meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jak już jesteś w temacie @Bierozja. To jest mozliwosc nagrywania obrazu kamery w hds gen 3 / carbon ? Ostatnio się bawiłem na dziurach 16m... widok sandacza w czeluściach wolności nie do opisania... a nie mogłem znaleźć nigdzie opcji nagrywania @Siarqniestety nie ma takiej opcji.szukałem i tez nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 To możecie do producenta wysłać prośbę ,co by w kolejnej aktualizacji dołożyli taka funkcje skoro wyswietla obraz. Nagrywa logi. To nagrywanie obrazu chyba nie bedzie czymś strasznie skomplikowanym. A można naprawdę nieźle ujęcia porobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jaką kamerkę masz podpięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Wpisz w amazon kkmoon kamera podwodna. Edytowane 21 Października 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Witam specjalistów od echosond. Chciałbym kupić nową echosondę. Mam Lowrance HDS-5 jednak monitor jest troche za mały. Jak to się mówi z przypływającą młodością pogarsza się wzrok. Teraz mam problem jaką wybraćLowrance HDS 12 CARBONczyHumminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI GPS G2NMoże ktoś ma doświadczenie w tej materii. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Nie wiem jak działa Humminbird, ale wiem jak działa Carbon 12 z 3D i z czystym sumieniem mogę polecić , duży,mega wyświetlacz wielodotykowy,łatwe i intuicyjne menu, super procesor nadający szybkosc urządzeniu cóż chcieć więcej [emoji106] Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 carbon dziala bez zarzutow. to tez moge potwierdzic.z hm brak stycznosci. zepwne sprzet tez ma moc.to kwestia przyzwyczajenia do marki...na zadnym z tych sprzetow paskow na okoniach nie policzysz, ani gatunku ryby nie rozpoznasz. marketingowo wszyscy sie przescigaja.... , a rzeczywistosc pokazuje swoje na wodzie. jak zle skonfigurujesz to i sprzet za 100k nic nie pokaze.do tego jeszcze dochodzi: warunki na wodzie, czystosc wody , odpowiednie naplyniecie na obiekty...w broszurach u wszystkich jest super hiper... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 carbon dziala bez zarzutow. to tez moge potwierdzic.z hm brak stycznosci. zepwne sprzet tez ma moc.to kwestia przyzwyczajenia do marki...na zadnym z tych sprzetow paskow na okoniach nie policzysz, ani gatunku ryby nie rozpoznasz. marketingowo wszyscy sie przescigaja.... , a rzeczywistosc pokazuje swoje na wodzie. jak zle skonfigurujesz to i sprzet za 100k nic nie pokaze.do tego jeszcze dochodzi: warunki na wodzie, czystosc wody , odpowiednie naplyniecie na obiekty...w broszurach u wszystkich jest super hiper... Nie wiem jak działa Humminbird, ale wiem jak działa Carbon 12 z 3D i z czystym sumieniem mogę polecić , duży,mega wyświetlacz wielodotykowy,łatwe i intuicyjne menu, super procesor nadający szybkosc urządzeniu cóż chcieć więcej [emoji106] Wysłane z mojego HTC One przy użyciu TapatalkaDzięki. Szkoda tylko, że nie mogę porównac opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Tylko żadna opinia nie bedzie miarodajna... brak konkretnych testów porownujacych te dwa urządzenia w boju. Osobiście testowałem Lowrance gen 3 i carbon . Po czym opisalem roznice między nimi (faktyczne nie marketingowe) hb uzytkuje tez sporo osob . Jednak żadnych porównań nie widzialem. A nie wierze w to ,ze nie ma sie do czego przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI GPS G2NKolega ma sprowadzone z USA i jest super.Pływałem z nim sam mam lowrance TI i powiem że następne będzie H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Miałem Lowrance HDS9 