meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Boczny sonar to już chyba standard dziś. Pozwala lepiej ogarnąć to co się dzieje pod wodą. w szczególności ukształtowanie dna. Jakies tam ryby/lawice tez zobaczysz. Jesli przesiadka to tylko na cos z SI. A ktory producent to rzecz gustu. Kazdy chwali swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fakt, najczęściej decyduje cena i specyficzne detale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Jeśli możesz jak to powiedziałeś "zaszaleć", to celuj w echo z sonarem bocznym i z ekranem minimum 9". Ja mam monitor 10" i już wiem, że im większe tym lepsze. Boczny sonar bardzo pobudza wyobraźnię, w głowie tworzy się obraz 3D. Oczywiście potrzeba trochę czasu na to, czyli obeznania z urządzeniem. No i sprawą progową jest wiadomo budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) jeszcze troche i 3d stanie sie standardowym obrazowanie. Tylko zapewne w wykonaniu takim jak dzis pokazuje garmin/raimarine/lowrance. na cos bardziej efektownego trzeba poczekac sezonow kilka. Ekran im wieksz tym lepiej, slusznie kolega wyzej prawi. Tylko jest jeszcze kwestia mobilnosci. Jesli na stale na sporej jednostec to nie ma tematu. Ale jesli masz ten szpej taszczyc za kazdym razem to...juz nie jest tak kolorowo Edytowane 9 Października 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) W takim wykonaniu jak jest teraz, to ja wolę zwykłe SI w dobrej jakości. Niestety, ale rozdzielczość tekstur jest po prostu mizerna. A do dobrego SI jeszcze naszym zabawkom trochę brakuje: Tak na zachętę: https://imgur.com/gallery/DuD1p Edytowane 9 Października 2017 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Fajne scany, tylko że to wszystko bardzo duże obiekty są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Szybkie pytanko, kolega poraz kolejny złamał mocowanie przetwornika i chce dać przetwornik wewnątrz łódki, przy dnie w bakiscie. Czy to zatrybi? Na pewno nie będzie temperatury, ale czy reszta będzie obrazowała. Echo to stary eagle (coś jak Lowrance x125) Edytowane 12 Października 2017 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 To wszystko zależy od materiału z jakiego jest zrobiona łódź i w jakiej technoligii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Stara romana jednopłaszczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Najprościej nalać w to miejsce wody położyć przetwornik, przycisnąć np. woreczkiem z piaskiem i na wodę robić próby. Jak efekt będzie zadowalający to wkleić klejem epoksydowym na stałe, ale tak aby nie było tam pęcherzyków powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ok. Dzięki. We wtorek będą próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 witam załogę planuje zakup echosondy.do tej pory korzystałem z mark 5xpro..ale chyba trzeba iść z postępem czasu i szukać czegoś swiezszego.Przyznam szczerze ze przeczytałem cale 54strony z tego wątku i mam mega mętlik w glowie.Budzet jaki dysponuje to plus minus 2.5tys..natomiast wody na jakich plywam to maks 10m. generalnie 5,6,7...na ten moment na ten czas juz chyba warto zainwestować w boczny sonar? czy potrzebuje gps? "na upartego nie" z tego względu ze sa to raczej male jeziora,jeszcze dziś rano myslalem o helix 5 lub striker 5cv,ale z drugiej strony czy nie lepiej dołożyć już do 7'' i nauczyć się pracować na bocznym? ma być to sprzęt na lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jak 7 cali i boczny sonar, to nie ten budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 no to budzet 3 tys...cos w tych pieniadzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 w Polsce za te pieniądze nie kupisz, zostaje Ci sprowadzany z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Za 3 tyś. można kupić Garmin Striker 7SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 a jakies opinie? doświadczenia z nią ?napisalem dosc obszernie w czym rzecz a dostaje wiadomości co można kupić w stanach a czego nie polsce,ceny bardzo dobrze znam:) bardziej chodzilo mi o opinie kogos kto uzywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Striker 7SV jest fajną propozycją do Twoich potrzeb. Cenowo (jeśli wiesz gdzie kupić) to urządzenie moim zdaniem nie ma aktualnie żadnej konkurencji biorąc pod uwagę możliwości jakie oferuje. Ewentualnie mógłbyś rozważyć wymianę fabrycznego przetwornika GT-52 na GT-40, ale imho najlepiej najpierw potestować fabryczny, bo każdemu co innego w praktyce odpowiada. GT-52 ma tylko wąskie stożki, za to ma Chirp w 2D, co daje wyraźniejszy obraz w tym widoku. GT-40 ma większą moc i opcje wyboru szerokiego stożka, który obejmuje większy obszar bezpośrednio pod łodzią. Ze Stanów masz za połowę polskiej ceny jak coś: https://www.amazon.com/Garmin-010-01809-00-Striker-7SV-transducer/dp/B01M8JQP8R https://www.thegpsstore.com/Garmin-STRIKER-7sv-Fishfinder-with-CHIRP-ClearVuSideVu-P5088.aspx Od Pawła z forum masz go w wersji EU za około 2,5 tys. PLN. Jeżeli natomiast koniecznie chcesz wydać 3 tys. PLN to w tej kwocie ogarnąłbym na Twoim miejscu Simrad GO7 XSE z przetwornikiem Totalscan. Przed zakupem echa z gps za granicą, trzeba zawsze sprawdzić czy przy danym modelu producent nie zastosował geofencingu, czyli blokady gps-a dla danego obszaru sprzedaży (przy Garminie jeśli dobrze pamiętam ten problem nie występuje, a o Simradzie nie mam wiedzy). Edytowane 15 Października 2017 przez Raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Pozwól @maximus1323 ze podłączę sie do pytania . @Maciek ,masz ,-miałeś,- używasz 7sv z gt52- gt40 ,- czy tylko teoria? jesli to pierwsze to rozwin mysl i opisz gdzie bedzie lepszy lub gorszy gt52 at gt40 na jakie wody - na jakie glebokosci - metody polowu , chce kupic samo echo i dokupić ew przetwornik gt40 ktory moge miec za 8-9 stówek ,wiec jesli by mi pasował gt40 bardziej niz fabryczny to gra warta jest dla mnie zachodu - a moze mozna używać obu to by było najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Dwóch przetworników z tego co wiem nie można naraz podłączyć. W wątku o tym modelu jest Kolega @tobiasz, który aktualnie ma 7SV z GT-40 i testuje także najlepiej z nim pogadać. Dodatkowo masz Kolegę @godski, który ma wyższy model Echomap, ale najpierw użytkował go z GT-52, a następnie wrócił do GT-40. Ja takich testów nie robiłem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ok dzieki za info ,szkoda ze się nie da A co to znaczy wersja EU przecież Strikery -wszystkie,maja Polskie menu ,oraz są jednostki metryczne , kupie za woda i bede mial to samo co w wersji "EU" i nie za te dutki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Nawet jeżeli, to po ocelniu i vacie wyjdzie to za tyle samo można kupić u nas , tylko zajmie dłużej + ewentualne problemy z realizacją gwarancji. Edytowane 15 Października 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Tiaaa - jest zabawa jest ryzyko gwarancja jest jak ma się paragon zakupu ,a majac firmę w Donaldo-landzie można wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 @raven @robisum1Tak śmigam teraz na 7sv + gt40, jednak za wcześnie chyba na wyrażanie opinii, po przesiadce ze "zwykłej" czarno-białej echosondy jest na prawdę szok. Boczny sonar bajer, ładnie pokazuje co leży na dnie (gałęzie, kamienie) rybki jeszcze nie wiem jak wyglądają GPS super sprawa, też myślałem, że nie będzie mi to potrzebne jednak do oznaczania miejscówek i pływania tą samą trasą (trolling) mega bajer. Dobrą ofertę przygotował mi kolega @psulek i zakupem odsyłam do niego.@maximus1323 miałem tyle samo kasy do wydania i starczyło idealnie na 7sv + gt40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 GPS jest fajny ale mapa z GPS lepsza, oczywiście wszystko rozbija się o kasę, w Stikerze masz tylko możliwość zapisania śladu i punktów a nie zrobisz ani nie wgrasz mapy batymetrycznej. Rozważ jeszcze np używana Lowrance Elite 7HDI, nie ma bocznego ale ma GPS i możliwość wgrywania map oraz tworzenia swoich i idzie kupić za ok 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi