliwości szybko ogarnąć obsługę z powodu małej ilości wolnego czasu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0

Mam Elitke Ti, zrobienie map jest dluzsze tylko o wrzucenie plikow na serwer i poczekanie az zrobia z tego mape, czyli jakias minuta zgrywania i okolo 3 godzin w moim przypadku oczekiwania. Rowniez to moje pierwsze echo i to jeszcze z jez angielskim. Ogarniecie zajelo mi jeden wypadzik  :D

Tak czy siak decyzja nalezy do Ciebie i moim skromnym zdaniem jedna jak i druga echosonda stoi na wysokim poziomie  ;)

• Like 1

• 0

Z tego co widzę to Simrad nie jest sprzedawany w pl więc pewnie jest problem z serwisem itp. Ciekawe czy ma język pl. Jest ktoś z forumowiczów kto używa to Echo?

Mam Elitke Ti, zrobienie map jest dluzsze tylko o wrzucenie plikow na serwer i poczekanie az zrobia z tego mape, czyli jakias minuta zgrywania i okolo 3 godzin w moim przypadku oczekiwania. Rowniez to moje pierwsze echo i to jeszcze z jez angielskim. Ogarniecie zajelo mi jeden wypadzik  :D

Tak czy siak decyzja nalezy do Ciebie i moim skromnym zdaniem jedna jak i druga echosonda stoi na wysokim poziomie  ;)

A jak z czytelnoscia wyświetlacza jak np włączysz więcej okien? Np zwykły sonar + boczny + down widać wyraźnie? Sprawdzales jak działa ta funkcja wifi która daje możliwość oglądania również na tablecie czy smartphonie?

• 0

Czytelność na 7 calach przy 4 oknach jest jaka jest... jest wyraźne ale małe najczytelniejszy na 2 oknach . Tablet czy tel działa ok . Są małe  lagi . Obraz lekko rozmyty. Powód - strumieniowanie obrazu . Inne rozdzielczości.  Tablet za 10k zł nie odda tego co echosonda . Sprawdziłem u przedstawiciela w cenniku i jest dostępny.  Także jest  i pl język i gwarancja 

Edytowane przez siarq