gen3 i zmieniłem na Humminbird Helix 10 Mega Si. Już po pierwszym pływaniu wiedziałem, że przesiadka była strzałem w 10-tkę. Jakość wyświetlanego obrazu jest dużo lepsza w Helixie. Nie wiem jak w porównaniu do Helixa Mega SI wypada w praktyce seria carbon, ale generacja 3 jest słabsza. Druga sprawa to fakt, że Helixa 12 Mega SI można kupić za około 10500 zł z dystrybucji niemieckiej. Lowrance HDS12 carbon, to wydatek rzędu około 18000 zł z polskim menu. W Lowrance na plus zasługuje dotykowy ekran. Szybciej niż w Humminbird obsługuje się echo nie błądząc w guzikologii Humminbirda (choć zawsze można kupić Solixa). Natomiast ten ekran potrafi się zawiesić, a do ponownego działania potrzebny jest restart urządzenia. To są moje wrażenia z użytkowania urządzeń obu firm. Do chwili gdy kupiłem aktualne echo, byłem zwolennikiem urządzeń firmy Lowrance. Nie zgodzę się też ze stwierdzeniem, że nie można rozpoznać gatunku ryby na wyswietlaczu urządzenia. Nie zawsze, ale czasami można i to problemu. Rozpoznawałem (moi koledzy również) już często leszcze, karpie, szczupaki i sumy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Października 2017 przez xeniowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Miałem Lowrance HDS9 gen3 i zmieniłem na Humminbird Helix 10 Mega Si. Już po pierwszym pływaniu wiedziałem, że przesiadka była strzałem w 10-tkę. Jakość wyświetlanego obrazu jest dużo lepsza w Helixie. Nie wiem jak w porównaniu do Helixa Mega SI wypada w praktyce seria carbon, ale generacja 3 jest słabsza.Druga sprawa to fakt, że Helixa 12 Mega SI można kupić za około 10500 zł z dystrybucji niemieckiej. Lowrance HDS12 carbon, to wydatek rzędu około 18000 zł z polskim menu.W Lowrance na plus zasługuje dotykowy ekran. Szybciej niż w Humminbird obsługuje się echo nie błądząc w guzikologii Humminbirda (choć zawsze można kupić Solixa). Natomiast ten ekran potrafi się zawiesić, a do ponownego działania potrzebny jest restart urządzenia.To są moje wrażenia z użytkowania urządzeń obu firm. Do chwili gdy kupiłem aktualne echo, byłem zwolennikiem urządzeń firmy Lowrance.Nie zgodzę się też ze stwierdzeniem, że nie można rozpoznać gatunku ryby na wyswietlaczu urządzenia. Nie zawsze, ale czasami można i to problemu. Rozpoznawałem (moi koledzy również) już często leszcze, karpie, szczupaki i sumy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI GPS G2NKolega ma sprowadzone z USA i jest super.Pływałem z nim sam mam lowrance TI i powiem że następne będzie H. Tylko żadna opinia nie bedzie miarodajna... brak konkretnych testów porownujacych te dwa urządzenia w boju. Osobiście testowałem Lowrance gen 3 i carbon . Po czym opisalem roznice między nimi (faktyczne nie marketingowe) hb uzytkuje tez sporo osob . Jednak żadnych porównań nie widzialem. A nie wierze w to ,ze nie ma sie do czego przyczepic PanowieWielkie dzięki. Pomogliście mi w decyzji. Idę w kierunku Humminbird. Jest dość korzystna oferta w Niemczech https://www.mybait.de Edytowane 23 Października 2017 przez Janus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 No i brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A może wreszcie uda się zrobić sonar wars .pl ? Wiem, że temat ciężki, ale patrząc po wątkach echosondowych rośnie regionalne nasycenie elektroniką wyższych tierów czy to HB, czy Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) PanowieWielkie dzięki. Pomogliście mi w decyzji. Idę w kierunku Humminbird. Jest dość korzystna oferta w Niemczech https://www.mybait.de Korzystniejsza jest m.in. tutaj: http://www.angel-schlageter.de/Echolot-GPS-Zubehoer/Fischfinder-Combi-Echolote/Humminbird-Fischfinder/Humminbird-Helix-12-Serie/Humminbird-Helix-12-SI-G2N-MEGA-Imaging-2018--13746.html