meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Na YT widziałem filmiki jak Amerykańce na kajakach używają ech z jakąś przystawką na baterie(jak znajdę to wrzucę) moim zdaniem na lód to była by dobra opcja z takimi bateriami/akumulatorkami zawsze to lżej jak z akumulatorem do którego trzeba mieć torbę albo skrzynkę Edytowane 3 Grudnia 2017 przez buszmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 No to teraz co lepsze ten Garmin czy Hook4 oczywiście z GPS i od razu mówię że ma to być na kajak - brat kupił Hook5 na łódkę , więc dla mnie coś mniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 to może https://www.humminbird.com/Products/Fishin--Buddy-MAX/ działa na baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boskiwiatrzodbytu Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam . Czytam już jakiś czas o echo sondach i się gubię w tym wszystkim .pływam głownie pontonem morskim gdy tyko znajdę wolną chwile i pogoda dopisze po Bałtyku rejon puttgarden grossebroode . trollinguje czasem. ponton zabieram gdzie sie da . Horwacjia .Dania , na brak miejsca w samochodzie nie narzekam . mieszkam niedaleko rzeki Elby wiec i tam czasem pływam motorówką. miałem zamiar kupić z US.a garmin striker 7sv .ale może na nowy sezon kupie większa łódkę wiec z mapa by się przydała. ostatnio dUzo zacząłem czytać o lowrence elit i hook i innych producentach , spodobało mi się te 3D .i wyczytałem że te garminy to troszkę przereklamowane . i ten kąt stożka .TEMAT RZEKA/ MOŻE COŚ TAKIEGO .https://www.westmarine.com/buy/garmin--echomap-chirp-74sv-fishfinder-chartplotter-combo-with-clearv-sidev-transducer-and-bluechart-g2-coastal-charts--17984535http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=2310147&type=product&WT.z_btnclk=YMAL-2310147&WT.z_pg_ref=prd2418752http://www.cabelas.com/product/home/marine-electronics-sales/pc/105625080/c/111222180/lowrance-hds-gen-insight-combo/2456149.uts?slotId=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jesli Ci sie podoba 3D , to z Lowrance tylko carbon. nie pchaj sie w gen3+ss3d...komiks i porazka. Masz tez do wyboru z 3d AXIOM z raymarine.Tansze i sprzet ma moc. Ktos nawet na JB sprzedawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam . Czytam już jakiś czas o echo sondach i się gubię w tym wszystkim .pływam głownie pontonem morskim gdy tyko znajdę wolną chwile i pogoda dopisze po Bałtyku rejon puttgarden grossebroode . trollinguje czasem. ponton zabieram gdzie sie da . Horwacjia .Dania , na brak miejsca w samochodzie nie narzekam . mieszkam niedaleko rzeki Elby wiec i tam czasem pływam motorówką. miałem zamiar kupić z US.a garmin striker 7sv .ale może na nowy sezon kupie większa łódkę wiec z mapa by się przydała. ostatnio dUzo zacząłem czytać o lowrence elit i hook i innych producentach , spodobało mi się te 3D .i wyczytałem że te garminy to troszkę przereklamowane . i ten kąt stożka .TEMAT RZEKA/ MOŻE COŚ TAKIEGO .https://www.westmarine.com/buy/garmin--echomap-chirp-74sv-fishfinder-chartplotter-combo-with-clearv-sidev-transducer-and-bluechart-g2-coastal-charts--17984535http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=2310147&type=product&WT.z_btnclk=YMAL-2310147&WT.z_pg_ref=prd2418752http://www.cabelas.com/product/home/marine-electronics-sales/pc/105625080/c/111222180/lowrance-hds-gen-insight-combo/2456149.uts?slotId=2Adam,czytać się tego nie da... pisząc w taki sposób mało kto podejmie wyzwanie doradzenia ci czegokolwiek,merytorycznie pewnie OK, ale forma (sorry) po prostu z d*** 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jedno pytanie czy Lowrance kupiony na terenie EU ma blokadę gsp czy tylko brak języka a może jeszcze inne ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Tylko brak języka polskiego, oczywiście jeśli kupiony poza granicami Polski. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 A jak z gwarancją wygląda sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Miałem HDS-a kupionego w Holandii i wg dokumentów które otrzymałem na okres dwóch lat gwarancji udzielało Navico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ale w razie naprawy wysyłasz do Navico ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Mam pytanie na poziomie laika w zakresie echosond. Mam zamiar kupić echo z funkcją DownVision (lub podobną) żebym mógł dobrze rozróżnić na dnie zielsko i różnego gałęzie, zatopione drzewa. Widziałem ze Raymarine Dragonfly ma taką funkcję. Są może inne echosondy które precyzyjnie pokazą mi to się znajduje na dnie? Kwota powiedzmy to 1,5 tys zł za nówkę lub używka w takiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 dzis to juz chyba standard i 99% ech to ma, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Najważniejsze, że DV jest w stanie Ci pomóc odróżnić roślinność na dnie od drobnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Najważniejsze, że DV jest w stanie Ci pomóc odróżnić roślinność na dnie od drobnicy.Po pewnej praktyce można też rozróżnić rośliny pod łódką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Pewnie tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 A nie którzy nawet odróżniają leszcze od krapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 A nie którzy nawet odróżniają leszcze od krapiDo tego stopnia wtajemniczenia nie doszedłem i pewnie nie dojdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiek_SR Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jest to mój pierwszy post, także Witam wszystkim i mam zamiar zagościć tu trochę dłużej. Od roku śledzę ten temat i zdecydowałem się a raczej wytypowałem dwie sondy.Striker 7sv chirp i helix 7x si chirp, kasa 3000-3200 pln. Pływam głównie po Narwi czasem siemionka raz na jakiś czas wypad na jeziora. W okresie letnim średnia głębokość to 2m, rynny dołki 4-11m.Sondę głównie wykorzystuje do czytania dna ( obecnie Lowrance DSI - dno czyta ładnie gorzej z rybami ) ale chciałbym zobaczyć też jakieś łuki i poszukać łądnych ryb głównie za sandaczem, sumem. GPS potrzebny chociażby po to aby odnalezc się we mgle lub na rozlewiskach gdzie niema jakiegoś punktu odniesienia. Zdecydowałbym się na helix 5 si chirp ale czy ekran nie będzie za mały ? Striker 7sv ekran 7 cali gps jakieś tam jest, nie wchodzi w grę dokupienie drugiego przetwornika za drogo to wyjdzie. helix 7 si chirp ma sporo zalet jak dla mnie ale czy warto dołożyć pare stówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Obie możesz kupić w założonym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jest to mój pierwszy post, także Witam wszystkim i mam zamiar zagościć tu trochę dłużej. Od roku śledzę ten temat i zdecydowałem się a raczej wytypowałem dwie sondy.Striker 7sv chirp i helix 7x si chirp, kasa 3000-3200 pln. Pływam głównie po Narwi czasem siemionka raz na jakiś czas wypad na jeziora. W okresie letnim średnia głębokość to 2m, rynny dołki 4-11m.Sondę głównie wykorzystuje do czytania dna ( obecnie Lowrance DSI - dno czyta ładnie gorzej z rybami ) ale chciałbym zobaczyć też jakieś łuki i poszukać łądnych ryb głównie za sandaczem, sumem. GPS potrzebny chociażby po to aby odnalezc się we mgle lub na rozlewiskach gdzie niema jakiegoś punktu odniesienia. Zdecydowałbym się na helix 5 si chirp ale czy ekran nie będzie za mały ? Striker 7sv ekran 7 cali gps jakieś tam jest, nie wchodzi w grę dokupienie drugiego przetwornika za drogo to wyjdzie. helix 7 si chirp ma sporo zalet jak dla mnie ale czy warto dołożyć pare stówek ? W każdej sytuacji poza łowieniem na lodzie z echem ekran większy będzie lepszy niż mniejszy.Wyobraź sobie sytuację, że musisz dzielić ekran na dwa odczyty- np. mapa+ dowolne obrazowanie echa. Właśnie wtedy przydają się dodatkowe cm przekątnej.Poza tym większy ekran oznacza, że nie musisz siedzieć z nosem przy nim i wpatrywać się w poszukiwaniu wymarzonych ryb.Helix ma bardzo kompaktowy przetwornik - rozmiar 5 i 7 używają tego samego w wariancie si. To duże ułatwienie w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Striker 7sv ekran 7 cali gps jakieś tam jest, nie wchodzi w grę dokupienie drugiego przetwornika za drogo to wyjdzie. Możesz rozwinąć myśl? Po co ci dwa przetworniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Możesz rozwinąć myśl? Po co ci dwa przetworniki?Pewnie naczytał się forum różnych głupot i chce GT-40 zamiast GT-52 . A w zestawie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Pewnie naczytał się forum różnych głupot i chce GT-40 zamiast GT-52 . A w zestawie brak.Akurat w Helixach przetwornik nie lepszy. A zawsze można zmienić od razu przy zakupie, chociaż może wyjść nieco drożej. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi