meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Psulek ale germin obsługuje chirp i panoptix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 W carbon i owszem . Ale w gen3 to kolorowo nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Psulek ale germin obsługuje chirp i panoptixAle nie w starszych modelach Echomap. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Tylko, Panoptix to ja miałem możliwość zobaczyć jak działa. Nie byłem zachwycony. A działanie 3D w Raymarinie robiło na mnie trochę lepsze wrażenie (niestety tylko w trybie demo). A co do nabycia Axioma to ciągle podchodzę do tego jak pies do jeża Nawet własnie teraz go znowu oglądam i czytam i znowu oglądam i liczę.Akurat real vu 3d forward od Garmina wygląda bardzo dobrze. Co do działania, to trzeba by sprawdzić na nowszym sprzęcie, bo HW się cały czas zmienia. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Brak obsługi panoptix to raczej zaleta niż wada, to do niczego się nie przydaje a kosztuje tyle co drugie echo. NMEA 2000 ? Kto z tego korzysta 3-5 % użytkowników ?Cały czas mówimy o echosondzie raczej budżetowej.No z NMEA coraz więcej i będzie się popularyzować. Dzięki NMEA mam zegary na echu, co przy pływaniu na rumplu jest dosyć istotną zaletą. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lipca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Cena Bardziej to czego muszę się pozbyć, już mi zalega 998 którą muszę upłynnić, zaraz potem 999. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Ale im dłużej oglądam i czytam o echo tym Axiom z RV coraz bardziej mi sie podaoba :-) A jak wygląda sprawa map do niej i serwis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 W dragon fly czyli rayimarine jest cos na styl insght genesis. Bądź gotowe mapy navionics itp. Serwis zapewne jak u wszystkich, póki gwarancja jest to luz. A później bida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Panowie , znajomy szuka echa typowo pod łowienie sumów metodą wertykalną w Wiśle. Nie chce skanowania bocznego i niepotrzebnych funkcji, budżet posiada spory (około 7000 zł) i prosi o poradę. W tej chwili używa Garmina Striker 7 i jest niezadowolony, twierdzi że przynęta znika mu z ekranu. Choć sam kilka modeli już przetestowałem, to nie łowię tą metodą i nie chcę mu doradzać, ponieważ ja korzystam głównie ze skanowania bocznego. Kolegów łowiących metodą wertykalną proszę o pomoc w jego imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Panowie , znajomy szuka echa typowo pod łowienie sumów metodą wertykalną w Wiśle. Nie chce skanowania bocznego i niepotrzebnych funkcji, budżet posiada spory (około 7000 zł) i prosi o poradę. W tej chwili używa Garmina Striker 7 i jest niezadowolony, twierdzi że przynęta znika mu z ekranu. Choć sam kilka modeli już przetestowałem, to nie łowię tą metodą i nie chcę mu doradzać, ponieważ ja korzystam głównie ze skanowania bocznego. Kolegów łowiących metodą wertykalną proszę o pomoc w jego imieniu.Jaki ma przetwornik do tego Strikera? Problemem jest pewnie wąski stożek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 GT-20 bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Czyli brak bocznego skanowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Tak, on używa głównie stożka 83 kHz Edytowane 31 Lipca 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Przetwornik tm 150 pokukaj na necie o możliwościach i sprzetach który go obsluguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Przetwornik tm 150 pokukaj na necie o możliwościach i sprzetach który go obslugujeNie znalazłem nic o kompatybilności z serią Striker, chyba nie współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Panowie ponawiam pytanie bo muszę w końcu kupić jakieś echo-Lowrance Hook 4, czy Dragonfly 4 Pro?Może ewentualnie coś innego w podobnych pieniądzach? Garmin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tusiorro Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Polecam dragonflaya 4pro, uzywam i w tej cenie bedzie ciezko o cos lepszego. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 kwestia ceny to nie wszystko, zresztą też\ ważne gdzie się kupuje, Striker 5DV jest w podobnych pieniądzach, napisz jakie wymagania i budżet to łatwiej coś dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Jak zdecydujesz sie na echo ze stajni Garmin -model -striker to poszedl priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Panowie ponawiam pytanie bo muszę w końcu kupić jakieś echo-Lowrance Hook 4, czy Dragonfly 4 Pro?Może ewentualnie coś innego w podobnych pieniądzach? Garmin? @PatLove, jesli zalezy Ci na mapach kupuj Lowrance.Navionics, C-Map, teraz dodatkowo MaxiMapa zrobiła dwie świetne mapy Północna Polska i Południowa Polska i dodatkowo bezpłatne mapy społecznościowe InsightGenesis.Do żadnej innej marki nie ma tyle batymetrii co do Lowrance. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zastanów się nad Lowrance. Nie wiem czy model który chcesz kupić ma czytnik kart pamięci, ale jeśli ma to za 300 złotych kupujesz w best sonar mapki batymetryczne i przestajesz pływać po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Kwestia ceny oczywiście jest istotna ale cena to nie wszystko...Żadnego echo nigdy nie miałem, jedynie kilka lat temu pływałem ze znajomym, który ma (i do tej pory uważa ze jest to najlepsze echo na świecie) jakiegoś czarno-białego humminbirda. Modelu nie pamietam ale rozmiary były dość słuszne, osobiście była to dla mnie czarna magia ale on widział na niej wszystko... Wracając do moich potrzeb-w PL nie lowie w ogóle, jedynie Szwecja, a wiec mapy PL raczej mnie nie interesują za to SE jak najbardziej, dlatefo dobrze żeby echo miało GPS, również do zaznaczania miejscówek, których tu nie brakuje. Kolejna kwestia jest to, ze chciałbym poznać strukturę dna swoich łowisk, które są bardzo zaczepów-zatopione kamienie duże, mniejsze oraz na prawdę wielkie, drzewa itp. Fajnie byłoby gdyby dało się "zeskanować" dno w forum "płaskiej", czyli przekroju poziomego, a nie tylko pionowego(o ile w ogóle się da?) Oczywiście na początek fajnie wyglada funkcja DSV/DSI i patrząc na fotki na niej wszystko widze(przynajmniej tak mi się wydaje), a na ile ona później będzie przydatna?Poza tym sam nie wiem ale może Wy podpowiecie co jest istotne? P.S.Czy Hook 4 poniżej 1000pln to dobra opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Każde echo obsługujące mapy ma gps to chyba wiesz. Natomiast moje skromne 3 krotne doświadczenie łowienia w Szwecji pokazuje , że akurat namierzanie i zapisywanie konkretnych miejscówek dla mnie przynajmniej to porażka. Bo jest ich za dużo po prostu. Tu przewage ma mapa w echu. Bo jak znajdziesz ryby np na 5 m i w specyficznym miejscu to mapa pomoże zaplanować Ci przelot . Pamiętaj jeszcze o jednym. Echo kupujesz na dlużej raczej. Kup porządny zestaw. Poza tym priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Panowie , znajomy szuka echa typowo pod łowienie sumów metodą wertykalną w Wiśle. Nie chce skanowania bocznego i niepotrzebnych funkcji, budżet posiada spory (około 7000 zł) i prosi o poradę. W tej chwili używa Garmina Striker 7 i jest niezadowolony, twierdzi że przynęta znika mu z ekranu. Choć sam kilka modeli już przetestowałem, to nie łowię tą metodą i nie chcę mu doradzać, ponieważ ja korzystam głównie ze skanowania bocznego. Kolegów łowiących metodą wertykalną proszę o pomoc w jego imieniu.Trochę sprecyzuje, teraz pływa z Garmin Striker 7 sv i ma do niego przetworniki GT 52 i GT 20. Twierdzi, że przynęta podczas podnoszenia znika mu z ekranu i żadna regulacja nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ja bym tu obstawial jednak kwestie ustawień, bądź wychodzi przynęta z pola widzenia stożka. Bierze wabik wrzucs pod przetwornik i kreci czułością az ja zobaczy. Innego wyjścia nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi