meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Bez ryzyka można kupić np. w Niemczech, też taniej niż u nas. Tak na szybko: https://www.ensslin.com/go7-xse/a-17314/ Widziałem jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) I poza tym jest zablokowana bo Simrad podobnie jak Lowrance stosuje geofencingu. Już lepiej kupić w UE, przynajmniej wszystko działa. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Września 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 I poza tym jest zablokowana bo Simrad podobnie jak Lowrance stosuje geofencingu. Już lepiej kupić w UE, przynajmniej wszystko działa. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaLub u kolegi Psulka, jak ja zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A najtrudniej mi zrozumieć czemu u nas tak drogo.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 a co tu rozumiec... , wyslij zapytanie do 20 firm o dany sprzet , podaje cene jaka jestes w stanie dac i spokojnie czekaj na odpowiedz. Wszyscy owczym pedem leca po aledrogo i kilku znanych sklepach w necie...18 chce sie nazrec chochla , ale 2 je mala lyzka i zrobi dobra cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 a co tu rozumiec... , wyslij zapytanie do 20 firm o dany sprzet , podaje cene jaka jestes w stanie dac i spokojnie czekaj na odpowiedz. Wszyscy owczym pedem leca po aledrogo i kilku znanych sklepach w necie...18 chce sie nazrec chochla , ale 2 je mala lyzka i zrobi dobra ceneNie o to mi chodzi...Sprecyzuję bardziej Nie rozumiem ,dlaczego Główny dystrybutor na rynek Polski czy to : Garmina, Lowrance-a ,Simrada czy Humminbird-a już dla swoich hurtowni jest trochę lepszy a czasami nawet i gorszy od ceny detalicznej za granicą... Śledząc ceny w PL i za granicą nie wierzę, że sklepy jadą na kilku procentach marży... Albo dystrybutor ma chorą politykę, albo w cenie jest tyle podatków żę Polsce kosztuje produkt "x" 4000zł a za granicą 3200 zł, albo ludzie tak chcą się nachapać ? Jeśli wszyscy partnerzy handlowi mają ten sam cennik i ten sam rabat a tak raczej jest to nie rozumiem tak ogromnych różnic cenowych w starciu polska vs reszta europy.... Przecież i tak większość idzie z Chin lub USA .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A najtrudniej mi zrozumieć czemu u nas tak drogo.... Po pierwsze dlatego, że u nas dochodzi VAT, w US podają cenę netto. Kupując w sklepie stacjonarnym doliczą ci około 10% podatku przy kasie. Po drugie skala sprzedaży w PL jest mała, więc koszty stałe trzeba rozłożyć na mniejszą liczbę urządzeń co podbija cenę. Widocznie niższe koszty pracy tego nie rekompensują. @siarq to nie jest kwestia łyżeczki czy hochli, ale realiów biznesowych w PL. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Po pierwsze dlatego, że u nas dochodzi VAT, w US podają cenę netto. Kupując w sklepie stacjonarnym doliczą ci około 10% podatku przy kasie. Po drugie skala sprzedaży w PL jest mała, więc koszty stałe trzeba rozłożyć na mniejszą liczbę urządzeń co podbija cenę. Widocznie niższe koszty pracy tego nie rekompensują. @siarq to nie jest kwestia łyżeczki czy hochli, ale realiów biznesowych w PL. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaA później się ludzie na zachodzie dziwią, że u nas kradną i kombinują Edytowane 1 Września 2017 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) to jest druga strona medalu o czym napisales.tej jedynej prawdy nie dojdziemy...tyczy sie to nie tylko echosond.Elektronarzedzia , narzedzia znanych firm na zachodzie w DETALU mozna kupic taniej nawet o 30%...niz u nas na super hiper rabatach. @Psulek taki dystrybutor lowrance czy HM na polske ,nie handluja tylko echosondami. Jest to tylko jeden z asortymentu ktory maja na stanie. Tak wiec koszty utrzymania to nie tylko echosondy , ale i silniki, lodzie , przynety i pierdylion innych rzeczy. Podatki ok. wszyscy musza placic i laski nie robia Edytowane 1 Września 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Prawdy nie dojdziemy, temat jest pewnie zagmatwany. Podobną sytuacja jest na przykład w Nowej Zelandii i Australii. Kraje mniejsze od nas ludnościowo, ale z kolei z dużą ilością łodzi. Rynek mały, ceny wysokie. Tyle że ich stać. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Nie o to mi chodzi... Sprecyzuję bardziej Jeśli wszyscy partnerzy handlowi mają ten sam cennik i ten sam rabat a tak raczej jest to nie rozumiem tak ogromnych różnic cenowych w starciu polska vs reszta europy.... Przecież i tak większość idzie z Chin lub USA ....Cennik pewnie taki sam . Wszystko zależy od polityki sprzedaży , Gdy kwota jednorazowego zakupu rośnie to i rabat rośnie . Np. jeden diler weźmie np.za 50 tyś a inny za 200 tyś. A przy powiedzmy kwocie 200 tyś to na akcesoria dostanie kolejny rabat. Jak np. "zakontraktuje" nowości powiedzmy pod koniec roku to kolejne oczka do rabatu .Płatność gotówką kolejny rabat a termin bez rabatu . A czy sprzedawca odda Ci te rabaty i zarobi tylko na sugerowanej cenie sprzedaży tego się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Płatność gotówka się nie opłaca. Max rabat jaki przy obecnej wartości pieniądza można dać, to 0,4%.Powyżej - dokładasz do interesu. Co do samych cen - nie tylko elektronika ma ten problem, branża spożywcza również się z tym boryka. Do Polski regularnie wjeżdżają produkty z zagranicy w znacznie niższych cenach. Różnice sięgają np na kawie Tchibo 50%, Kronung 37%, Itp.Sam kupiłem echo w Niemczech, bo różnica 27% była nie do przyjęcia na niekorzyść zakupu w Polsce... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Września 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Helix 10 jest w w tej samej obudowie co Helix 9, czyli upchnęli tam większy wyświetlacz. Ma dużą lepszą rozdzielczość 1024 x 600, natomiast 5, 7 i 9 mają tą samą rozdzielczość czyli 800 x 480. Karta i program będą potrzebne do tworzenia własnych map batymetrycznych, do niczego więcej. Czy jesteś tego pewien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Eeeee. Nieprawda raczej. Dyszka jest w obudowie dwunastki Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 9-tka jest w obudowie 10-tki. Dwunastka to kolos, miałem w ręku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Teraz lepiej - nie dyszka w dziewiątce, tylko odwrotnie. To prawdopodobne ;-) Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witam mam pytanie do doswiadczonych uzytkownikow echosond jaka echosonde polecacie do kwoty 2000 zl czym sie sugerowac w wyborze echosondy ? Lowie glownie w rzekach ? Czy im wiekszy kat stozka tym lokalizacja ryb jest skuteczniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 w tradycyjnym obrazowaniu kat stozka pokaze wiekszy obszar , z tym ze i tak nie odczytasz w ktorym miejscu obiekty /ryby sa . Z prawej czy lewej strony 3m a moze 15m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Należało by jeszcze dodać, że większy obszar toni. To co bezpośrednio nad dnem nie. Dodatkowo nie sprawdza się zbyt dobrze na spadach. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K@millo Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Na wstępie chciałbym przywitać się z forumkowiczami, WITAM WSZYSTKICH☺!!Przeglądałem wiele stron i nie znalazłem zadowalających mnie informacji na pewien temat. Mianowicie noszę się z zamiarem kupna swojej pierwszej echosondy, rynek wtórny lub pierwotny. Patrzę w stronę Lowranca Elite 7 lub 9 TI z totalscanem, Lowranca HDS 7 lub 9 HDS GEN 3 ze strukturą i Garmin GPSmap 7408xsv z przetwornikiem gt40-tm.Pytanie co wybrać, co jest lepsze waszym zdaniem?? Garmin czy Lowrance?? TI czy HDS, jaka jest różnica między tymi modelami i czy warto dopłacić do HDSa?? Nie chciałbym przepłacać i wydawać bez sensu pieniędzy. Chciałbym być zadowolony z zakupu. Od echa wymagam przede wszystkim klarowności i przejrzystości obrazu, ładnego odwzorowania poszczególnych elementów znajdujących się na dnie czy też nad nim ( tu rybki oczywiście). Proszę o opinie i porady doświadczonych kolegów. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Kolego szanowny, zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj to co tutaj powyżej napisaliśmy. Na wiele pytań znajdziesz odpowiedzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K@millo Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Zadałem i znalazłem ale to za mało, mało konkretów, a postów typu jak Twój zdecydowanie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 No to albo zle szukales ,badz nie potrafisz wyciagac wnioskow.W temacie o garminach i lowrance Ti znajdziesz wyszstko. Od bolaczek danych sprzetow po ich zalety. Zacznij wpierw od wielkosci ekranu. Jak budzet pozwala to 9" jest o wiele bardziej czytelny niz 7. Samo obrazowoanie jest u wszytskich podobne i tu nie ma jakichs przepasci. Jedynie zle skonifigurowany sprzet moze malowac nie najlepiej. Jesli rozbudowa w przyszlosci to gorna polka , jesli nie planujesz to srednia polka. Poczytaj troche. naprawde jest masa informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Zadałem i znalazłem ale to za mało, mało konkretów, a postów typu jak Twój zdecydowanie za dużo.Zaczynając swoją karierę na forum od złośliwości nie uzyskasz więcej informacji. Zapewniam że wszystkie informacje których poszukujesz są na forum. Wpisywanie tych samych informacji kolejny raz niczego nowego nie wnosi, no może jest użyteczne dla tych którzy nie mają zamiaru niczego szukać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Witam wszystkich. Proszę o poradę na jaką echosondę się zdecydować. Do tej pory użytkuję Lowrance Elite 5x, ale chciałbym " zaszaleć" . Myślałem o Helix 7 Si, albo może znowu coś z Lowrance. Zależy mi na maszynce do rozpoznawania ulubionych przez szczupaki roślin i namierzania jesiennych skupisk ryb. 100% jeziora, w większości płytsze 2-4 m, max do 20 m głębokości. Czy boczny sonar zdaje egzamin i pozwala lepiej napłynąć na potencjalne miejscówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi