Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aż dziwne, że nikt wcześniej na to nie wpadł. Może Polski dystrybutor się ogarnie trochę z tymi cenami, gdy mu trochę klientów odpadnie :)

To prawda.

Jeśli chodzi o mnie - na razie cisza ....

Ja czekałem około tygodnia na odpowiedź...

BTW znalazłem na pewnym blogu zdjęcie nowego hook 2 od lowrance. Wygląda że skanowanie boczne będzie standardem, nawet w tych tańszych echosondach

post-67433-0-46153700-1510948411_thumb.jpg

Edytowane przez Norcem

• 0

dostałem przed chwilą maila oraz telefon z UK.

Wygląda na to, że jedna wielka doopa.

Parker i tylko Parker (oczywiście oficjalnie).

Napisałem Navico co o tym myślę i w zasadzie kończę badanie tematu.

Zatem przed zakupem - jeżeli komuś zależy na paczce językowej - należy dogadać się ze Sprzedawcą. Może pomoże (jak ten z Norwegii a nie jak ten z Włoch).

• Like 1

• 0

Można. Garmin kupił navionicsa, także z mapami nie będzie tak źle.

Z drugiej strony, jeśli ktoś ma instalację na stałe, każda nowa echosonda to P&P w wypadku navico. Wszystko kwestia co kto oczekuje.

Co do kury i złotych jaj, nie sądzę, żeby navico się przejmowało krajem jak Polska, gdzie sprzedają marginalna liczbę sprzętu.

Nie dziwię się też, że sklep w UK się wypiął, bo jaki mają w tym interes?

W moim wypadku załatwił to sklep, w którym kupiłem echo.

Napisałem tu co można zrobić, żeby mieć język Polski i nie płacić prawie 2000pln więcej za echo.

Co wy z tym zrobicie to już nie mój problem.

BTW za tyle można mieć niezły kurs angielskiego :P

PS korona norweska leci na ryj, z końcem roku pewnie hds 7 gen 3 wyjdzie za 3k PLN ;)

• Like 1

• 0

A i chyba cło też:

http://www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/sc-towary-przywozone-z-norwegii-musza-byc-zglaszane-do-odprawy-celnej

To stowarzyszenie to pewnie bardziej na takiej zasadzie, że normy są spójnie i przy wwożeniu nie trzeba całej masy papierowej biurokracji (świadectwa pochodzenia, itp)

Edytowane przez psulek

• 0

Koledzy znowu przymierzam się do zakupu echosondy , chciał bym coś niewielkiego i mobilnego na lód i kajak , najchętniej coś co zmieści się w kieszeni ;)  tak jak Rosyjski Praktik 6 pro2 no ale cena na nasze to 600zł więc zastanawiam się nad Garmin Striker 4 albo Lowrence hook3 - ceny prawie podobne . Coś tam czytałem o tym Garminie że można dokupić oddzielnie przetwornik aby wzmocnić czułość ? no i że mają jakąś mobilną baterię?