Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przesadzasz. Mały zbiornik to chwila na Garminie. Tym bardziej że logi z różnych ech logi można łączyć.

Na Navionicsie jak dla mnie jest niewiele.

Dla kogoś kto siedzi na wodzie 180 dni w roku to nie problem. Mi jak się uda wygospodarować tydzień na naszych wodach to już dużo. Częściej  a raczej dłużej jestem na rybach w Norwegii, raz w roku ale za to dwa tygodnie. Wody na których wędkuję u nas są na mapach Navionicsa, po co wyważać otwarte drzwi ? 

• 0

Już byłem prawie zdecydowany na Lowrance HDS 12 CARBON  lub na Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI GPS G2N i nagle doszła jeszcze inna możliwość. Echosonda Humminbird SOLIX 12 MEGA SI GPS. Czy ktoś ma to echo lub ma na jej temat opinie. Osiołkowi w żłobie dano....

Edytowane przez Janus

• 0

Solixa Nie mam , ale czytam ;) główna różnica to ekran dotykowy oraz w wcześniejszych modelach lepszy przetwornik- z osobnym kryształem dla DI oraz SI. Poza tym inne możliwości aranżacji ekranu solixa(ale tutaj ktoś od helix mega mógłby potwierdzić) - tj. możesz mieć widok si  przez całą szerokość ekranu a nad nim inny widok wybrany z listy.

• 0

tego nikt chyba nie wie, bo przetwornik to jest element odpowiedzialny za obraz dna a nie za GPS, może chodziło mu o to że to model Hook 7x a to oznacza, że to model bez GPSu i bez możlwiosci używania kartografii a ta super cena typu 2000 zł to np stąd http://www.parker.com.pl/aktualnosc/83

• 0

Oba są z GPS jeden na opakowaniu  ma taką adnotację ,,No Cartography'' i byłby o 500zł tańszy. Reszta jest ta sama. Przetworniki wygądają tak samo według jego relacji a nie bardzo chce mi się 200km jechać by to obejrzeć z bliska.

P.S. Czy może chodzić o to że nie ma map?

Edytowane przez albercik2

• 0

są wersje które maja na wyposażeniu jakieś mapy, każdy model na opakowaniu ma swój numer np 000-12664-001 i to jest Hook7 z przetwornikiem bez map i jest wersja 000-12666-001 posiadająca mapy i przetwornik, trochę ciężko zgadnąć nie wiedząc o co chodzi szczególnie gdy sam piszesz, że sprzedawca słabo zorientowany. W takim przypadku brak map oznacza tylko, że nie ma karty SD z mapami w pudełku

• 0

Hej, zamierzam kupić sobie pierwsze w życiu echo. Mój budżet to 1500 zł, czy ten zestaw jest godny polecenia: http://allegro.pl/echosonda-sonar-lowrance-hook-4-gps-chirp-zestaw-i7028832890.html ? Zbiorniki po których zamierzam pływać mają przeciętnie od 2 do 15 m głębokości. Polecicie jakąś alternatywę? 

• 0

I ? Ż perspektywy czasu, powiem Ci , że ta funkcja jest przydatna w domu. Powalic się jak lania w fotelu, sparować echo z tabletem i sie pobawic. Parowanie na lajbie  z tabletem to ambaras... chyba że masz.uchwyt do niego.typu ram xgrip...dwa to lagi w przesyłaniu. Trzy jakość obrazu...takze moim zdaniem tj taki bajer wsumie zbędny.  Testowałem to wzdłuż i wszez ,poza uzytkiem domowym nie stosuje wcale

Edytowane przez siarq

• 0

jeszcze raz bo czegos nie zatrybilem. na kazdy z sparowanych urzadzen masz ustawiony inny tryb z echa? ogolnie wifi strumieniuje obraz i jest opcja sterowania. Nie spotkalem sie z czyms takim ,aby na ekranie echa bylo obrazowania tradycyjne a na tablecie smarfonie obrazowanie z DI czy Si. mi jest bez roznicy co kolega wybierze. czy to hook ,drago,hm itp. testowalem osobiscie w mediamarkt wifi na tabletach po 12cali...na wodzie ze swoim 10,1. zaden tablet ani telefon nie odda tego co ekran echa. bez roznicy na cene czy to 2000 czy 5000 zl bedzie ow urzadzenie kosztowac (tablet/tel) strumieniowanie jest ograniczone jakosciowo....do tego dochodzi jeszcze sama moc operacyjna echa.... zbyt duzo skutkuje komiksami itp. mozna miec i 5 tabletow i 3 telefony sparowane , tylko po co i gdzie ? na lodce 4m? czy pontonie 3,3m?taka opcja moze byc gadzetem na jachcie gdzie jest full miejsca i ludzi sporo , badz na kutrze jak by szyper chcial pokazac zalodze co tam sie pod woda dzieje....kazdy cos lubi , ale osobiscie jeszcze nie spotkalem nigdy uzytkownikow tabletow na lodkach...

• Like 1

• 0

Z tym streamingiem to kiedyś dowiadywałem się w Raymarine i każda kolumna w pionie ma 1024 pikseli, więc nie najgorzej. Sam jestem ciekaw, jak to wygląda w praktyce. 1024 to by było bardzo dobrze

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka