meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Kwestia ceny oczywiście jest istotna ale cena to nie wszystko...(...) P.S.Czy Hook 4 poniżej 1000pln to dobra opcja?nie jest to zła opcja, W Szwecji masz wiele map z Insight Genesis chodzących na serii Hook, choć do używania map lepszy większy ekran czyli Hook 5 lub wyżej. Inna opcja to Hook 4 i Tablet z mapami navionicsa. Mapy w sklepie Androida za 200 zł kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za wszystkie info, generalnie myślałem że wybór będzie trochę prostszy...Muszę trochę poczytać żeby pierwsze echo nie było porażką, która niechęci mnie do korzystania z niego. Faktycznie te 4ry cale to trochę mało, a i 4 cale, 4rem calom nierówne bo rzeczywiście ekarn w pionie (hook 4), a w poziomie (dragonfly 4 pro) robi dość dużą różnicę. Na korzyść Lowrance niewątpliwie przemawiają logi i możliwość tworzenia konkretnych map bo jak rozumiem do dragonfly trzeba mapę kupić? Rożnica w samej wielkości 4 i 5cali nie jest powalająca ale w praktyce pewnie te 1,5cm robi różnicę? Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Sorry za post pod postem ale nie mogę już edytować... Panowie czy ktoś orientuje się echo Humminbirda? Interesuje mnie model Helix 5 ale wersji trochę jest i teraz czym różnią się poszczególne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A który konkretnie model Cię interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Chodziło mi o HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 i HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ale różnica chyba polega na tym, że SI ma sonar boczny, zgadza się? A tak poza tym, to co w ogóle sądzicie o tych echosondach? Jakoś Humminbird jest chyba najmniej popularny, przynajmniej na forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Chodziło mi o HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 i HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ale różnica chyba polega na tym, że SI ma sonar boczny, zgadza się? A tak poza tym, to co w ogóle sądzicie o tych echosondach? Jakoś Humminbird jest chyba najmniej popularny, przynajmniej na forum...Tak, taka jest między nimi różnica.Ps. Z tego co się orientuję to Humminbird był pierwszy który wymyślił boczny sonar Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Odkąd mam echo z SI, nie wyobrażam sobie pływać po nowych akwenach bez tej funkcji.Kup raz, a dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Odkąd mam echo z SI, nie wyobrażam sobie pływać po nowych akwenach bez tej funkcji.Kup raz, a dobrze.Tez się podpiszę pod tym.Ostatnio pływałem na Lowrance 5hdi i niby fajnie, ale jakby oczy odebrało;-)Nie to ze sie nie da, tylko człowiek do dobrego sie szybko przyzwyczaja ;-) Tapatalknięte z komórki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Chodziło mi o HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 i HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ale różnica chyba polega na tym, że SI ma sonar boczny, zgadza się? A tak poza tym, to co w ogóle sądzicie o tych echosondach? Jakoś Humminbird jest chyba najmniej popularny, przynajmniej na forum...Na ekranie 5" i tak nie zobaczysz wielu szczegółów w trybie SI. Jak podzielisz ekran, tym bardziej nic nie będzie widać. Lepiej jak koledzy wyżej doradzili kupić coś raz a dobrze, ekran im większy tym lepszy (minimum 7"). Czy to będzie Lowrance, Humminbird, Garmin, Raymarine to w małych ekranach i tak nie będzie znaczącej różnicy w obrazowaniu. Dopiero na większych ekranach można dostrzec szczegóły ( łącznie z rybami) na dnie, czasem nawet można rozpoznać gatunek ryby. Ja ostatnio wymieniłem swojego HDS-a 9" na Humminbird Helix 10 Mega SI i nie żałuję wyboru. Tak czy siak, znów wróciłem do tej marki.Popularność marki na forum, nie traktowałbym jako wyznacznika przy zakupie. Humminbird był prekursorem jeżeli chodzi o skanowanie boczne, obrazowanie 3D i pierwszy zamknął to wszystko w jednym przetworniku. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez xeniowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Panowie zgadza się ale echo 7 cali to już wydatek minimum 3000-3500pln, chyba ze trafi sie cos na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Okazuje się, ze można kupić nowe, 7" echo znacznie taniej wiec chyba pójdę za wasza rada i będzie jednak 7" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Teraz pytanie tylko która: Dragonfly 7 Pro Striker 7cv/sv(sam nie wiem czy potrzebuje tak na prawdę boczny sonar?) coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Lepiej chyba miec niz myslec o nim ? korzystac nie musisz , a zawsze masz wglad na kolejna generacje obrazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Rozumiem, a jeśli uparlbym się na mapy, to Dragonfly 7Pro byłby dobrym rozwiązaniem? Opinii na forum jakoś mało w porównaniu do Lowrance, czy Garmina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Koledzy szukam echosondy 9"Do wyboru stanęli kolejno względem chęci zakupu :1) Garmin Echomap 92SV z przetwornikiem GT402) Lowrance Elite 9 TI3) Lowrance Hook 94) Humminbird Helix 9 SI GPS5) Humminbird Helix 9 CHIRP MEGA SI GPS G2N ewentualnie coś z Simrad-a GO9 Macie jakieś doświadczenie w porównaniu tych urządzeń. Które wywalić z listy a które będzie warte zakupu... Budżet zbliżony a opinii jak wody w morzu... Każdy chwali swoje, może od Was dowiem się czegoś konkretnego Pozdro@Cabage Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Helix 10 SI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Helix 10 SI Za drogo Choć widziałem u DANO^^ kawał telewizora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Za drogo Choć widziałem u DANO^^ kawał telewizora Twoja woda Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Helix 10 SI Również mam i szczerze polecam, zastąpiła Lowrance HDS 9 gen3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Humminbird Helix 9 SI GPS 5) Humminbird Helix 9 CHIRP MEGA SI GPS G2N Duża będzie różnica w jakości odczytu między tymi dwoma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Jeżeli nie masz ograniczeń $ to bierz wariant z Mega imagingiem, masz tam 3 częstotliwości obrazowania SI do wyboru: 455, 800 khz i 1Mhz. Właściwości chirp pomogą w wyostrzeniu obrazowana 2d jak i pozostałych, G2N mają zaimplementowany soft do batymerii - LiveAutochart jeśli cię to interesuje, to poczytaj w stosownym wątku co i jak.Przetwornik jest większy od starszego modelu, G2N oznacza też zwiększone możliwości tworzenia sieci z wpiętym urządzeniem (wifi ,etc). Poza tym w g2N wzmocniono o 25 % wydajność procesorów, a to jest bardzo ważne dla płynności grafiki echa. Przyszłościowo model Mega będzie atrakcyjniejszy w odsprzedaży, bo jest po prostu nowszy.To tak na szybko. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To na takim echomapie czy elitce rzeczywiście guzik widać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To na takim echomapie czy elitce rzeczywiście guzik widać ??Nieeee. Tylko na lepszych widać więcej i lepiej. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To będzie moje pierwsze Echo i wolałbym więcej jak 5 lub 5,5 zł nie wydać Może kiedyś wydam więcej ale nie teraz bo mam inne wydatki i mocno Myślę o Garmin lub Lowrance Elite 9 TI. Hummingbird bez chirp też mieści się w budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie odpowiem, podałem różnice pomiędzy modelami HB, o które pytałeś. Pozostałe echa są również ok, choć Garmin ma mniejsze możliwości w tworzeniu autorskich map( brak własnego softu). Poza tym na różnice w komforcie pracy z takim sprzętem mają trzy zasadnicze kwestie:- rozdzielczość ekranu- szybkość procka- dopasowanie ustawień echa do warunków na wodzie. Edyta mówi:- poprawna instalacja przetwornika Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi