meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Trochę spiskowa ta teoria. Można nawet przyjąć że producenci za pomocą wgranego oprogramowania wyświetlają nam na ekranach wykreowaną rzeczywistość. Tylko po co miałoby tak być ? Matrix panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Koledzy o co tu chodzi, może powrócimy do tematu, stąd moje pytanie czy warto się przesiąść na echo z si? Chodzi mi głównie o typowanie miejscówek sandaczowych :-).Warto, bo ustalanie tego co jest na dnie jest o wiele szybsze i dokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Kol Paprykarz doskonale to było by wówczas gdyby można było na pierwszy rzut oka określić gatunek i wielkość ryb .W obecnie dostępnych na rynku popularnych modelach można co najwyżej domyślać się że są to ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dla mnie jest doskonale kiedy widzę, że są to ryby. Ale tak jak kiedyś wspominałem pasków na okoniu policzyć się nie da, nawet w urządzeniach za walizkę zielonych papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Kol Paprykarz doskonale to było by wówczas gdyby można było na pierwszy rzut oka określić gatunek i wielkość ryb .W obecnie dostępnych na rynku popularnych modelach można co najwyżej domyślać się że są to ryby .Sądzę, że kamera podwodna jest odpowiedzią na twoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 myslę że kamera z sonarem jest rozwiązaniem, da sie policzyc paski http://www.cabelas.com/product/MarCum-LX-Sonar-Camera-Combo/1395993.uts? https://www.youtube.com/watch?v=5CpZsJoD-ZM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ale jak z tym pływać na łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 I jak to sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Ale jak z tym pływać na łodzi ? powoli Edytowane 19 Grudnia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrufa8 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witam, Zastanawiam się nad zmianą echo z Hummingbirda na w/w Garmina.Czytam od dłuższego czasu o Garminie, próbuje coś porównac, ale od tego wszystkiego już sam nic nie wiem Widziałem Garmina w akcji i pierwsze co do mnie przemówiło to duży ekran w porównaniu do mojego echo, jakoś to wszystko wyglądało bardziej przejrzyście. Mogłaby mi jakaś mądra głowa przetłumaczyć na chłopski rozum czy będą wielkie różnice w tym co zobaczę na ekranie? (garmin standardowy przetwornik gt52) Podsyłam specyfikacje mojego echohttp://www.humminbird.com/Products/598ci-HD-SI-Combo/i jakaś wersja PLhttp://skleptrabucco.pl/echosonda-humminbird-fishfinder-598-cxi-hd-si-combo/ Dzięki za wszelkie mądre info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Twoje echo ma 5 cali a garmina ile cali chcesz ? Jak 7 to różnica spora . Jednak , jeśli chcesz naprawdę poczuć różnice to kup 9".zobaczyć ten sam "film" co na 5" , ale komfortowo. Bez wpatrywania się jak Szpak w ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrufa8 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Chodzi mi bardziej o porównanie przetwornikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrufa8 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Temat został przeniesiony i nie mogę edytować chodzi o porównanie do Garmin striker 7sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahu72 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam serdecznie Proszę o poradę.Zamierzam kupić "echo" przede wszystkim na Zegrze. Częstotliwość 4-6 razy na miesiąc. Kwota jaką mogę przeznaczyć 3000 +/- 500 jeżeli naprawdę warto.Będzie to moja pierwsza echosonda więc chciałbym "nie żałować " wydanych pieniędzy. Zwracam się do Was jak do specjalistów w tej dziedzinie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ale mamy Ci swoje sprzedać , czy powtórzyć wszystko to co było tu napisane Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahu72 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Trochę spokojniej, akurat dużo w tym temacie do powiedzenia nie miałeś. Mniej spinki w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 a ile cali ow echo ma miec ? z gps ? z si ? co z mapami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Trochę spokojniej, akurat dużo w tym temacie do powiedzenia nie miałeś. Mniej spinki w Nowym Roku To było bardzo spokojnie. Jeśli przeczytałeś moje posty i później wszystkie następne to powinieneś już mieć jakiś pogląd na to co chcesz mieć. A tak to sens Twojej wypowiedzi jest taki " chłopaki macie tu odemnie 3500 zł kupcie mi echo jakie uważacie że będzie dla mnie dobre ", ale nie precyzujesz ani do czego ma służyć , w co ma być wyposażone itd.cena to nie wszystko. Co jakiś czas pojawia się taki podobny do Ciebie kolega po kiju , który nawet nie przywita się normalnie , nie chce mu się poczytać a wy koledzy produkujcie się bo ja chce to czy tamto. A jeśli mniej spinki to rozumiem że każda śmieszna i nieprofesjonalna wypowiedź to jest czego oczekujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahu72 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Ok, poprawię się ????Tak jak pisałem, wykorzystanie przede wszystkim ZZ, spinning, Przynajmniej 5"GPS raczej tak wolę wiedzieć gdzie pływam DI, raczej takSI, jak w tej cenie to takMapy, to zależy od urządzenia.Czy da się używać map skopiowanych z innego urządzenia np.Elite 7ti na Elite 5tiZ Elite 7ti na Humminbird Helix 5si (ponoć są kompatybilne)Być może są inne mapy które da się używać na w/w echosondach.Moje typy: Lowrance 5ti total scanHumminbird Helix 5 siMoże lepiej 7" a mniej "wypasiona" Znalazłem też Simrad GO7 XSEbardzo ciekawy sprzęt, czy godny polecenia. Podrawiam Was wszystkich Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Grudnia 2016 przez yahu72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Czy da się używać map skopiowanych z innego urządzenia np.Elite 7ti na Elite 5tiZ Elite 7ti na Humminbird Helix 5si (ponoć są kompatybilne) Nie są. Do ich funkcjonalnego używania w echu potrzebne są dwa różne programy: dla Lowrance'a Reefmaster lub stary Dr.Depth, dla Humminbirdów jest to Lakemaster Autochart Europe.Kompatybilne to są logi i pliki .dat, które możesz obrobić w obu programach.Mam helixa 5 Si i powiem tak, do robienia map to się nadaje, do rozpoznawania wody z użyciem zwykłego sonaru też, natomiast jeżeli chcesz używać SI, to 5 cali jest zbyt małym rozmiarem na sensowny odbiór, owszem zobaczysz - do komfortu użycia daleko. Jeżeli masz $ bierz 7 cali z gps, jeżeli masz już mapy na Lowrance'a to skłaniałbym się do urządzeń tej firmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Tak jak kolega wyżej napisał bądź simrad to bliźniak lowrance. Te same mapy . Identyczne funkcje. Dobry sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robson12 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam serdecznie Proszę o poradę.Zamierzam kupić "echo" przede wszystkim na Zegrze. Częstotliwość 4-6 razy na miesiąc. Kwota jaką mogę przeznaczyć 3000 +/- 500 jeżeli naprawdę warto.Będzie to moja pierwsza echosonda więc chciałbym "nie żałować " wydanych pieniędzy. Zwracam się do Was jak do specjalistów w tej dziedzinie.Pozdrawiam zastanów się nad Humem 798 lub 999 albo 998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Hm teraz zrobił niezły si g2n...nie wiem tylko jak cenowo to cudo się ma. Ale jakość 1 liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahu72 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Po głowie mi chodziSimrad GO7 XSE (przede wszystkim dostępność map)Czy zawiera język PL ? Może ktoś wie.Jutro dzwonię do Parkera z pytaniami. Może coś jeszcze innego się "wykluje" Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jeśli od.dystrybutora to pl jest. W wątku o hds carbon masz linka co do tłumaczenia simrad wychodzi na to ze można samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi