meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Przesadzasz. Mały zbiornik to chwila na Garminie. Tym bardziej że logi z różnych ech logi można łączyć.Na Navionicsie jak dla mnie jest niewiele.Dla kogoś kto siedzi na wodzie 180 dni w roku to nie problem. Mi jak się uda wygospodarować tydzień na naszych wodach to już dużo. Częściej a raczej dłużej jestem na rybach w Norwegii, raz w roku ale za to dwa tygodnie. Wody na których wędkuję u nas są na mapach Navionicsa, po co wyważać otwarte drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Już byłem prawie zdecydowany na Lowrance HDS 12 CARBON lub na Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI GPS G2N i nagle doszła jeszcze inna możliwość. Echosonda Humminbird SOLIX 12 MEGA SI GPS. Czy ktoś ma to echo lub ma na jej temat opinie. Osiołkowi w żłobie dano.... Edytowane 28 Października 2017 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Solixa Nie mam , ale czytam główna różnica to ekran dotykowy oraz w wcześniejszych modelach lepszy przetwornik- z osobnym kryształem dla DI oraz SI. Poza tym inne możliwości aranżacji ekranu solixa(ale tutaj ktoś od helix mega mógłby potwierdzić) - tj. możesz mieć widok si przez całą szerokość ekranu a nad nim inny widok wybrany z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Wybierz złoty środek - Raymarine Axiom 12RV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Panowie czy cena 2000pln za Lowrance hook7 to dobra oferta, czy mozna taniej kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Panowie czy cena 2000pln za Lowrance hook7 to dobra oferta, czy mozna taniej kupić?nowy w Polsce w detalu kosztuje powyżej 3000 zł, więc 2000 zł to dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 A jak z mapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czyta navionicis i hand made i maxi mape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Dzieki, więc trzeba chyba zamówić chyba że jest coś w podobnej cenuie co można by było porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Panowie a co to oznacza w praktyce że przetwornik nie posiada kartografi? Pan w sklepie nie bardzo wiedział o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 tego nikt chyba nie wie, bo przetwornik to jest element odpowiedzialny za obraz dna a nie za GPS, może chodziło mu o to że to model Hook 7x a to oznacza, że to model bez GPSu i bez możlwiosci używania kartografii a ta super cena typu 2000 zł to np stąd http://www.parker.com.pl/aktualnosc/83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Oba są z GPS jeden na opakowaniu ma taką adnotację ,,No Cartography'' i byłby o 500zł tańszy. Reszta jest ta sama. Przetworniki wygądają tak samo według jego relacji a nie bardzo chce mi się 200km jechać by to obejrzeć z bliska. P.S. Czy może chodzić o to że nie ma map? Edytowane 29 Października 2017 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 są wersje które maja na wyposażeniu jakieś mapy, każdy model na opakowaniu ma swój numer np 000-12664-001 i to jest Hook7 z przetwornikiem bez map i jest wersja 000-12666-001 posiadająca mapy i przetwornik, trochę ciężko zgadnąć nie wiedząc o co chodzi szczególnie gdy sam piszesz, że sprzedawca słabo zorientowany. W takim przypadku brak map oznacza tylko, że nie ma karty SD z mapami w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Dzięki za pomoc jutro powinnienem wiedzieć więcej, poproszę żeby wysłali mi zdjęcia opakowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 No cartography - bez map. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majkel S Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Hej, zamierzam kupić sobie pierwsze w życiu echo. Mój budżet to 1500 zł, czy ten zestaw jest godny polecenia: http://allegro.pl/echosonda-sonar-lowrance-hook-4-gps-chirp-zestaw-i7028832890.html ? Zbiorniki po których zamierzam pływać mają przeciętnie od 2 do 15 m głębokości. Polecicie jakąś alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 za tą kwotę nie kupiłbym tego mam raymarine dragonfly 4 może z zestawem wyjdzie 200zł drożej ale o wiele większe możliwości niż to małe co coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A jakież dragon fly to ma większe możliwości od hook 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 podłączenie każdego sprzetu co ma wifi i może wyświelać to co wyświetla echo aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majkel S Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Chyba jednak zdecyduje się na Garmin Striker 5cv, co sądzicie o tym sprzęcie? Opłaca się dołożyć trochę kasy względem Lowrance Hook 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) I ? Ż perspektywy czasu, powiem Ci , że ta funkcja jest przydatna w domu. Powalic się jak lania w fotelu, sparować echo z tabletem i sie pobawic. Parowanie na lajbie z tabletem to ambaras... chyba że masz.uchwyt do niego.typu ram xgrip...dwa to lagi w przesyłaniu. Trzy jakość obrazu...takze moim zdaniem tj taki bajer wsumie zbędny. Testowałem to wzdłuż i wszez ,poza uzytkiem domowym nie stosuje wcale Edytowane 3 Listopada 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Zawsze to cal wiecej. A im wiecej tym lepiej Edytowane 3 Listopada 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 tablet mam podłączony nad echo. Na echo mam tryb echosondy, na tablecie rysuje mi trase, a na telefonie mam tryb downvision. Jak to mówią każda coś tam swoj ogonek chwali Kolega idzie w dobrym kierunku bo ten hook4 to porażka, co wybierze jego wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 jeszcze raz bo czegos nie zatrybilem. na kazdy z sparowanych urzadzen masz ustawiony inny tryb z echa? ogolnie wifi strumieniuje obraz i jest opcja sterowania. Nie spotkalem sie z czyms takim ,aby na ekranie echa bylo obrazowania tradycyjne a na tablecie smarfonie obrazowanie z DI czy Si. mi jest bez roznicy co kolega wybierze. czy to hook ,drago,hm itp. testowalem osobiscie w mediamarkt wifi na tabletach po 12cali...na wodzie ze swoim 10,1. zaden tablet ani telefon nie odda tego co ekran echa. bez roznicy na cene czy to 2000 czy 5000 zl bedzie ow urzadzenie kosztowac (tablet/tel) strumieniowanie jest ograniczone jakosciowo....do tego dochodzi jeszcze sama moc operacyjna echa.... zbyt duzo skutkuje komiksami itp. mozna miec i 5 tabletow i 3 telefony sparowane , tylko po co i gdzie ? na lodce 4m? czy pontonie 3,3m?taka opcja moze byc gadzetem na jachcie gdzie jest full miejsca i ludzi sporo , badz na kutrze jak by szyper chcial pokazac zalodze co tam sie pod woda dzieje....kazdy cos lubi , ale osobiscie jeszcze nie spotkalem nigdy uzytkownikow tabletow na lodkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Z tym streamingiem to kiedyś dowiadywałem się w Raymarine i każda kolumna w pionie ma 1024 pikseli, więc nie najgorzej. Sam jestem ciekaw, jak to wygląda w praktyce. 1024 to by było bardzo dobrze Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi