meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To będzie moje pierwsze Echo i wolałbym więcej jak 5 lub 5,5 zł nie wydać Może kiedyś wydam więcej ale nie teraz bo mam inne wydatki i mocno Myślę o Garmin lub Lowrance Elite 9 TI. Hummingbird bez chirp też mieści się w budżecieZa 5,5 k zł możesz mieć nawet Helixa 10 SI (ale bez Mega i Chirp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To będzie moje pierwsze Echo i wolałbym więcej jak 5 lub 5,5 zł nie wydać Może kiedyś wydam więcej ale nie teraz bo mam inne wydatki i mocno Myślę o Garmin lub Lowrance Elite 9 TI. Hummingbird bez chirp też mieści się w budżecieAle cena Elite 9 TI z przetwornikiem Totalscan oscyluje w granicach 6000zł. Zakupione poza granicami naszego kraju będzie tańsze ale pozbawione języka polskiego. Lepiej rozejrzyj się za Helix 9 Mega SI G2N, bo w tej kwocie się znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Targujcie ,targujcie i jeszcze raz targujcie się. Ą cena będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Czy poza wielkością wyświetlacza są jakieś inne istotne różnice między modelami Hook 4 i Hook 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Tylko wielkoscia. Jednak wielkość ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahu72 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Rozdzielczością, 480x480 vs 480x272 . Widzisz mniej i widzisz mniejszy rozmiar Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Rozdzielczością, 480x480 vs 480x272 . Widzisz mniej i widzisz mniejszy rozmiar Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Nie w tym przypadku. Widzisz to samo, ale masz krótszą historię. Akurat wyświetlacz Hook 4 ma tą samą wysokość co Hook 5, ale jest węższy. Natomiast pojawia się problem z jakimkolwiek podziałem ekranu. Tak naprawdę est dużo węższy niż wydawało by się z przekątnej, ze względu na inne proporcje ekranu. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Nie odpowiem, podałem różnice pomiędzy modelami HB, o które pytałeś. Pozostałe echa są również ok, choć Garmin ma mniejsze możliwości w tworzeniu autorskich map( brak własnego softu). Poza tym na różnice w komforcie pracy z takim sprzętem mają trzy zasadnicze kwestie:- rozdzielczość ekranu- szybkość procka- dopasowanie ustawień echa do warunków na wodzie. Edyta mówi:- poprawna instalacja przetwornika To ktory z nich ma nalepsze procesory, bo ja to sredni w te klocki jestemZa 5,5 k zł możesz mieć nawet Helixa 10 SI (ale bez Mega i Chirp). Gdzie takie cuda ? Ale cena Elite 9 TI z przetwornikiem Totalscan oscyluje w granicach 6000zł. Zakupione poza granicami naszego kraju będzie tańsze ale pozbawione języka polskiego. Lepiej rozejrzyj się za Helix 9 Mega SI G2N, bo w tej kwocie się znajdzie Mam właśnie za 5550 zł i sie zastanawiam...choć im wiecej człowiek czyta to wszystko wskazuje na Humminbirda , Lowrance i na końcu Garmin-a.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 G2N = mocniejszy procek. Dotyczy wszystkich helixów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ta informacja o mocniejszym procku jest w jakiś sposób potwierdzona ? Był poprzednio - jest teraz ? Nigdzie nie mogę znaleźć pewnych informacji na ten temat. Generalnie wszyscy producenci piszą, że jest lepiej ale nikt nie pisze co było a co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Chodzi chyba o całą serie Helix Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Ta informacja o mocniejszym procku jest w jakiś sposób potwierdzona ? Był poprzednio - jest teraz ? Nigdzie nie mogę znaleźć pewnych informacji na ten temat. Generalnie wszyscy producenci piszą, że jest lepiej ale nikt nie pisze co było a co jest.Niestety, to znowu kwestia zaufania do producenta.........Masz rację, z brakiem info o szczegółach technicznych, ale który z producentów echosond podaje nazwy