Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zabaweczki kosztują a to tylko 1 przetwornik :P a jak chcesz jeszcze forward to kolejne 6000 :) do tego za echo od 7k w zwyż i się robi ponad dwie dyszki :) także nie ma lekko. Ale za to nie ma black Box jak w lowrance .

Edytowane przez siarq

• 0

Alternatywnie u Helmutów za ok. 13 tys. PLN masz HDS 9 trzeciej generacji z 3D structure scan box, przetwornikiem 3D i przetwornikiem 2D Airmar 150 M. Ceny w PL nie sprawdzałem, ale znając parkera to pewnie grubo drożej.

Edytowane przez raven

• 0

http://www.angel-schlageter.de/Echolot-GPS-Zubehoer/Fischfinder-Combi-Echolote/Lowrance/Lowrance-HDS-3Gen-CHIRP/Lowrance-HDS-9-3Gen-CHIRP-Echolot-GPS--12297.html

Wrzucam linka, bo jeśli Kolega będzie poważnie zainteresowany to zawsze można zapytać. Właściciel tego sklepu jest konkretnym zawodnikiem, więc może ogarnąłby temat języka.

• 0

Fajnie to wygląda jednak z tego co widzę straszny wyścig zbtojeń ruszył u każdego z producentów tego typu zabawek.

Zastanawiam się jak wygląda na dzisiaj u każdego z producentów problem mapowania zbiorników wodnych. Który ma to rozwiàzane najlepiej?!? Ja aktualnie używam dr Depth na kompie i wygląda to ok. Następnie jak jakiś fajny punkt namierzę na mapce najeżdżam kursorem robię fotkę współrzędnym które się wyświetlają i wbijam do ręcznego garmina. Trochę na okręykę ale sprawdza się. Może można to zrobić durzo ptofesjonalniej hmmmmm w nowym sprzęcie.

• 0

http://www.angel-schlageter.de/Echolot-GPS-Zubehoer/Fischfinder-Combi-Echolote/Lowrance/Lowrance-HDS-3Gen-CHIRP/Lowrance-HDS-9-3Gen-CHIRP-Echolot-GPS--12297.html

Wrzucam linka, bo jeśli Kolega będzie poważnie zainteresowany to zawsze można zapytać. Właściciel tego sklepu jest konkretnym zawodnikiem, więc może ogarnąłby temat języka.

Nie ogarnie. Polską paczkę ma tylko Parker.

Wysłałem maila, przyszła odpowiedź, że jest możliwość zamówienia urządzeń Lowrance z językiem PL (czas oczekiwania około tygodnia). O Simrada nie pytałem, ale zakładam, że również do załatwienia. Garmin ma PL w standardzie, Raymarine nie sprawdzałem. Jeżeli któryś z kolegów potrzebowałby pomocy w komunikacji po niemiecku to mogę pomóc, ale zarówno właściciel, jak i pracownicy mówią biegle po angielsku więc w tym języku też można się tam spokojnie porozumieć.