W budżecie +-3k EUR zdecydowanie rozważyłbym jeszcze Raymarine Axiom 12 RV (m.in. obrazowanie 2D, SV, DV i 3D w jednym przetworniku z żyroskopem, świetny ekran dotykowy i szybki system operacyjny), np. tu: http://rowlandsmarine.co.uk/raymarine-axiom-12-with-realvision-3d-rv-100-transducer/ Pozdro Edytowane 24 Października 2017 przez Raven 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Imienniku mój - widziałeś w akcji tego axioma? Masz wiedzę nt. mapowania i współpracy z softem batymerycznym? Jak to wypada w realu - reklamy wiadomo,że zawsze są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Kolega ma właśnie mega chyba 12 cali i bez problemu widać cień suma leżącego na dnie.Tyle że dobrze jak jest to bydlę.Promocje są. https://www.mybait.de/humminbird/ Edytowane 24 Października 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Batymetrii na AXIOMie nie zrobisz, ale poza tym jest to super urządzenie. Bardzo ale to bardzo dobre odczyty SI, jakbyście zobaczyli grubość kabla przetwornika i sam przetwornik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) @Paprykarz Nie do końca. Jest opcja robienia map z Raymarine przez Navionics SonarChart: https://dbe2w38xsulyl.cloudfront.net/wysiwyg/docs/Compatibility_Guides/EMEA_APAC_CompatibilityGuide.pdf Edytowane 24 Października 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Jest, ale LightHouse 3 czyli system operacyjny Axiomów jeszcze tego nie obsługuje. Update jest zapowiedziany na 2018 rok. Na razie natomiast cisza w kwestii współpracy z popularnymi silnikami dziobowymi. Edit: widzę, że w najnowszym updacie czyli 3.2 jest już obsługa sonar logging i sonar chart live dla navionicsa. Edytowane 24 Października 2017 przez Raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Zaktualizuję, zobaczę. Generalnie wkurzał mnie brak możliwości nagrywania logu sonaru. Używając Humminbirda się do tego przyzwyczaiłem.Mapy zwisają mi zwiędłym kalafiorem bo i tak korzystam z gotowych Navionicsa. A sporządzenie porządnie zrobionej mapy zabiera tyle czasu, że nawet się za to nie biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 ...bo i tak korzystam z gotowych Navionicsa. A sporządzenie porządnie zrobionej mapy zabiera tyle czasu, że nawet się za to nie biorę.Przesadzasz. Mały zbiornik to chwila na Garminie. Tym bardziej że logi z różnych ech logi można łączyć.Na Navionicsie jak dla mnie jest niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Szczerze powiem, że trochę sceptycznie podchodziłem do Quickdraw, ale od kręcenia się po Wiśle powstała w sumie sama z siebie niezła batymetra części mojego odcinka i nie zajęło to dużo czasu. Co prawda już w połowie nieaktualna, ale się popływa, to się samo poprawi. Czasmi jednak fajne rzeczy było widać, z których wcześniej nie zdawałem sobie sprawy. Edytowane 24 Października 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Szczerze powiem, że trochę sceptycznie podchodziłem do Quickdraw, ale od kręcenia się po Wiśle powstała w sumie sama z siebie niezła batymetra części mojego odcinka i w sumie nie zajęło to dużo czasu. Co prawda już w połowie nieaktualna, ale się popływa, to się samo poprawi. Czasmi jednak fajne rzeczy było widać, z których wcześniej nie zdawałem sobie sprawy.Najlepsze jest że to jest proste i praktycznie bezobsługowe. Nawet na jeziorach gdzie Navionics wolę używać QuickDraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 No tak nie do końca- trzeba pamiętać, żeby włączyć przed wypłynięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi