Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

dzięki panowie za odpowiedz,wszystko przez ten wysoko komentowany wąski stożek,od samego początku skłaniałem sie ku strikerze.ale czy  ten wąski stożek to nie będzie za mało na wodę o głębokości 5.7.9m?  a jak jest z kątami w helix 7 HB? czy np w 7hdi elite? nie jest to malo kasy,a chcialbym kupic raz a w miare dobrze

• 0

Kolega wyżej napisał, że u @psulka możesz mieć 7SV + GT40 za mniej niż 3,5 tys. Za +- 3,5 tys. (może być mniej lub więcej, zależy czy w PL czy nie) kwotę możesz mieć Simrada GO7 XSE, który ma wszystko to co Striker 7 SV + GT40 czyli szerokie stożki, boczny, GPS, a dodatkowo wielodotykowy ekran i mapy. Lepszych opcji wśród nowego sprzętu w tym budżecie nie znajdziesz. Ewentualnie możesz jeszcze poszukać Echomap 71SV, które miało GT40 w standardzie. Cena nówki to było +- 4 tys. PLN, ale sporo osób kupiło w tym roku na różnych wyprzedażach w krajach UE znacznie taniej. Trzeba poklikać, pomeilować i zawsze coś się znajdzie.

• Like 1

• 0

GPS jest fajny ale mapa z GPS lepsza, oczywiście wszystko rozbija się o kasę, w Stikerze masz tylko możliwość zapisania śladu i punktów a nie zrobisz ani nie wgrasz mapy batymetrycznej. Rozważ jeszcze np używana Lowrance Elite 7HDI, nie ma bocznego ale ma GPS i możliwość wgrywania map oraz tworzenia swoich i idzie kupić za ok 2000 zł

teraz u nas w kraju za 2700 mozna kupić nowego Hook 7 z pełna gwarancją PL 

i inne Hook tez duzo taniej jest teraz promocja.

Przy kupnie  Elite Ti i Simrad GO jest zwrot gotówki na konto kupującego promocja CASH BACK

wystarczy poszukać w necie i na FB :-)

Edytowane przez bierjoza
  • Like 1

• 0

Cos tam czytałem ale mam ostatnio sporo na głowie i nic nie pamiętam z tej lektury. 

Ona stoi troszkę ponad 6k

i jest 800 zł zwrotu za zakup

https://offers.navico.com/lowrance/pl/submissions/new

Edytowane przez wedkarski365

• 0

jak miałbym wybór kupić w Polsce za 5k z polską gwarancją i menu albo z angielskim/niemiecki z niemiecką gwarancją to wolę Elite 9Ti od Go9XSE. To bliźniacze urządzenia

• 0

Rozmawiałem z nim o tym przy okazji zamówienia HDS 9 Gen. 3. On sam nie ma tych plików, a z tego co mówił na tamten nie moment nie było nawet technicznej możliwości doinstalowania innych paczek. Mógł natomiast zamówić dla klienta urządzenie z paczką Eastern European Language Pack u producenta.

• 0

bo gdyby mial i zapodal w eter to by PL dystrybutor zawinal dzialanosc chyba :) badz sprowadzil ceny do europejskich . a powracajac do simrada go9xse (przed chwila kolega co ma powiedzial), to simrad   nie ma zadnych problemow z ekranem jak w TI , funkcjonalnosc ta sama

Edytowane przez siarq

• 0

gdy wybierałem 9Ti kierowałem się ceną, gwarancją i polskim menu. Jeśli ktoś ma inne priorytety i woli multitouch, lub nie ma dostępu do dobrych cen w Polsce, bo te detaliczne to zostawiam bez komentarza i przyczyny ich utrzymywania, to wybierze GO9 XSE kupione z europejskiej dystrybucji.