procesorów, matryc itp?Z innej beczki. Masz już tego Axioma? Może jakoś byś się od niósł do niego w kontekście innych producentów? Piszą, że ma najszybszy procek z istniejących na rynku echosond...., Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Właśnie pisałem, że wszyscy unikają podawania szczegółowych informacji.Axioma 9 kupiłem i mam już z 3/4 tygodnie tylko nie mogę nigdzie kupić do niego czasu... Tym samym testów porównawczych też nie mogę zrobić. Działa bardzo płynnie, dobry czuły dotyk. Nie chciałbym wyrażać opinii o produkcie którego nie przetestowałem w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam ponownie mialem kupowac garmina echomap 92 ale doszedlem do wniosku ze doloze kasy i kupie Humminbird HELIX 9 CHIRP MEGA SI GPS G2Nnie wiem czy warto jest dokładać 2 tyś złotych do tego by kupić 10 ke ?? i jakąś specjalna karte pamieci trzeba do HB ? iż malo info znalazlem do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Helix 10 jest w w tej samej obudowie co Helix 9, czyli upchnęli tam większy wyświetlacz. Ma dużą lepszą rozdzielczość 1024 x 600, natomiast 5, 7 i 9 mają tą samą rozdzielczość czyli 800 x 480. Karta i program będą potrzebne do tworzenia własnych map batymetrycznych, do niczego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam ponownie mialem kupowac garmina echomap 92 ale doszedlem do wniosku ze doloze kasy i kupieHumminbird HELIX 9 CHIRP MEGA SI GPS G2Nnie wiem czy warto jest dokładać 2 tyś złotych do tego by kupić 10 ke ?? i jakąś specjalna karte pamieci trzeba do HB ? iż malo info znalazlem do tegoJeżeli masz wolne $ - to najlepsze rozwiązanie. Dużo lepszy ekran niż 9. Reszta wnętrzności bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 No włąsnie bo to juz 2 tyś złotciszy więcej będzie za 1 cal. gdyby walsnie rozdzielczosc byla taka sama to by nie bylo pewnie az tak wielkiej roznicy ale jak roznica w rozdzielczosci jest taka to na pewno roznica bedzie duza w uzytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 No aż 2000zł różnicy nie ma, trochę mniej [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 no tak tylko ze mialem brać garmina 92. wiec wyjdzie 4 koła ale chyba lepiej kupic dobre i mieć na długie lata. jak sie cos nie spierdzieli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Tu masz Helixa 10 z Mega w dobrej cenie 1800 Euro i z Polskim Menuhttps://www.echolotprofis.de/echolot-shop/Echolote-Fischfinder/Humminbird-Echolote/Helix-10-G2N-Serie/Humminbird-HELIX-10-CHIRP-MEGA-SI-GPS-G2N.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 A ja mam pytanie `.... Cenowo max do 3.300zl . .. Co chce miec .. no wszystko hehe . a na powaznie . . . Chyba wszystkie funkcje posiada : Garmin Striker 7 SV Wyswietlacz 7 " dla mnie styknie jesli chodzi io funkcje . .. to ma chyba wszystko. Mianowicie stozek badz przetwornik jest tam waski, jesli bedzie mi to przeszkadzalo kupie szerszy. Temat ze Strikerem przeczytalem od deski do deski . Lecz rozwazam jeszcze jakies propozycje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Boczny ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 tak .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 https://www.westmarine.com/buy/simrad--go7-xse-touchscreen-combo-with-totalscan-transducer-and-insight-charts--17046806 2300 zł przed wysyłką. Masz sonar, downscan, boczny, mapy, ekran wielodotykowy i szeroki stożek w sonarze. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 https://www.westmarine.com/buy/simrad--go7-xse-touchscreen-combo-with-totalscan-transducer-and-insight-charts--17046806 2300 zł przed wysyłką. Masz sonar, downscan, boczny, mapy, ekran wielodotykowy i szeroki stożek w sonarze. Pozdro.Cena bardzo dobra, ja za swoją dałem dużo więcej.Ale jak dojdą opłaty może już to tak różowo nie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi