meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam, planuje zakupić sobie nowe echo, używka też wchodzi w grę zakładając budżet jak wyżej. Pływam z Humminbird PiranhaMAX 170 która służyła mi głównie do mierzenia głębokości, dołki, górki, itp lecz nastała najwyższa pora sobie pomóc i przesiąść się na coś bardziej konkretnego w kolorze. Głównie spinninguję więc zależy mi na tym żeby dało się skutecznie szukać ryb przy dnie jak zarówno w toni. Mniej więcej mam tam jakieś typy w głowie lecz bardziej nurtuje mnie fakt czy nie warto dołożyć kilkaset zł i kupić coś serii Lowrance elite 5 lub Garmin Striker 5vd stąd moja prośba do was o podzielenie się waszymi spostrzeżeniami czy jest sens zainwestować w troszkę lepszy sprzęt lub czy pozostać przy założonym budżecie. Pozdrawiam Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 5" ekran będzie zdecydowanie lepszy. Kup raz, bo będziesz znów zmieniał za chwile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Zapoznaj się z wątkiem Wybór Echosondy, masz tam wszystko opisane - za i przeciw. Jest wprawdzie jedna trudność, mianowicie musisz to przeczytać ale skoro potrafiłeś napisać post to i z przeczytaniem nie będzie problemu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Garmin GPS map 7407xsvMoże ktoś orientuje się co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 jak dla mnie jest to odpowiednik hds u konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Można tak powiedzieć, ale jakby trochę milszy w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Ciekaw jestem czy HM tez wypuści na rynek jakies obrazowanie 3d jak garmin i lowrance. Mogli by cos na przyszły sezon zaprezentować. Żeby konkurencji szczęka opadła Edytowane 14 Października 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Humminbird już kiedyś robił echosondy 3D i chyba uznali, że jest to nieefektywne, ponieważ zaprzestali to robić parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Może i nie efektywne ale bajeranckie a marketing to lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Humminbird już kiedyś robił echosondy 3D i chyba uznali, że jest to nieefektywne, ponieważ zaprzestali to robić parę lat temu. Humminbird Paramount 3DWiem, używałem. Bardzo dobre echo było jak na tamte lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 To było pierwsze 3D Humminbirda (mogę się mylić). Było potem jeszcze wiele innych, również kolorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Humminbird już kiedyś robił echosondy 3D i chyba uznali, że jest to nieefektywne, ponieważ zaprzestali to robić parę lat temu.Pewnie że przeczytałem jednak wszystko zmierza do SI a nie każdego na to stać czyż nie? ;-) stąd moje pytanie. Kolejna rzecz niby Garmin Striker 5 jest ok ale z tego co wyczytałem ludzie narzekają na ten przetwornik który jest w standardzie więc czy nie lepsze byłoby kupić 5 elite ze względu na sam stożek 60 i 120 stopni. Nie używałem tych echosond dlatego stad moja prośba do was jak to wygląda w praktyce Edytowane 14 Października 2016 przez Tupas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Ten problem nie dotyczy 5dv. Kontrowersje są wokół 7sv. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Panowie jakby wybór był z tych 2 co waszym zdaniem lepiej wypada GARMINStriker™ 7dv lub Lowrance Hook 5 GPS chrip + DI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Panowie jakby wybór był z tych 2 co waszym zdaniem lepiej wypada GARMINStriker™ 7dv lub Lowrance Hook 5 GPS chrip + DI ja bym wziął HOOKa ze względu na mapy, których w Stikerze nie użyjesz ani nie zrobisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 ja bym wziął HOOKa ze względu na mapy, których w Stikerze nie użyjesz ani nie zrobiszA Strikerze boczny + większy ekran. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 5' to trochę mało Sam posiadam Elite Ti i te 7 cali to tak... powiedzmy ze coś tam już widać, ale używając dwoch obrazów jednocześnie trzeba się wpatrywać. Poszukaj używki w dobrych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 A Strikerze boczny + większy ekran. 7DV nie ma bocznego. Ja bym wziął 7 DV, bo ma przetwornik GT20, a więc szeroki i wąski stożek do wyboru w 2D - na szerokim fajnie się szuka ławic, a w downview 455 i 800 khz do rozpoznawania struktury. Większy ekran niż hook, a te dwa cale przy podzielonym ekranie robią dużą różnice. Co prawda nie ma map, ale ma gps i można zapisywać waypointy i z nich tworzy się mapa - na jeziorach do 600 ha, na których np. ja łowię to jest imho wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 pytanie było o wybór z tych dwóch, gdybając można powiedzieć dołóż X tysięcy i kup 12 cali z obrazowaniem 3D, lub kup za 700 zł kolorowego Garmina 350C a zaoszczędzone pieniądze wydaj na wyjazd od Szwecji na ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 pytanie było o wybór z tych dwóch, gdybając można powiedzieć dołóż X tysięcy i kup 12 cali z obrazowaniem 3D, lub kup za 700 zł kolorowego Garmina 350C a zaoszczędzone pieniądze wydaj na wyjazd od Szwecji na ryby To do mnie? Bo doradziłem 7DV czyli jedną z tych dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 To do mnie? Bo doradziłem 7DV czyli jedną z tych dwóch.nie, do poprzedników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 5' to trochę mało Sam posiadam Elite Ti i te 7 cali to tak... powiedzmy ze coś tam już widać, ale używając dwoch obrazów jednocześnie trzeba się wpatrywać. Poszukaj używki w dobrych pieniądzach Raczej nie osiągalna w tych pieniądzach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaz Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Witam, planuje zakup swojej pierwszej echosondy. Chciałbym się was poradzić przy wyborze z racji mojego małego doświadczenia w tej kwestii. Mam do przeznaczenia max 1500zl. Nie wymagam od echo gpsu natomiast chciałbym żeby miała kolorowy wyświetlacz. Przeglądając oferty wpadła mi w oko garmin 350c ale spodobała mi się także raymarine Dragonfly, niski model 4cale z downvision. Która warto kupić? Jakie wy macie propozycje w podanym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Za około 1450 zł można mieć Garmina Striker 5 DV. W mojej ocenie to najlepsze urządzenie do 1500 zł. Jeśli jesteś zainteresowany napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 bierz tego Garmina 350c, zostanie CI trochę kasy dzięki temu jeśli nie chcesz GPSa. Ewentualnie poszukaj używki Lowrance Elite 7x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi